dissabte, 5 de setembre del 2009

<< I ARA M'ENFADO I NO RESPIRO, XINXA >>

El passat 27 d’agost, com cada últim dijous de mes, l’Espiell Ganxó va estar escoltant el Ple Municipal. Molts dels nostres lectors encara ens pregunten per què?. Poder és que encara tenim l’esperança de que en aquestes sessions es discuteixi, valori i decideixi tot allò que faci bé al municipi. Però entenem que ens llencin aquesta pregunta, doncs si repassem els Plens dels darrers mesos podem comprovar que tot aquest acte ha anat degenerant.

La primera part de la sessió, on s’aproven, es discuteixen, es proposen, diferents qüestions, encara és “suportable”: sí que trobem les diferències pel que fa a visions entre els governants i l’oposició, i això queda sempre reflectit a l’hora de les votacions. Tot i així, creiem que molts cops els oposants donen un vot contrari per inèrcia, simplement per trobar-se en el bàndol contrari, sense tenir en compte què és el millor pel municipi i els seus habitants. Però bé, algú pertanyent a una de les forces de l’oposició a l’Ajuntament ganxó, ens va explicar què això és “lo normal” dins la política... No hi estem d’acord però com que no pertanyem ni dominem aquest món, ho haurem de respectar, que no és el mateix que compartir.

La segona part de la sessió, on es dóna lloc als precs i preguntes, és on nosaltres, com a oients, ens perdem i, molts cops, ens hem de dur les mans al cap. Una amiga nostre feia un paral·lelisme comparant el Ple Municipal amb l’esbarjo d’una escola, i realment té tota la raó. Són uns minuts llargs, alguns cops hores i tot, on trobem tot un seguit de faltes, retrets, conflictes, insults, baralles, trifulgues, menyspreus, ... típics d’una baralla de pati entre infants.

Resumint, el que podem trobar són varies situacions:

- Uns demanen explicacions de certs fets o actes i els altres, sense arguments, decideixen respondre retraient actes duts a terme pel passat govern.

- es tornen a demanar explicacions per algun fet i els governants responen mitjanament de manera correcte però, l’opositor no content sempre replicarà amb to incrèdul.

- uns, suposadament molt contents per com funcionen les coses a Sant Feliu, no tenen altra queixa que qüestions personals d’alguns Regidors i es dediquen a realitzar petits atacs fent referència a familiars, càrrecs laborals, etc.

De manera que governants i forces de l’oposició es dediquen a burxar-se reiteradament per a aconseguir el no sabem què, però obtenint com a resultat un vergonyós intercanvi de faltes de respecte.

Dos no es barallen si un no vol ens repetia sempre una vella mestra del CEIP l’Estació. I quanta raó tenia. Si ens trobéssim realment en mig d’una trifulga de pati d’escola, hi hauria un mestre que de seguida aturaria la situació i que, a través de diferents mètodes pedagògics i educatius, aconseguiria que féssim les paus amb una simple abraçada i un “tornem a ser amics”. Però dins el Ple Municipal no trobem cap mediador. Tots són adults i es suposa que prou madurs i responsables per no entrar en aquest tipus de “jocs”.

Però lamentablement no és així. Si tornem a l’últim Ple Municipal veureu que ens trobem davant un lamentable espectacle. Si féssim cas de la notícia publicada a un diari comarcal, entendríem que l’Alcalde perd els papers i arremet contra el portaveu de la principal força de l’oposició amb insults després que aquest fes un prec on insinuà algun tipus de nepotisme a favor d’un regidor pel que fa als horaris establerts per realitzar festes. Però repassant amb atenció tot el Ple Municipal ens trobem que les faltes de respecte són mútues: primerament l’oposició carrega contra els Regidors, d’Obres públiques i de Mobilitat i Ocupació de via pública. La sessió segueix amb la rèplica del senyor Alcalde contra el portaveu de l’oposició. I finalment finalitza amb la retirada del grup de l’oposició dolguts per la resposta. Si afegíssim al darrera un “i ara m’enfado i no respiro”, veritat que no seria gaire diferent als finals de “batalles” que vivien dins l’esbarjo en la nostra infància?

