diumenge, 23 d’agost del 2009

ESCOMBRARIES DE VACANCES?

Durant aquest mes de reflexió, l'Espiell Ganxó no ha deixat de treballar en el seu principal objectiu: vetllar per la nostra ciutat, Sant Feliu de Guíxols. Hem estat pendents de les noticies, vam escoltar amb atenció l'últim ple municipal, hem seguit els noticiaris als diferents diaris comarcals, hem seguit escoltant als veïns, no hem deixat de passejar-nos per tots els carrers,... I no hem deixat de parar atenció al nou sistema de recollida selectiva.

Les escombraries. Temàtica que més preocupa actualment a la població ganxona. Ja fa quatre mesos des de que s'implantà al municipi el sistema de recollida selectiva. I sí, hi ha millores: ara el camió d'escombraries passa més sovint a buidar els contenidors que, normalment, i a vista de tothom, solen estar plens fins a tal punt, que es crea una catifa de bosses d'escombraries al seu voltant. Però no és suficient. Segueixen mancant contenidors en molts punts, en alguns fins i tot són absents. A més a més, encara hi ha carrers que fa mesos que pràcticament no es netegen, fet que ja algú es va encarregar de fer públic en l'últim ple municipal. I al descampat de contenidors plantats encara n'hi ha més d'una cinquantena precintats i sense destinació.

I ens preguntem: com és possible que després de quatre mesos la cosa no hagi canviat gaire? És que el senyor Regidor responsable d'aquesta àrea ha marxat de vacances i ha deixat les escombraries penjades? o és que té massa feina amb els jardins i no té estones per ocupar-se dels seus contenidors? Poder és que encara no tenen clares les solucions... Doncs nosaltres, gratuïtament, li en podríem donar tot un recull!

Realment és vergonyós que quatre mesos després de la implantació del nou sistema, encara hi hagi deficiències greus. Poder la principal solució seria que el senyor que regeix l'àrea de neteja comenci a treballar, a fer treballar als seus tècnics i a fer complir el contracte a l'empresa encarregada de la neteja del municipi. No és tan complicat, no creuen?

Però no. És més fàcil fer com el seu company de partit i dedicar-se a insultar a la gent que, com nosaltres, opinem sobre l'estat de la ciutat, i a fer càbales totalment errònies sobre de quin color portem la samarreta. Ridícul, realment ridícul.

Poder al final ens haurem de plantejar si deixar de pagar els diners que anualment destinem cada ciutadà als impostos d'escombraries i invertir-los i invertir-los en quelcom més rentable...

ESPIELL GANXÓ

51 comentaris:

  1. Mi estimado Espiell, ciertamente, interesante el artículo anterior. El sistema de recogida selectiva de "basuras". La verdad es que no nos dicen que hacen con el "dinero" que pagan por nuestra "basura" Espiell. Supongo que lo sabrás... todo vale algo en esta vida. Te paraste a pensar... seguramente, mucha gente no lo haga, ese es el problema real mi buen amigo, Espiell. En Viena (si la ciudad) con los beneficios que se "saca" de vender "la basura" (para su reciclaje) se alimenta eléctricamente un barrio desfavorecido de la ciudad, comprendes. (aquí lo mas que te darán será una patada en los... si pudieran) Los camiones, si, ese ruido insufrible a altas horas de la mañana, verdad, una bonita forma de estrenar esa nueva directriz que llaman "de convivencia" (¡y un cuerno!) pero bueno... yo siempre llevo a todas partes a mi viejo amigo D. H. Lawrence "nunca he visto a un ser salvaje compadecerse de sí mismo, un pájaro, caerá muerto congelado de una roca sin antes haberse compadecido de sí mismo" (y esto a que viene verdad). Tal y como entiendo esto es algo así como que el Ayuntamiento saborea sus mezquinos tormentos.

    ResponElimina
  2. Perdona Espiell era "rama" en vez de "roca" aunque da igual... lo único que cambia es la distancia al suelo, verdad. Así la frasecilla sería "nunca he visto a un ser salvaje compadecerse de si mismo, un pájaro caerá muerto congelado de una rama, sin antes, haberse, compadecido de si mismo". Es lo que tiene...

    ResponElimina
  3. El proyecto vienés mejorado http://www.lukor.com/not-neg/empresas/0907/24112059.htm

    ResponElimina
  4. Como ya decía la basura puede ser muy rentable, así que mis estimados amigos ya va siendo hora de pedir que eliminen la tasa de basuras dado que la misma ya no se sustenta en nada... ¿serán capaces esas personas que toman las decesiones en el ayuntamiento de hacer algo como los vieneses? (a microescala, claro, todo se andará...)

    ResponElimina
  5. Yo tengo aquí conmigo un proyecto para las basuras, un proyecto basado en dos existentes en 1. Viena como ya dije y 2.- cierta ciudad del estado de Florida para la fración orgánica y unas cuantas sugerencias entorno a como hacer rentable el resto de opciones... así que si no quieren "pensar" solo tienen que llamarme que seguro que ya saben bien quien soy...

