diumenge, 12 de juliol del 2009

EL SUBTERRAT

Quan l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va decidir instal·lar contenidors subterranis en alguns punts de la ciutat, tot i el cost que suposava, als ganxons ens va semblar correcte, doncs les raons que se'ns va exposar eren acertades: aquests contenidors evitarien la pudor, sobretot en èpoques de calor, i la mala imatge dels contenidors bruts i saturats a la que estàvem acostumats.

Des de fa uns dies em vist com aquests contenidors van desapareixent, sense cap avís previ als veïns d'aquestes zones. Alguns han estat substituïts per un petit pàrquing de motos (punt del Passeig dels Guíxols), d'altres han estat substituïts per contenidors nous (placeta Sant Joan i plaça Miquel Murlà).

Si us fixeu en les fotografies de la Placeta Sant Joan, més avall afegides, veureu que costa entendre aquesta acció: l'espai dels contenidors subterrats queda anul·lat, no substituït, per tant, es podria considerar espai inútil. Llavors, en front, trobem els nous contenidors, cobrint mig carril de la rambla, és a dir, anul·lant espai peatonal.

Quin sentit té això? quin criteri han seguit per dur a terme aquesta anul·lació? I els diners que es van invertir, si no recordem malament, deu fer cosa d'un any, són diners perduts?

No fa gaire, en un dels correus electrònics que rebem diàriament, un regidor excusava les deficiències del sistema de recollida actual amb el "començament difícil" que té tot nou projecte. Si, hi estem d'acord, els inicis solen ser difícils. Sobretot si no tenen un bon estudi previ... Però deixant enrere això, creiem que abans d'acabar destruint el que encara funciona, com eren els contenidors subterranis, poder que es dediquin a solucionar els "petits" errors d'aquest nou sistema de recollida, implantat fa ja més de quatre mesos. No creuen? Bé, és tan sols un suggeriment ...

ESPIELL GANXÓ





3 comentaris:

  1. Crec que a begades la feina ben feta "brilla por su ausencia". Ens diuen: -s' implantarà un nou sistema de recollida pioner a la comarca. Et fas la foto al costat del contenidor, surts al diari, que tot plegat queda molt bè i a més a més dona a la ciutar un aire vanguardista, però a l' hora de la veritat i "a las pruebas me remito" es una catàstrofe de gran mesura. On està ara el que es va fer la foto?, potser amagat sota l' antic contenidor soterrani.
    El dia que vaig anar a les Vetlladores a demanar informació sobre aquest nou sistema de recollida selectiva, la impresió que vaig tenir com a veina de Sant Feliu, es que ni ells mateixos sabien que era tot allò. No tenien clar si aquell sistema era ortòpèdic o si caducava amb el temps............

    ResponElimina
  2. I tant que selectiu!! Seleccionen fins i tot a quins carrers s'ha de posar! No oblidem que l'Ajuntament de St. Feliu (sigui del govern que sigui) sempre ha actuat de cara a la galería.

    ResponElimina
  3. AmazingK estic totalment d' acord amb tu.

    ResponElimina