Lamentable, penós, vergonyós, irresponsable, deshonorable, i molts més adjectius són els que fem servir per qualificar aquests Plens i a tots els membres que el composen, tant governants com oposició. I aquests són els nostres representants? I aquests són els qui han de vetllar per nosaltres i per la nostra ciutat? Sincerament, els Ganxons no ens ho mereixem.

ESPIELL GANXÓ

23 comentaris:

  1. Espiell, todos son adultos, ciertamente, todos "cobran" por estar en esas sesiones salvo que no se me diga lo contrario y se supone que van a "trabajar" y a proponer soluciones. Nos encontramos en una de las peores crisis económicas y lógicamente ver como se desperdicia el dinero en estas cosas no se Espiell a mi me da mucha rabia... desde luego no valoran en tremendo honor que tienen de sentarse en esas sillas (yo no lo tengo, por ejemplo...) ellos pueden proponer proyectos (la mayor parte de ellas fracasados como era de esperar) y nosotros Espiell no podemos y creo que no "debemos". Esto es lo que yo pienso ahora cada uno es libre de pensar lo que quiera...

    ResponElimina
  2. si que semblen nens petits. Ja esta bé, lo unic q fan es discutir-se pel que un ha dit o laltre a respos, i a veure qui te la pataleta mes gran, pero les questions importants les passen molt per sobre, algunes ni les contesten i ho deixen amb un "ja ens ho mirarem". Ja n'hi ha prou, tots plegats son una colla d'inutils, i no referint-me a un insult qualsevol sino en el sentit literal: no serveixen per aquesta feina, no son aptes i ens hem equivocat donant-lis el nostre vot de confiança. Però es clar, a qui ens queda ara si tots estan alla fent barullu: quatripartit i ciu, tots al sac, a qui votarem llavors? que ens queda? si no es posen les piles crec q a les properes es trobaran una pila de vots en blanc

    ResponElimina
  3. Yo le pregunte en cierta ocasión a una persona vinculada con el Ayuntamiento a ver como narices se puede quejar uno del "Alcalde", y no recibí respuesta hasta la fecha. Mirad tal como lo veo yo en una democracia real tendria que existir un mecanismo por el cual si una persona obra de forma un tanto extraña pues... ya saben... en uno de mis escritos anteriores hacia constar una irónica réplica del Alcalde "... agazapados detrás del matorral" y lo curioso es que yo a él le dije personalmente un día que le ví "yo de usted me escondería detrás del matorral antes de que alguien le corra a gorrazos por la gestión que hace de..." pero les da lo mismo, se trata de que les ingresen la nómina a fin de mes y llenar el buche a costa de los "tontones" de siempre...

    ResponElimina
  4. Espiell redacta algo sobre el museo de la Tita en Sant Feliu que si que tengo material "crujiente" y "candente".

    ResponElimina
  5. Solo les falta que les pongan secretarios/as personales eficientes y barra libre en los plenos para que esten mas felices yo mientras tendre que mirar de no acercarme mucho al Ayuntamiento por las sencilla razón que si veo a uno de estos señores que hablan tanto y hacen tampoco igual me sale sarpullido... y no quiero mas Dacortín en mi vida... ya tengo bastante química en el cuerpo, así que librenos Díos de pisar "la casa de los horrores" mas de lo necesario...

    ResponElimina
  6. Gràcies, Espiell Ganxó

    http://www.juanjo-garcia.com/2009/09/espiell-ganxo-he-apres-la-llico.html

    ResponElimina
  7. Ei anònim, no carreguis només contra l'alcalde que com diu l'Espiell dos no es barallen si un no vol, i les faltes de respecte van ser lle´nçades per tots els cantons, no només des d'una direcció.
    Molt be espiell per la vostra arbitrarietat, objectivitat amb la que tracteu els temes, sense posisionar-se per ningú, simplement explicant el que va passar sense treure ni posar res, no com altres... FElicitats nois

    ResponElimina
  8. I què vols que diguin del museu de la Tita si encara és un projecte? espera't a que el tirin endavant home, inpacient ;) I si tens material com dius tu envial a l'espiell pq el facin servir però si només tires la sal pero no remous la cassola no es pot fer res aixi!

    ResponElimina
  9. Hombre es que los otros la verdad es que estan un tanto limitados en lo numérico sabes hijo!