    ResponElimina
  6. Pel que sembla aquest "Anónimo" és un crack dels residuus. El que deu ignorar complertament, és el lloc a on viu, Sant Feliu, Catalunya, Sud d'Europa..
    A la nostra ciutat i tambe a la resta del pais, ( no de l'estat encara), hem passat en poc més de dues generacions de tirar les poques escombreries per la finestra ( permeteu-me l'exageració) a fer un sistema de recollida selectiva que comença a implantar-se poc a poc. Falta molt pq les nostres escombreries rebin un tractament intel-ligent com ho fan a la resta, o millor dit a alguns paissos d'Europa, entre altres coses perquè s'esforçen en crear-ne menys, molts menys ( recordeu alló de les tres Rs? Reduïr, Reutilitzar i Reciclar i per aquest ordre?), Per tant senyor anónimo, abans de fer-nos voltar pel mòn, toqui de peus a terra a Sant Feliu, Ah i per cert " esas personas que toman desiciones en el ayuntamiento" ja fan coses semblants als vienesos, si més no prenem molts de cafès al dia, no?

    ResponElimina
  7. pero no sabes como huele, no podrias describirlo por k jamas te tomaste un café allí...

    ResponElimina
  8. a por cierto señor anónimo catalán, me parece que los del Gobierno cántabro ya se fueron de acampada a ver la obra de arte de FCC en Austria ... y se perfectamente dónde vivo y de los recursos económicos de los que dispone el municipio dónde vivo, claro, otra cosa es ... (por cierto alguien se fué de viaje italia para seleccionar contenedores no señalo con el dedo por k queda bastante feo)

    ResponElimina
  9. http://terranoticias.terra.es/articulo/html/av2434629.htm

    No hace falta irse tan lejos, ciertamente, nótese que la fecha del artículo es 04-08-2005...

    ResponElimina
  10. Por cierto ahora que me pasaba por la cabeza ese comentario "si mas no, toman muchos cafes al dia" en eso le voy a dar la razon, parcialmente, dado que no se si les gusta o no el cafe pero de lo que si estoy seguro es que cierta persona siempre esta en el mismo bar sea la hora que sea del dia... y la verdad que ultimamente salgo bastante poco de casa... (no se si lo pillan)

    ResponElimina
  11. Bueno mi anónimo catalán del alma, veo que a usted no le preocupa dónde va el dinero que ingresan las "arcas municipales" por su basura, como ya dije en esta vida "todo tiene un alto precio" y lo que verdaderamente nos cuesta "un alto precio" es pagar tasas por la basura, basura por la que una "empresa" saca beneficios, ¿verdad? usted a intentado contratacar haciendo referencia a aquello "tocar de pies al suelo" verá usted mi querido anónimo catalán mi problema siempre fué tocar demasiado con los pies al suelo... siguen estos señores que tienen que tomar las decisiones quiriendo "sodomizarnos" con una cuota "anual" y encima se regodean de los mezquinos tormentos a los que nos someten: calles sucias, calles horriblemente mantenidas, jardines que mejor no opinar... que decir de los recipientes que llaman "contenedores": sucios, apestosos... mire me parece que lo más lógico sería intentar una "Iniciativa Legislativa Popular" para eliminar la tasa de basuras...

    ResponElimina
  12. estimat amic "anónimo castellano", veig que ni tant sols les seves enceses defenses del sistema vienes de recollida de residus han aconseguit que d'altres lector del blog ( per cert felicitats als impulsors), s'apuntin a la discussió. I si més no és sintomàtic de la poca importància que per la majòria de la població te el que es fa amb les seves deixalles un cop les han posades al contenidor respectiu, en el cas de que facin la recollida selectiva. Sap perquè? doncs per què els hi és complertament indiferent. Només ens preocupa tenir la ciutat neta, sense saber a on van ni com es tracten els residuus que generen. Té vosté raó en una cosa, no se quina olor fa Viena, però si conec la que fa els contenidors de paper del costat de casa quan algun cafre hi deposita les deixalles orgàniques. I creguim, d'aquests cafres a la Ciutat en tenim un bon mostrari. M'en vaig a fer un cafè (vienès?).

    ResponElimina
  13. De lo que si estoy seguro es que alguno se tomará más de un café a nuestra con los beneficios que genera nuestra basura sin embargo yo tendré que descontarme unos cuantos para seguir pagando la tasa para que el negocio les salga redondo...

    ResponElimina
  14. De lo que si estoy seguro es que alguno se tomará más de un café con los beneficios que genera nuestra basura sin embargo yo tendré que descontarme unos cuantos para seguir pagando la tasa para que el negocio les salga redondo... eso quiere decir sin ninguna pérdida. Ya se que la gente en este país es como los "corderos lechales" a la hora de la "matanza" para reivindicar derechos y salvo eso si que les toquen a ellos el bolsillo no se mueven... tranquilo mi idea será ampliamente secundada a la larga ya estoy acostumbrado a que no me siga mucha gente (al principio) luego las cirscuntancias suelen crear cambios...

    ResponElimina
  15. Als dos anònims: si, vaig informar a l'Espiell que amb el reciclatge es recuperen diners dels impostos de basura, doncs les depuradores, deixalleries, etc. donen uns tants per les escombraries ben separades. Quin és el problema? Que encara molts ganxons no saben com es recicla. Alguns per deixadesa. D'altres per manca d'informació.Però sigui pel que sigui, aquests diners els està perdent la ciutat, doncs les recicladores no accepten els contenidors mal separats. I, com a opinió personal, crec que si l'Ajuntament hagués enviat la carta informadora del nou sistema de recollida a totes les vivendes (a mi i a molts no ens ha arribat), si els contenidors tinguéssin escrits, com els antics, el que hi va a dins de cadascun, i si hi haguessin els 5 contenidors en cada punt i no s'haguessin de traslladar les bassures 5 carrers aball, com és el meu cas, i alguns etc més, doncs les coses serien més fàcils per a tothom i no perdriem tants diners. I si a això li sumem la deficient tasca de l'empresa de neteja (hi ha carrers que fa un mes com a mínim que no es netegen!!) tenim un problema. Així que de moment, gran part dels nostres impostos per escombraries són perduts. No creuen anònims? Berta

