dimecres, 8 de juliol del 2009

GRAN INICI DEL 47è FESTIVAL INTERNACIONAL DE LA PORTA FERRADA

El Festival Internacional de la Porta Ferrada, que aquest any celebra la seva 47a edició, va arrencar el passat diumenge 5 de juliol, a Sant Feliu de Guíxols, amb l’actuació del grup anglo-americà The Pretenders. La banda rockera, capitanejada per la seva fundadora, compositora, guitarrista i vocalista, Chrissie Hynde, va tocar totes les peces del seu últim disc, i de regal ens va deixar algunes de les més sonades com I’ll Stand by you o Brass in Pocket entre moltes altres.

I l'Espiell Ganxó no hi podia faltar. Va ser un concert memorable, una nit plena de màgia. Els sols dels guitarristes i baixistes magnífics, i el joc de baquetes i aigua del bateria esplèndids. I què podem dir de la vocalista, de la gran Chrissie Hynde... una veu espectacular, i un dinamisme i gràcia propis d’una estrella que demostraven que viu per la música. I així va aconseguir que molts s’aixequessin de les seves butaques i s’acostessin a peu d’escenari per ballar, saltar, cantar i aplaudir al seu costat. I el públic content, emocionat, agraït, va aconseguir amb els seus aplaudiments i xiulets que The Pretenders tornessin a sortir un parell de cops més a l'escenari! va ser...només es pot catalogar com a INCREIBLE.
La imatge de joves i grans cantant les seves cançons, ballant, cridant, xiulant, i fins i tot, en algunes cançons mítiques del grup, plorant... deixa constància de l’excel·lent entrada que ha tingut aquest any 2009 el Festival de la Porta Ferrada.
El nom del Festival rep el nom de la Porta Ferrada, part més antiga del Monestir de la Ciutat, on sempre s’havia celebrat. Es tracta del pòrtic de l’església preromànica anterior a l’actual. Aquest Festival és el més antic dels que es celebren a Catalunya, doncs va néixer l’any 1958.
Segons informació extreta de la pàgina web sobre el festival (http://www.guixols.cat/portaferrada-2009/), l’evolució que ha experimentat el certamen en els darrers anys, amb un creixent ressò mediàtic, ha fet incrementar també el nombre d’assistents. Nosaltres creiem que l’èxit també es déu a la gestió d’aquests dos últims anys duta a terme per l’actual govern: bona publicitat, la web, nou escenari al Port del municipi, diversitat d’espectacles, actuacions d’alt nivell, ... Tot això ha fet que la nostra ciutat torni a sonar dins els àmbits de cultura i turisme com una de les més importants de Catalunya, atraient a espectadors d’arreu, cosa que ens dóna “riquesa” i orgull als ganxons (tot i que si hi haguessin més allotjaments turístics: hotels, hostals,...; el guany podria ser major ).
Per tant, felicitem l’Ajuntament ganxó per aquesta tasca i els animem a seguir així. Seguim mantenint viu el Festival Internacional de la Porta Ferrada.
ESPIELL GANXÓ

1 comentari:

  1. Criticant i felicitant quan és necessari!.
    Ànim i continueu sent l’espiell de Sant Feliu de Guíxols, per aa aconseguir la ciutat que tots volem.

    ResponElimina