    ResponElimina
  10. y se supone que el Alcalde es el "moderador" ¿creo? así que...

    ResponElimina
  11. Bueno mira este que dice que le mande al Espiell material sobre el tema del museo de la Carmen Cervera vamos a ver:

    - Jueves, 1 de mayo de 2003. Año XV. Número: 4.894. CATALUNYA ARTE / LA BARONESA CEDE SU COLECCION

    Carmen Cervera tendrá listo su museo de Sant Feliu en 2006

    Carmen Cervera cede 350 obras suyas al Museo Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

    http://www.elpais.com/articulo/cultura/Carmen/Cervera/cede/350/obras/Museo/Thyssen/Sant/Feliu/Guixols/elpepicul/20030501elpepicul_1/Tes/

    (350 obras????)

    Eso era el pasado, veamos el presente:

    07/01/2008 - 16:59h
    La col·lecció Thyssen de pintura catalana s'exhibirà al monestir de Sant Feliu de Guíxols a partir del 2010

    http://www.cultura21.cat/textecomplet.asp?id_texte=1420

    vamos a ver estamis a 6/9/2009 queda poco para el 2010!

    ResponElimina
  12. No noi, t'equivoques, l'alcalde no és el moderador, l'alcalde és només el representat, el líder, de l'equip governant. Si hagués un moderador hauria de ser una persona objectiva, que no pertanyés a cap grup polític. Però en un Ple no hi ha moderador, es suposa, com diu l'espiell, q tots són adults i haurien de saber debatir democràticament i sempre amb respecte. Però en l'ultim ple es veu que no va ser aixi, i els insults van sortir de la boca tant de l'alcalde com del portaveu de ciu. Però es clar, suposo que per tu deu ser més fàcil carregar contra un en concret, amb el qual sembla que deus tenir alguna cosa o enfrontament personal...

    ResponElimina
  13. i sí, queda poc pel 2010 però l'any és llarg noi!! en cap lloc diu que el primer 1 de gener del 2010 poguem ja picar a la porta del museu! o sigui que tenen una mica més d'un any per acabar d'aprovar el projecte i tirar-lo endavant o per fer-li les modificacions que creguin pertanyents, i pensa que si la Tita les accepta serà perquè deuen ser recomenables, no creus?

    ResponElimina
  14. yo tengo un proyecto para realizar en Sant Feliu de Guíxols, tambien "a ver si tengo suerte" como la Tita, que va ¿un proyecto? no una docena... pero eso si, lo que tengo por seguro es que el Ministro de Cultura no vendrá para tomar el café conmigo, ja ja ja!

    ResponElimina
  15. Querido anónimo :
    Deseo que todos tus proyectos se puedan hacer algún dia realidad. También deseo que los proyectos de los demás se hagan realidades. Pero, sinceramente, después de haverte paseado por las torres gemelas de NY y el lio que montaste, mejor no pregunto por tu amigo y sus cuadros de picaso.
    Anda descansa un ratito y deja que los demás no se aburran y dejen de participar en l'espiell.

    ResponElimina
  16. No se a que te refieres con las Torres Gemelas de Nueva York, no se de lo que me hablas, tampoco se que lio se monto... mi amigo esta en Alicante, un buen amigo por cierto...

    ResponElimina
  17. Aunque no creo que te tenga que dar muchas explicaciones ni a ti ni a nadie dado que tampoco es un tema que me atañe a mi solamente puntualizar que este amigo mio de Alicante es el sobrino de la propietaria de los cuadros una señora de edad, ciertamente, más de 90 según tengo entendido... ya nos gustaria algunos llegar a esa edad

    ResponElimina
  18. a veure, no es tracta d'opinar sobre els articles? hi ha coses aqui que estan fora de lloc... Jo simplement em limitaré a donar un aplaudiment per l'espiell i per articles com aquests que donen gust llegir ja que són totalment sincers, veritables i objectius. No com els que escriuren altres diaris....... Ja estic esperant la segënt noticia, ànims espiell =)