    ResponElimina
  16. Berta totalmente en sintonia niña, nunca mejor dicho! ves anónimo catalán faltaba el toque femenino en el debate... bueno, Berta, si considero que pago unos 200€ para que esos "tunantes" vayan a tomar el café (vienes o no) o lo que les venga en gana. A parte de que como bien dices no limpia "ni el kiko" y que bueno parece que en el Ayuntamiento aún no se "dan cuenta" (o miran para otro lado... eh!) pues todo va así de bien... (ironia). Bueno si pero a parte de eso Berta ellos separado o no "venden" tu "basura" y sacan un "beneficio" oye nadie dice que hacen con esos "beneficios" yo mientras no me lo aclaren pensare (y pensar es gratis) que alguno toma marisco cada día (que vigile el ácido úrico que como le suba!) Berta muy bien, eso me gusta que se queje la gente 1. No limpian 2. No recogen la basura adecuadamente 3. No limpian los contenedores (asi que cualquiera se pone a tomar el aire con algo de eso bajo la ventana) 4. Se crean "nidos" para los insectos... (no veas como esta de pupas de la mosca debajo de alguno de estos nuevos) así k muy bien asi que a la idea de una INICTAIVA LEGISLATIVA POPULAR CONTRA LA CUOTA DE BASURAS oye creo que esta JUSTIFICADA. ASI QUE A CONVOCARLA!

    ResponElimina
  17. No se si recordarás Berta aquella entreñable entrevista de cierta persona (del equipo de gobierno local) de "pelo blanco" (por k decir con ligeras canas laterales seria simplemente faltar a la verdad) en la que decía algo así como "Sant Feliu serà referent a la demarcació pel que fà a la seva neteja"... oye y lo ha conseguido pero no creo que tal y como "charloteaba delante de las cámaras". Sabes algunos eso del cargo les queda grande y se crecen, miran a los demás por encima del hombro y la verdad no piensan que lo que ellos se llevan a la boca lo tienen gracias a los ... y eso es todo por ahora amigos!

    ResponElimina
  18. mira per on ja m'agrada això d'anónimo catalan, per tant m'el faig propi. respecte al tema del retorn económic de les deixalles, tones de dixalles que generem crec que seguiu persistent en l'error de voler carregar tota la culpa a l'administració, local en aquest cas, i en els polítics que ens representen. Que el tema de la neteja a sant feliu so funciona del tot be, és una obvietat que no cal repetir, només cal fer un volt pels carrers i comprovar-ho, per tant és ilús no reconeixer el problema per part dels qui en tenen la responsabilitats, tant a nivell polític com tècnic. El tema, d'aquests cometaris, però no es tracta sobre la neteja si no sobre el tractament intel.ligent dels residuus al que estem abocats com a societat si no ens volem veure literalment enterrarts sota la merda que generem. Per desgràcia a Sant Feliu no estem preparats encara per fer aquest tractament intel.ligent de les deixales, i això, malgrat us pesi, no és culpa dels qui "manen". podeu seguir carregant contra ells, de fet per això hi son per ser els eterns culpables de tot, però la veritable solució passarà quan TOTS siguem conscients de que hem de reduïr d'una vegada l'ingent quantitat de merda que acumulem. Passeu-vos qualsevol tarda pels voltants de la Rambla Generalitat i comproveu com estant els contenidors de caixes i embalums de plàstics que generen dos o tres botigues d'electrodomèstics del sector, que us penseu que aquests cartorns tene un valor? obviament si, però els seus "generadors" prefereixen llençar-los abans que plegar-los, amagatzemar-los i fer-los recollir per un gestor autoritzat que és el que marca la Llei de Residuus, per tant segueixo pensant que els vostres comentaris son massa parcials, nomès amb ganes de carregar vers una direcció( els governants) i no apuntar que els que realment provoquen el problema són moltes vegades el poble (els administrats)
    Ah, company anònimo castellano, si sabes donde "venden tu basura" avisam que en tinc dues bosses plenes.....

    ResponElimina
  19. Anónimo catalán, vamos a ver obviamente yo no soy nadie para dar ordenes pero los gobernantes claramente como la palabra indica si, oye, son ellos los que tienen que poner las cosas claras no pretenderás que después de lo que obran algunos 2.300€+regalos aún vayamos nosotros hacerles la faena... ¿qué nos hemos vuelto locos? son ellos los que tienen que poner a la empresa "concesionaria" firme y decirles las cosas claras mire: Como usted siga incumpliendo la cláusula a, n, z del contrato les quitamos la concesión, ale, otra... a mi me gustaría más FCC que Cespa, no se quizás ... así que no defiendas tanto a los "tunates de la playa" k!

