dijous, 25 de juny del 2009

SANT FELIU BRUT

"La ciutat de Sant Feliu de Guíxols és bruta". Aquesta és l'opinió de molts ganxons i ganxones que col·laboren amb aquest bloc.

Des de finals d'abril, principis de maig, van començar a instal·lar-se nous contenidors a la ciutat. La proposta del nou servei de recollida selectiva va ser molt benvinguda, doncs actualment cada cop hi ha més gent conscienciada amb el reciclatge i la cura del medi ambient. Però aquelles cartes informatives que havien d'arribar a tots els domicilis encara moltes deuen estar de camí, i molta gent encara no sap "què ha dellençar on". A part, molts d'aquests contenidors nous, hermètics i moderns (com se'ls anomena a la web oficial de la ciutat) són insuficient i, fins i tot, en alguns carrers inexistents.

Creuen que és fàcil introduïr el concepte de reciclatge i la tasca de separar per fraccions les deixalles a casa d'algú com la meva veïna, la Maria de 78 anys, quan aquesta ha de caminar 3 o 4 carrers per arribar als contenidors de vidre i paper? segurament, la pobre dona, amb el que li costa sortir de casa, si ha d'anar carregada durant aquests metres, de ben segur que seguirà deixant les escombraries al portal de casa seva. I com ella, molts i moltes ganxons/es.

I què en diuen del Sr.Joan, un home de 80 anys, al qual la carta informativa de la selecció de deixalles no ha arribat a casa seva? Saben la cara que posa cada cop que baixa les deixalles i es troba amb 4 contenidors diferents? segurament que, quan no troba al voltant cap persona que li indiqui el que ha de fer, deu acabar optant per deixar-ho en aquell que menys ple està...
I si a això li afegim que molts contenidors triguen dies en ser buidats pel servei responsable, i que molts carrers són escombrats un dia sí i cinc no, tenim una suma feixuga amb un resultat que ens fa venir mal d'ulls: la nostra ciutat és bruta!

És a dir, tenim poca informació de la nova recollida, manca de contenidors, servei de recollida defectuós, mal servei de neteja de carrers... I per aquest nou servei, que no es compleix, la ciutat ha pagat més de 3 milions d'euros??!! quina bogeria! I qui és el responsable d'aquesta àrea? És que l'Ajuntament recolza aquesta situació? o és que no treballa i/o no sap fer treballar als responsables d'aquest servei/àrea? no es posen vermells quan senten les queixes dels ganxons? o és que no ho escolten? o és que no ho veu?

Si és així, els convidem a visitar els contenidors de la ciutat, passejar-se pels carrers, i que s'ho mirin tot amb els nostres ulls, amb ulls de ciutadà. Si- us -plau, ens agradaria poder arribar a dir, Sant Feliu és neta! per tant, demanem sol·lucions a aquesta situació.
Tot seguit trobareu un seguit de fotografies que mostren la nostra preocupació: contenidors plens i sense buidar durant un mínim de 5 dies, carrers bruts, contenidors d'orgànica amb plàstics a l'interior... Ara us toca a vosaltres, ara et toca a tu, digues la teva!
ESPIELL GANXÓ











5 comentaris:

  1. És una bona iniciativa. Endavant ! I el que encara no heu tingut en compte és que els residents de segona residència, els d'estiu, encara no han vingut. Això en's desbordarà. Segui així i espero que qui tingui "seny" i possibilitats ho solucioni.

    ResponElimina
  2. Bones, em dic esther. Vull felicitar-vos per la vostra iniciativa, genial q la gent jove s'impliqui amb les coses del poble ;)
    I això de les basures completament d'acord amb vosaltres, està tot fet una porqueria, i en alguns parcs dona hasta vergonya a segons quines hores portar els nens quan tens a 4 metres contenidors rebossans de bassura, i ara amb la calor la pudor és insoportable!!
    Aquest ajuntament ja fa temps que ens ha decepcionat a molts, i jo que quan va haver el canvi tenia esperança de q el poble millorés...pobre ilusa em dic jo ara a mi mateixa

    ResponElimina
  3. No és més net qui més neteja, sinò qui més embruta.

    ResponElimina
  4. Disculpes, volia dir que No és més net qui més neteja, sinò qui menys embruta.

    ResponElimina
  5. La primera fot ja la podeu treure. Mort el gos morta la rabia. Han tret els contenidors. Problema resolt. Ara bé, podrien haver posat un cartellet si els han tret per sempre, si els tornaran a posar ... Si hi havia tres bocas i ara no hi son ... Aquestes boses s'han de sumar als contenidors del voltatnt. Ja hi som. Que no hi caben .. no ho veuen ?
    Un veí estiuejant de les galeries del Mar, per cert, molt netes.

    ResponElimina