divendres, 26 de juny del 2009

QUI ÉS BRUT?

Fa un mes es va publicar en un diari comarcal les opinions d’algunes entitats i associacions del municipi les quals parlaven d’un servei de neteja nefast, vergonyós, dolent, desastre, i asseguraven que hi havia carrers on les escombraries es recollien cada 5 o 6 dies. En resum, definien la nostra ciutat com a “bruta”.

Com podeu comprovar, aquell article mostra la mateixa opinió sobre el servei de neteja que l’Espiell va deixar retratada en l’últim escrit, el passat 25 de juny. Així doncs, ha passat un mes i les mateixes incidències de llavors segueixen vives encara.

Repassant diferents articles del mateix diari, trobem que en el ple de maig (29 de maig), fa ja també un mes, l’alcalde de la ciutat, anunciava la destitució de la cap d’àrea de Qualitat Ambiental i Serveis Públics. El motiu, sembla ser, era la reestructuració d’aquella àrea. Aquest fet va provocar una crisi del govern quatripartit: el grup Tots per sant Feliu, el qual regeix l’àrea de Serveis Públics, amenaçava en trencar el pacte de govern si no s’anul·lava la destitució de la cap d’àrea de Serveis Públics, ja que és competència de la seva regidoria.

Després d’un mes reunint-se el govern, fent negociacions, després d’un mes de publicacions al diari tractant el tema, i després d’un mes de molts “ara si” “ara no”, ahir, 25 de juny, per fi, l’alcalde ens treu de dubtes i durant el ple municipal comunica que els quatre grups de l'equip de govern decideixen mantenir l'acord de coalició i reestructurar l’àrea de qualitat Ambiental i Serveis Públics.

I què comporta aquesta reestructuració? Resulta que aquella cap d’àrea cessada o destituïda, feia ja un mes, ara retorna al seu lloc de treball però se li treu, únicament, els serveis de neteja i manteniment, que ara formaran part d’una altre nova àrea.

I tot això què vol dir? El govern ganxó ens està donant la raó a tots aquells ciutadans que considerem que el servei de neteja era nefast? És que la cap d’àrea “ara ja no destituïda” no feia bé la seva feina i per aquest motiu la ciutat és bruta? Doncs per això li deuen haver tret de la seva àrea els serveis de neteja i manteniment, no? I si aquesta reestructuració va provocar una crisi de govern, vol dir que hi ha grups polítics que estan a favor d’una ciutat bruta? Doncs si TPS estava en contra d’aquesta cessió, significa que per ells ja era correcte la gestió que aquesta cap d’àrea duia del servei de neteja? És que de tot això hem de treure que la gestió de l’àrea de neteja (Serveis Públics) és tan bruta com la ciutat? O és el govern ganxó el que està brut? Quin embolic!

On jo treballo, qui no fa bé la seva feina, o bé, és destituït, o bé, és penalitzat laboralment, o, fins i tot, pot ser despatxat. El que segur no es fa és dir “noi, això no ho has fet bé, et donarem una altre tasca a veure si amb aquesta pots”. Ostres, faltaria més! Imagineu que un banquer no fes bé les transferències i aquestes anessin a parar a la seva compte personal, i el seu cap el digués “oh noi, això no ho has fet bé, doncs ara et donarem una altre tasca a veure si millores”. Quin disbarat!

En resum, senyor alcalde, no entenem les seves decisions ni la dels demés membres del seu govern. El que sí esperem, és que com a mínim la nova Àrea de Neteja i Manteniment, la qual ahir va anunciar, funcioni correctament i la nostra ciutat deixi de ser bruta.

ESPIELL GANXÓ

5 comentaris:

  1. Si teniu tota la raó!! aquest ajuntament ens mareja d'un costat a l'altre, ja no es sap ni de quin color són, però poder el que sí es sap es q deuen fer pudor com les deixalles que permeten que s'acumulin als nostres carrers. Josep B.