    ResponElimina
  20. és obvi que no tota la culpa és dels tècnics ni "manda más". Sé que els ciutadans en tenim també de culpa doncs molts no han après encara el valor del reciclatge. Però crec que el gran pes de culpa cau sobre els governants doncs no s'ha informat a tota la població del nou sistema (sé que està a internet penjat però no tothom n'és usuari...). A part, quan es pregunta als tècnics alguns d'ells responen de mala manera sense resoldre el problema a l'afectat. I a sobre, molts hem de dur les nostres deixalles 5 carrers aball. A mi no em fa res, sóc jove. Però la gran majoria dels meus veins són gent gran que estan desinformats, que no poden traslladar bosses a 5 carrers, que quan arriben als contenidors no hi ha cap retol que els indiqui on ho han de llençar, etc i etc... Per tant, si els governants o tècnics o intentessin fer més fàcil, poder els inconscients o "marrans" (digueu com vulguis) no serien tants. Enteneu? Ah, i no cal recordar que s'han gastat millonades comprant aquests contenidors a Italia i encara hi ha més d'un centenar plantats en un descampat encara sense estrenar...

    ResponElimina
  21. Anónimo catalán ... preguntale a NAVARRO...

    ResponElimina
  22. http://www.recuperacionsnavarro.com/home.htm por si te interesa enterarte... anónimo catalán... Berta muy bien, se fueron de viaje y todo para elegirlos ... me parece que la empresa k los fabricaba ya ... así que cuando toque reponerlos tendrán que cambiarlos tos!

    ResponElimina
  23. sembla que la cosa comença a animar-se...
    Anónimo castellano a qui et refereixes quan parles de los "tunantes de la playa?". esteu entossodits a carregar només cap un sentit i no voleu admetre que una gran part del problema que tenim be precisament de l'altra banda. Berta si us plau, tu creus que encara s'ha d'informar a la gent de quin és el tipus d'escombreries que s'ha de colocar a cada contenidor? la recollida selectiva ja fa anys que està implantada, TOTHOM QUE TE GANES de fer separativa coneix de sobres la funció de cada color del contenidor, el problema segueix estant en el passotisme del personal, que no només no separa els seus residus, si no que esl fot al primer contenidor que troba, malmeten el material reciclable que d'altres si que hem fet l'esforç de separar i anulant la possibilitat de valoritzar-lo pq ja no val.
    Obviament segons els vostres plantejaments segueix estant culpa dels "tunantes de la playa", però sabeu que esteu equivocats. Les responsabilitats han de ser més compartides i sobretot mes a nivell individual.

    Ah per cert, el viatge mític a Roma, a veure contenidors, el van realitzar l'anterior alcalde i tres regidors del govern de CiU, pel que se sap van veure poc i veure força ( almenys alguns d'ells....)

    ResponElimina
  24. Ei, no us equivoqueu, jo no carrego les culpes només cap una direcció, sino el que dic és que si aquesta direcció posés les coses més fàcils no ens hauriem d'encaminar cap a cap costat, m'entens? Perquè sento dir-te que no tothom sap les funcions de cada contenidor, sobretot la gent gran: poder si que coneixen el blau, groc i verd que ja hi eren abans, que són els contenidors que sí estan ben separats a la gran majoria de punts de la ciutat. el problema és que del contenidor estandard l'han dividit en dos i ara molta gent, sobretot gent gran, es troben amb un que hi diu orgànica i l'altre rebuig però encara no tenen ben clar què és cada cosa. Se'ls ha d'informar ja sigui per carta o col3locant un simple retol al contenidor. A part que, molts dels que sí reciclen i ho fan prou bé no han caigut que si envien l'orgànica al seu contenidor però dins una bossa de plàstic ja aquell reciclatge ha estat inútil! doncs les bosses han de ser o bé orgàniques o bé nul·les. I tot això moltes vegades no és falta de ganes si no d'informació, i t'ho dic amb completa seguretat, doncs he treballat com a agent de medi ambient a girona i sé que la gent gran i gent sense (o amb pocs) estudis van força perduts encara.

    ResponElimina
  25. Mira anónimo catalán a mi me parece que tu debes de ser alguien vinculao a la casa consistorial, me parece, nen, igual me equivoco... mira el tuno jefe si los "tiene bien puestos" firmaria un decreto de Alcaldia y volveria a subhastar la concesión para la limpieza de la ciudad... ahora bien es mas fácil decir que la gente es "guarra" y asi pues mira se disculpan...

    ResponElimina
  26. Oye lo de tunantes pues verás es que no se ya como llamarlos sabes... y mira me se ocurrio "tunantes de la playa" oye me estoy planteando ponerme un partidillo de estos por k me parece interesante eso de ganar 2300€+ regalos sin pegar ni golpe! Julian Muñoz se lo pasaba de vicio hasta que ... y ahora por lo que parece no es que se lo pase mal!

    ResponElimina
  27. amic anónimo castellano; encertes a dir que estic vin CULAO amb l'Anjuntament si acceptem com a bona la teva expressió de "sodomizarnos con la cuota anual", queda clar doncs, la meva relació amb el consistori. Berta, estem aconseguint donar-li un to més tamperat a aquest debat triangular que de ben segur tè molts seguidors ( gràcies de nou Espielll per l'espai). si acceptem que hi ha més contenidors, amb nous punts de recollida i més selectiva vol dir que no tot s'està fent malament. Tens molta raó quan dius que no s'ha informat prou be a tothom de la diferència entre els contenidors de rebuig i els d'orgànica, és qüestió de que els responsables municipals que porten el tema (per cert, lectors assiduus del blog) s'esforcin a explicar l'importància del separar els residuus, per poder-los valoritzar, queda donçs molta feina a fer. Quan parlava dels cafres que no utilitazen bé els contenidors, no parlava precisament de la gent gran, parlava dels grans "omplidors-saturadors" de contenidors, mobles, somiers, runes o bé els comerços, alguns comerços o indústries, que amb tot el morro colapsen els contenidors. Suposso que sabeu que per cada tona de deixalles que es porta a Solius, l'Ajuntament paga, no? i que si aquest comerços que generen mil cops més deixalles que un particular es tractessin els seus residuus la quota de la resta probablement baixaria...
    Pel company anónimo, no tinc - com tu- la sort de ser amic d'en Laurence Durrell, simplemnt m'agrada llegir, i recordo una frase de l'Einstein que deia algo aixi:
    Todos somos muy ignorantes. Lo que ocurre es que no todos ignoramos las mismas cosas.
    Per cert, les bosses de basura d'en Julian Muñoz si que teniem valor, no?