    ResponElimina
  19. Tienes toda la razón anónimo (que escribe en catalán) se supone que hay que opinar sobre los artículos yo simplemente sugerí a Espiell un tema que es el museo Thyssen (Carmen Cervera) hice algunos comentarios sobre el alcalde y sobre los políticos y la verdad es que hay que aceptar que en ambos bandos cuecen habas pero la dificultad con la que se encuentra la oposición en relación a su situación numérica hace que simpatice a veces y sea indulgente cuando en verdad pues es cierto que hay una dosis de desafortunados comentarios desde las filas de la oposición queda pues reconocido. No obstante, nótese que desde mi aparición en este foro ya me han adjudicado varias "identidades" y "ideologías", me han relacionado con una cafetería en la que sirven un muy buen café que se situa a pocos metros de la casa consistorial, de mi ahora también dicen que si tengo que ver con algo con Nueva York y concretamente me situan en un escenario tristemente desaparecido como es la "zona O" dónde se podían contemplar dos famosas "Torres" dentro del mayor quizás complejo "financiero y comercial del mundo" hace unos años atrás lógicamente. No se de quien es el interés por encasquetarme tantas identidades pero por favor presten atención... "ANONIMO" búsquen el significado de ese término en el diccionario de la Real Académia de la Lengua Española (me parece que tienen una edición en la Biblioteca) mis lindos amigos no traten de adjudicarme tantas identidades por que cada vez se confunden más... y las personas aludidas podrían "enfadarse", comprenden...

    ResponElimina
  20. Espiell... Company, aquest cop crec que t'equivoques. Si t'escoltes cualsevol parlament sempre és així.
    Davant de cualsevol questió que planteja el un opositor, un bon orador (sobretot si fa de polític) pot respondre sense donar cap opinió ni solució a la pregunta. Així els plens no tindríen cap sentit més que la exhibició política de la que et queixes.
    Però als plens, el que em dóna el vertader pols de la ciutat, i el de les persones que la governen, és la reacció inesperada, el que callen a vegades, el que s'escapa, el que enfada. S'ha de saber llegir entre línees.
    Un bon jugador de cartes sap més de la mà de l'adversari pel que llença, per l'actitud de l'altre, que per la resposta assajada que dona quan mira les cartes.
    Desde la tanca de l'escola et pot semblar una baralla de pati, pels que som al pati, és la millor font d'informació.
    Per exemple (i per lligar també el tema dels atemptats), quan alguns volien fer creure que l'autoría dels de 11M havía de ser d'ETA, va ser més revelador i políticament efectiu que no pas si haguessin respost civilitzada i inòcuament.

    ResponElimina
  21. alaaaaaaaaaa!!! res espiell, no escoltis, nosaltres, que som la gran majoria crec, no pensem que t'hagis equivocat, realment el que has descrit al teu article és totalment cert. Suposo que aquest últim anònim deu ser, si no de l'oposició, simpatitzant d'aquesta, i es per això que deu estar defensant, com ell diu "opositor", i em sembla molt bé, es respetable, tot i que no sincer. Jo també sóc simptitzant de Ciu però, com molts, em trobo decepcionat, sobretot per la seva actitut, ja que actualment semblen "jugadors" d'un programa de premsa rosa que no pas politics. Poder que es posin les piles i comencin a discutir els temes q realment ens preocupa al poble. I el que no ha tingut en compte aquest anonim és q vosaltres no heu atacat a l'opositor, per tant, no calia que el defensès, ja que heu sigut totalment objectius i a la baralla de pati els heu inclos a tots, ja que realment, ara per ara, ningun d'ells es mereix estar sentat allà

    ResponElimina
  22. Berta feliz Diada igual que al resto de integrantes del Espiell aunque también puede ser un día triste para algunos en el otro lado del Atlántico y para ellos pues tambíen mi respeto. Bien dicho esto Berta no puedo estar equivocado cuando afirmo total sintonía con "es posin les piles i comencin a discutir els temes q realment ens preocupa al poble". Mira yo voy a sugerir algunos al Espiell en breve pero lógicamente después que acabe la fase de análisis de la documentación y seguido por la de redacción por la sencilla razón de que no quiero dejar ni un cabo suelto...

    ResponElimina
  23. Sant Feliu debe ser el único municipio, en todo el mundo, que va de coña. Podemos dedicarnos a hablar hasta del color de las cortinas del venico. No hay nada más importante. Sant Feliu va bien !!! y el resto del mundo, no veas :(

    ResponElimina