    ResponElimina
  2. I ningú es pregunta què farien els regidors d'escombreries de tots per Sant Feliu si el que passa a la seva regidoria, pàses a les seves empreses ? Perquè que es sàpiga quasi tots son empresaris i comerciants no ? Prou que vetllen pel seu aparador, atractiu que inviti a comprar. Podrien vettlar pee la ciutat, perquè si això no es soluciona, qui vindrà a Sant Feliu ?
    Andreu C.

    ResponElimina
  3. Segons aquestes publicacions, si aquest responsable continuava, havia de dimitir més d'un polític, i de moment, no solament no han dimitit, sinò que diuen que s'han reforçat....
    A més, algú s'ha preocupat de la tasca que fins la data, que han estat molts anys, ha fet aquest responsable de l'Àrea? I els altres serveis? Tots es porten tant malament? Ens creiem tot el que es diu? Potser que aprofundim més....
    Alícia

    ResponElimina
  4. Hola Alicia,
    Jo no em crec tot el que es diu. Jo crec el que es veu. El que està documentat, per escrits o per documents visuals, com les fotos que difon l’espiell. Soc jubilat i tinc molt temps per voltar. I Deu ni do el que veig !
    Els polítics ? Què dimiteixen si a un tècnic se li demanen explicacions perquè un servei no funciona ? Que no dimiteixen perquè al tècnic li treuen escombraries i és que queda tal qual i amb menys feina ? Els polítics, quatre anys i vagin passant. Ara uns, ara altres ...
    Però crec què el que te la veritable responsabilitat de que les coses rutllin, és el personal de l’ajuntament. Des del primer fins l’últim. I no oblidem les empreses contractades, a qui els responsables de torn de l’ajuntament , han de fer complir. Que ara mateix sembla què no va amb ells. Perquè a aquestes empreses els hi paguem nosaltres, els ciutadans.
    Que l’ àrea d’urbanisme doni una llicència, i que desprès l’obra es passi per forro el que ha demanat i en comptes de canviar una teula, faci tota una teulada, no vol dir que tot el que fan a urbanisme estigui malament., però han fallat en el control que s’ha de fer del que concedeixen. Imagina’t, en dos dies tindríem una Nova York a Sant Feliu, tot gratacels. Una obra malament no esvera la ciutat. Els gratacels ens farien sortir al carrer.
    El problema és què parlem d’escombreries, que afecta tota la ciutat i a tos els ciutadans i vaja imatge què donem ! Si mirem enrere, és cert que el tema d’escombreries ja no funcionava, però ens deien que amb el nou contracte seriem els millors, els més nets i amb les últimes novetats. Havíem de ser l’exemple. Hi això no ha estat així. Per això molts ens sentim enganyats i sobre tot estafats. Que les escombraries les paguem a preu d’or.
    Tan difícil és deixar de banda als polítics ?, què els treballadors, que son tècnics, trobin les mesures i facin funcionar un servei de qualitat que ens mereixem ?
    Mentre parlem d’ells no arreglen re. Uns com altres només es defensen atacant a un altre. Son com nens El polític no ha sigut, el tècnic tampoc, l’empresa tampoc, al final qui posa el cascavell al gat ? Nosaltres.
    Com deia al començament, jo crec el que veig i vull veure la ciutat neta i tenir ben clar què haig de fer amb les meves escombraries.
    És cert que a aquesta àrea no porten només escombraries. Esperem que no plogui i ens tornem a inundar ! Digues-li a la part centre de Sant Feliu. Fem memòria.
    Però clar, si pases, Deu no vulgui, ells tampoc hauran estat.
    Andreu C.

    ResponElimina
  5. Hi ha una dita que diu: del que et diguin, no et creguis res, i del que vegis, solament la meitat.
    És veritat que els funcionaris es queden i els polítics, marxen. Aleshores, si els funcionaris són els mateixos, i Sant Feliu ara està tant brut, on és el problema? És del funcionari?, és del polític?, és de l'empresa? és del ciutadà? O és de tots plegats?
    Alícia

    ResponElimina