    ResponElimina
  28. oh eres amic d'en D.H. Lawurence...?

    ResponElimina
  29. La verdad es que el símbolo de los catalanes lo dice to! Yo no soy muy hábil con el teclao del computador "catalán" ... http://es.wikipedia.org/wiki/D._H._Lawrence

    ResponElimina
  30. Y por cierto sobre Julian Muñoz, no se si tenia bolsas de basura normales o usaba de plata con inscrustaciones de diamantes o lo que sea no he tenido el placer de conocerlo. Aunque cuantos "JULIANES MUÑOZ" hay por ahí ... no se yo...

    ResponElimina
  31. Los del "Govern local" tienen la culpa de todo desde el momento en que contratan los servicios de un tercero y no son capaces de poner a la empresa en su sitio, por lo tanto "los tienen mal puestos". Siguiente, la empresa esta haciendo una muy pobre gestión y lo saben pero claro como no les dan caña y encima igual les pagan unos quintillos en el bar! (que va quintillos el mejor Brandy por to lo alto como paga el gilipollas del tonto del ciudadano) y ahi van el "govern" y la "empresa" a incharse de buen Ron, Brandy... hasta ponerse de ... bueno, moderemos el tema y quizás un 2% de ciudadanos o quizás más no recicla adecuadamente. Puede que los comercios saturen los contenedores pero bueno ahi estan los "vigilantes" para hacerlos entrar en razón, verdad, así que los "vigilantes" los "locales" por lo menos me parece que son responsabilidad de "un tio con barba"... asi que si me lo permiten la culpa puede ser de todos pero principalmente del que "no los tiene bien puestos" y la "empresa". Al ciudadano no lo miren tanto por k en mi caso me hice el tour de "los contenedores del 17220" buscando uno de papel libre hace dos semanas...

    ResponElimina
  32. Berta a mi no me llegó la carta del ayuntamiento esa lo que si me llegó es un cesto con rejitas que me va muy bien para irme a pescar...

    ResponElimina
  33. Per cert, el cistellet que regalava l'ajuntament es suposa que es per separar l'orgànica del rebuig. Clar que en una famíla nombrosa com la meva aquest cistellet és insuficient! a part, no té sentit reciclar l'orgànica si es fa en bossetes de plàstic: haurien d'haver més establiments, a l'abast de tothom, amb venta de bosses orgàniques a preus aptes per a tot públic.

    ResponElimina
  34. Cuando una persona en un Pleno suelta a la oposición la expressión: "Agazapados detrás del matorral"... dígame a usted ¿qué le sugiere?.

    ResponElimina
  35. Berta sabes que la empresa de los contenedores "nuevos" encima de que se fueron los que sea de vacaciones a Italia y según dice el "amigo catalán" visitaron poco las instalaciones pero "beber" oye... y sólo te ensañas conmigo muy mal Berta... los que si están "agazapados detrás del matorral" por que igual les "caen algunos gorrazos" sean los que han "aprobado la compra de estas lindas obras de arte" ... la empresa fabricante de los mismos digámos que no salió nada bien parada de esto llamado "crisis global" así que fue rápidamente "comida" por otra y ese modelo se dejo de comerclializar... asi que... deduce tu misma... (esto me lo han dicho fuentes solventes) mis fuentes solventes si que estan agazapadas detrás del matorral de papeles

    ResponElimina
  36. Si algú vol romandre en l'anonimat, sempre que no faci "mal" a ningú, s'ha de respetar, no som ningú per trencar aquesta intimitat amb prejudicis encertats o, com en aquest cas, errònis. Perquè em arribat al punt en que s'ha nombrat una persona que es suposa que no ha escrit, i s'ha parlat d'ella revelant, fins i tot, el color de la seva política. No calia. Aquí el que conta són les paraules, que és on es troba el debat, no qui les diu. Estem d'acord? Per tant us animo a seguir debatint sobre les escombraries, és interessant. I qui vulgui dir el seu nom ben alt, com és el cas de la Berta, serà tan respetat com els que prefereixen quedar-se darrera l'anònim (sempre i quan tot es tracti amb respecte, educació, ja ens entenem).

    ResponElimina
  37. Ok, Espiell totalmente en consonancia con lo que dices no hacia falta nombrar el partido político pero entenderás que Berta me relacionó con cierta cafetería y me relacionó con la dirección de la misma y lógicamente el respeto que le tengo al Sr. propietario lógicamente más él lo sabe además Babieri es una de los establecimientos que ofrece un mejor café "bajo mi punto de vista" vayan pues mis disculpas Espiell. Pero entiende que no soy el propietario de esa cafeteria y que nada...

    ResponElimina
  38. Be, pel que sembla, hem acosseguit crear un veritable foro de debat,crec que això és bo. mirant el repàs de noticies que l'ESPIELL ha publicat fins ara, aquesta és de bon tros la que més comentaris ha provocat ( malgrat ser un triangular). Per tant queda clar que el tema de la recollida d'escombreries i la neteja dels carrers, és un tema que preocupa i molt als ciutadans de Sant Feliu. estic segur que els qui han de pendre desicions de ben segur n'hauran pres nota ( sobretot dels comentaris més que argumentats de la Berta). I'm sorry, so sorry anónimo, però queda clar que els teus arguments són pocs més que ganes de carregar-s'ho tot, aportant ben poc ( a banda de comentaris desafortnats vers persones de l'Ajuntament)( tot i que jo tenia entès que no era Brandy, si no Wisky el que prenien alguns dels "tunantes de playa" als que tu feies menció). Per part meva acomiadar-me d'aquest debat, no d'aquest blog que segueixo sovint i fer alguna proposta als blogmasters;
    Tot i que la neteja - la falta d'ella- genera passions, la ciutat genera afortunadament moltes més notícies, tant bones com dolentes, i te d'altres mancances, i també encerts, per tant m'agradaria veure altres comentaris sobre temes tant diversos com el Thyssen (bo o dolent ), els serveis socials, l'incivisme, la circulació, la fresa de les motos, la cultura.....

    estic convençut, companys del blog, que heu encetat un nou lloc de discusió i creació d'opinió que va més enllà ( afortunadament, per fi ) de l'editorial de l'Àncora i la seva dependència de les noticies sense filtrar que els hi proporciona l'equip de govern, sigui del color que sigui. Teniu criteri, sou prou rigorosos i si busqueu bé trobareu molts altres temes per crear debat i el el fon enrriquir l'adormilada societat civil de Sant Feliu.

    PS:
    Amigo anónimo castellano; no se qui ets, no em cal, només dedueixo que la teva rancunia vers els que governen, prenen desicions i s'equivoquen sovint, va més enllà de l'opinió educada i positiva que hauria de prevaldre en aquest blog. fes-t'ho mirar company.

    m'en vaig a fer un cafè a Viena, i de pas flairarè la ciutat....FINS LA PROPERA

    ANÓNIMO CATALAN

    ResponElimina
  39. Muchas gracias por tu comentario sobre mi persona Sr. Anónimo Catalán, vete a Viena y paseate bien por los jardines, verás lo limpio que esta "todo" (al menos cuando yo la visité)y nada más... yo me parece que tambien me despido de este tema de escribir, no es mi fuerte, no soy de letras, nunca lo fuí y no pretendia nada mas que dar mi opinion personal de como veo las cosas. Yo creo que aporte alguna cosa por pequeña que sea y lamento si se lo tomaron mal, no hice con malicia ninguno de mis comentarios, simplemente es que tal como lo pienso lo escribo o lo digo, creeme anónimo catalán que ello me ha reportado no pocos problemas y enemigos innecesarios en la vida pero a estas alturas de mi vida no pienso cambiar y meterme una cramallera en los "labios" solo para "agradar" a la gente o complacerla... además estas apreciaciones ya se las hice en su día a los miembros "que toman decisiones" igual que saben que no son de mi agrado "algunos" que no todos. Por ejemplo, el de cultura no me cae mal, ciertamente, no tengo nada personal contra el que se encarga de la "neteja" aunque si de su gestión, igual que cosas que no me agradan en general como ese mirarte por encima del hombro que tienen algunos.
    --- Adios AMIGOS ---

    ResponElimina
  40. totalment d'acord, hi ha mot altres temes que preocupen (o agraden) a la ciutat. És per aquest motiu que sempre intentem motivar a la gent a que ens facin propostes a través del nostre correu electrònic (espiellganxo@gmail.com). Però de moment, el 95 % dels mails (i t'assegurem que rebem una vintena diàriament) parlen del tema escombraries. de totes maneres nosaltres prenem nota dels teus suggeriments i et convidem i animem a enviar-nos un mail donant les temàtiques que vostè creu que podrien interessar als lectors. També dir-li que les escombraries és un tema que a l'Espiell ens atrau gràcies a algun membre de l'Ajuntament (no direm noms) i algun anònim (que ja no és tan anònim) que sol enviar-nos insults e inclus alguna amenaça pel tracte que fem d'aquesta temàtica, però nosaltres no tenim por a res, no diem res que la gent del poble no vegi, i, per tant, ja poden anar fent (o enviant) que nosaltres seguirem endavant. Moltes gràcies per la teva participació "anònim català". La de vostè senyor anònim castellà i la de la Berta també. Però per un altre cop un consell: en un debat, si volen, poden en comptes de marca "anònim" ficar-hi un nom (nom/URL), ja sigui inventat o real, tal i com ha fet la nostra amiga Berta, i així evitar confusions, doncs amb tants anonimats arriba un moment que ja no es sap qui diu que.

    Gràcies per la vostra col·laboració i esperem propostes/suggeriments/idees/fotografies/enllaços, etc al nostre mail espiellganxo@gmail.com

    ResponElimina
  41. Espiell sobre el tema del famoso ya museo Carmen Cervera que no Thyssen, llevamos ya no se quizás unos 8 años escuchando rumores sobre su inmediata puesta en funcionamiento, primero que si lo colocaremos en, luego aquí, luego allí... al Sr. Alcalde actual en una conversación muy animada como suele ser habitual le dije que bueno a ver si usted quiere construir un museo tendrá que tener una lista con las obras que se supone formarán parte de la "colección permanente" y le dije si por favor cuando la tenga me la puede pasar, oye, aún estoy esperando (casi 2 años desde que se lo dije) aquí mi comentario sobre el museo Carmen Cervera que ya veremos... lo único que puedo decir es que tengo un muy buen amigo con una colección privada de Picasso y Dalí entre otros y no sabe como narices hacer para que se los "mantengan expuestos permanentemente" y librarse de pagar "conservadores y otros" a parte de los edificios dónde los tiene en Cadaqués...

    ResponElimina
  42. oye Espiell a ver si nos subvencionan las bolsas para la organica tio! que fui a buscar unas al super por k se me han acabao las de "promo" y no veas "3 euros". Aún recuerdo que me dijeron que estan hechas de patata y arroz (a malas mira las fries y ya tienes el primero) los que me la trajeron junto al "cistellet d'anar a pescar" (ironia) esto lo digo por la siguiente razón: Berta me dijo "el cistellet que regalava l'ajuntament es suposa que es per separar l'orgànica del rebuig" cosa que ya sabia Berta pero comprenderá usted que no no puede depositar mucha organica allí... mire yo deboro 1 sandia al día y solo con eso y medio melón ya estoy llenando el "cistellet" así que no puede usted usarlo facilmente para la finalidad con la que algunos pretenden que se use.

    ResponElimina
  43. A l'anònim del dia 3, a les 11:12, el del melón i la sandia. Els residus de l'orgànica s'han de fer a trocets petits. Talla la tajada de melón i veràs como aprovechas más la bolsa. Esto es uno de los principios de un consumidor. Saber aprovechar bien las cosas y hacer que el volumen sea el mínimo.
    Bsca otros supers que hay de màs baratos.
    No me gusta ser anònima,Bon dia, em dic Gloria

    ResponElimina
  44. Sembla que s’ha acabat el debat a 3 bandes sobre les escombraries. I dic escombraries quan actualment, amb els medis que es disposen hauríem d’estar parlant de residus. Desprès de llegir-me “la Bíblia en verso” que han representat dos anònims i la Berta, he tret algunes conclusions. Potser podríem intentar aconseguir la quadratura del cercle, cosa que és del tot impossible. Però podríem sortir de l’espiral que s’ha organitzat, i penso que és bo que la gent parli.
    Heu parlat dels polítics, regidor i alcalde. Heu parlat de l‘empresa de recollida. Heu parlat dels tècnics. Heu parlat “veladament” de la policia ? Heu parlat de la gent gran i la que no és tan gran. Heu parlat de consumidors. Heu parlat de contenidors i de cistellets de l’orgànica. Heu parlat que en els contenidors no hi posa el que va a cada lloc. Heu parlat de manca d’informació. I tot això voldria fer-ho servir d’exemple.
    Bé, podem ficar-ho tot en un sac. L’agafem i anem a la bateria de contenidors. I ara què fem ? Ho portem tot barrejat, per la qual cosa no són residus, són escombraries (informació inclosa), per això, apa ! TOT al contenidor de rebuig. Perquè el rebuig és el contenidor dels banals, dels residus que no admeten tractament i no es poden reciclar. Cap a Solius ho em enviat tot, NOSALTRES, tots solets.
    Informació. Si, i tant ! Però formació també, molta formació. Jo no vull tenir sentadet a casa al costat del cubell d’escombraries a un regidor, a un treballador de l’empresa, o alguna altra persona que m’hagi de dir on tinc que dipositar allò que llenço. Per això ja hi ha medis perquè jo solet encerti on llençar el residu.
    Quan arribi a la bateria de contenidors, ja sabré on haig de posar cada bossa. ( Berta, sempre amb bossa, mai sense, ni l’orgànica) perquè ho hauré separat i preparat a casa. O tinc que portar el sac i buidar cada peça al contenidor que li toca ?
    Els regidor i alcalde, al contenidor de la política. Els tècnics al contenidor del personal ajuntament. Als de l’empresa al contenidor del personal extern. Els consumidors al contenidor dels mal informats i mal formats. I al policia, què voleu, trobar-lo al costat del contenidor i que et sancioni si ho fas malament ? Deixem la policia pel que ha de servir.
    Haurà l’ajuntament de contractar un educador ambiental per a cada ciutadà ? No va passar l’educador per casa teva i et va deixar el cubell, les enganxines i els imans per la nevera que té tota la informació que necessites per FORMAR-TE ? Si ho tens ves a buscar-ho a l’ajuntament i que t’expliquin com ho has de fer.
    Sí és cert que d’uns residus es recuperen diners i altres es paga pel seu tractament. Però suposo que ja ha d’estar calculat pels tècnics. Sumo el que cobraré, resto el que haig de pagar i el resultat, dividit entre tots és la taxa d’escombreries. Què passa si perdem el temps buscant culpables i no ens posem a fer feina ? Que la culpa al final serà del Cha-cha-chà, com deia la cançó i tots ho haurem de pagar.
    Jo no soc de lletres, ni de números, ni de ciències. Sóc més aviat de “anem per feina” i si algú ha fallat en formar-nos, serveixi aquest foro per ajudar-nos i donar una lliçó de convivència.
    Resto a la vostra disposició, en català, en castellà, d’un color o d’un altra. Malgrat jo creia que els residus no tenien idioma i que el color que més es diu és el verd. Jo no vull un mon gris on mani només el ciment i amb actituds com les nostres, del dia a dia, ho estem aconseguint : Acabarem tots al major abocador que serà el mon sencer.

    ResponElimina
  45. Oye pues algunos regidores ya le iria bien ponerse al lado del cubo de "los residuos" no lo pude evitar Gloria, me picaria la lengua todo el día... oye que sabes aquello que llaman IRONÍA yo la uso bastante si no... referente a tu comentario oye ya troceamos la corteza de la sandia pero es que ls que yo me zampo pensan 8 Kg y los melones 4Kg así que... y referente al "tour" para encontrar bolsas baratas oye a ver seamos un poco ecologistas. Pista: "yo no me muevo en coche" y "uso transporte público" pero algunos se van al "tour" para encontrar bolsas más baratas "puede que unos céntimos" pero claro a la gente no le gusta ir al super en el "coche de Sant Fernando un rato a pié y otro andando" no la gente tiene que coger el coche para ir tres puertas mas abajo de su casa, al super... como no en coche cuenta la emanación de gases que salen de ese tubo de escape... bueno, lo del "tour" fina ironía... pero ...

    ResponElimina
  46. Anònim de los melones ! Jo también soy muy irónica, pero te puedo asegurar que no hs entendido nada de nada. Mira, yo no tengo carnet, por lo cual tampoco tengo coche. San Fernando y yo siempre salimos juntos. Pero si quiero algo se que algun esfuerzo me ha costar. Como mínimo colaboración para que se lleve a cabo y salga bien.
    Tu tranquilo majete, en tu sillón. Come melón i vuelvete a leer lo que he escrito. Ponlo en pràctica. Pon cada cosa en su lugar, por que hay un lugar para cada cosa y luego hablamos de si cabe o no cabe. Como dice el anuncio de IKEA, donde caben dos caben tres, solo es cuestión de voluntad. Criticar es facil, buscar culpables tambien. Buscar solucions y hacer bien las cosas, tambien. Puede ser un gran dia si te lo planteas así. Nombrate educador, empieza por ti mismo y luego comparte con los demas tus ideas y propon soluciones. Para el "mea culpa" ja esta la semana santa.
    Un saludo .. perdon no sé tu nombre.. sr anonimo.
    Gloria

    ResponElimina
  47. no creo que sea relevante quien soy yo, tampoco quien seas tu... yo me podria llamar "tu polín del verano" y que más da gloria, yo soy un monovolumen robusto... eso si. El sofá no me mola na! prefiero la silla, aunque si te afanyes estic ara mateix al Dorado Pintxos, prenent un núm. 2 amb el meu amic... vine, animna´t a pendre alguna coseta... Tu anomimo del Alma...

    ResponElimina
  48. Por cierto Gloria como esta usted por la mañana, no la ví en el Dorado Pintxos ayer no se si usted me pudo ver... ya le dí muchas pistas de quien soy y usted ha desperdiciado la oportunidad no sólo de saber quien soy, desperdió la oportunidad de ver la cantidad de sabrosos "Pinchos y Tapas" que sirven en el Dorado Pintxos lindas y eficientes camareras... sentarse allí y contemplar los adoquines moverse (algunos) cuando pasa alguien apresuradamente sobre ellos, esperemos que no tenga la desgracia de caerse nadie... alguien me dijo que para poner ese tipo de materiales se tiene que tener una cierta práctica en ello... no se si todos los que los pondrian tendrian esa practica necesaria... pero en algunos lugares especialmente si pasea usted hacia la placeta Sant Joan verá usted que no se limpió adecuadamente o si se hace no eficientemente (y puedes pegar un resvalón y lisiarte) así que Gloria si el tema de los Residuos, La Basura o llamele usted como quiera tal como podría ser "colección de apestosas bolsas" ya es complicado el de la "limpieza viaria" oye parece ser mas cahotico ¿verdad? no se quien me dijo busca bolsas para las fracciones orgánicas más baratas mira en el Sorli Discau estan a 2,15!... hoy será un gran día...

    ResponElimina
  49. Calculo que estaré en el Dorado Pintxos a eso de las 12 por la sencilla razón de que tengo que ir al médico a que me de algo más de química para ir "tirando" asi que como me dices Gloria nombrate "educador" ale vamos a EDUCAR, las medicinas caducadas NENES hay que llevarlas al punto de recogida para este tipo de residuos se llama punto "SIGRE" encontrarás dos contenedores muy majos en la entrada del CAP pasado en ascensor por la entrada de urgencias justo debajo del buzón para recetas de "crónicos" si no te va bien ir al CAP por k te da yuyu o por k no quieres ir bueno te acercas a tu farmacia habitual y ellos se encargarán de solventar la incidencia...
    Que hacemos con las medicinas caducas, algunas se reciclan y otras sirven para la fabricación de energía eléctrica, una planta de reciclaje de medicamentos esta en "Lleida".
    Oye Gloria ¿lo hago bien? oye lo de educar eh! no pensemos mal... si te va bien pasate por el Dorado a las 12... hoy puede ser un gran día...

    ResponElimina
  50. Gloria para tu deleite personal y el de otros compañeros del foro del Espiell Ganxo y por si quieres saber más sobre el tratamiento de medicamentos caducados o no puedes ver el recurso electrónico que encontrarás disponible en la siguiente dirección ---> http://www.sigre.es/ciudadano_colaborar.asp

    ResponElimina
  51. DONS JO CREC QUE EL MILLOR CAFE ES EL DE GRANJA BAR NURIA, JAJAJAJAAJAJAJ....

    ResponElimina