dijous, 17 de setembre del 2009

ESTEU TOTS CONVIDATS

Demà divendres, 18 de setembre, es presenta el projecte que preveu connectar el final de la Via Verda, des del carrer Gravina fins el port de Sant Feliu de Guíxols.

L'Espiell Ganxó ha estat convidat a aquest acte, al igual que la resta de ciutadants de Sant feliu de Guíxols, i així ens ho ha fet saber el Regidor de mobilitat. A més a més, molt amablament i correctament, el Regidor ens aclara que aquesta invitació no és cap forma d'ensabonada per influir en les nostres conclusions, si no simplement creu que seria interessant per a nosaltres, l'Espiell Ganxó, conéixer la informació "in situ", de primera mà, per després extreure'n les nostres pròpies conclusions.

Estem totalment d'acord amb el senyor Regidor i és per aquest motiu que acceptem l'invitació. A més a més, la fem extensible a tots els nostres seguidors, lectors i col·laboradors als quals esperarem veureus demà a les vuit del vespre a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Aprofitar per contestar des d'aquí a aquells que a través de correus electrònics o comentaris als posts ens demanaveu samarretes de l'Espiell Ganxó: una manera de conseguir-les és col·laborant amb nosaltres enviant fotografies, escrits, suggerències, propostes, etc. També hem pensat en entregar una samarreta a tots aquells que ens acompanyin a actes com el de demà, al qual repetim, esteu tots convidats.

Fins demà,

ESPIELL GANXÓ

diumenge, 13 de setembre del 2009

TARJETA VERMELLA: JUGADA BRUTA DE PENALT

El passat 29 d’agost llegíem en un important diari comarcal que CIU denuncia l’equip de govern pel seu favoritisme a l’hora de triar el personal municipal. Concretament el portaveu d’aquest grup de l’oposició acusa a l’Ajuntament d’atorgar rangs no merescuts i/o de contractar parents de Regidors. Llegint així el inici de la noticia podríem pensar que s’està denunciant una il·legalititat. Però si continuem llegint la petita nota de premsa veiem que finalitza amb la negació d’aquest fet per part d’un Regidor i amb una declaració de l’Alcalde on qualifica de nauseabunda l’actitud de CIU.

I on és la noticia aquí? Un diu que els altres fan blanc i els altres ho neguen i diuen que fan negre, uns diuen que sí i uns que no, i uns mongetes i els altres cigrons... No se’n diu d’això “fer safareig”? Realment si no fos perquè nosaltres mateixos hem llegit la noticia directament des de la seva font (diari EL PUNT), pensaríem que ens trobem davant un article de premsa rosa. I no és el primer cop que surt al diari una noticia on el principal grup de l’oposició denuncia qüestions semblants arribant, fins i tot, a nombrar familiars de Regidors o treballadors de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols. Clar que, mai ha arribat a demostrar les seves afirmacions...

Des de que sortí aquest article el darrer dissabte d’agost, a la bústia de l’Espiell Ganxó ens ha arribat tot tipus d’informació sobre la noia que s’esmenta en aquell escrit, la suposada jove del Regidor de personal. A hores d’ara ja sabem el nom, cognoms, d’on és, l’edat, que no és jove si no xicota, on viu, on treballa, de què treballa, fins i tot la taula que ocupa dins l’oficina! No sé com anomenen això a casa dels demés, però a la nostra d’això se’n diu “atemptar contra la intimitat d’una persona”. Realment és penós, llastimós, ruïnós. I encara és més vergonyós saber d’on provenen aquests correus electrònics que, cal a dir, que no tots de membres de l’oposició...

Si aquests “missatgers”, per a nomenar-los d’alguna manera, pretenien fer-nos entrar dins aquest joc brut, van errats, molt confosos. Crec que no deuen haver entès els nostres objectius. L’Espiell Ganxó només tracta temes sobre la nostra ciutat, amb total objectivitat, que interessen als ganxons i ganxones. Realment creiem que és més d’interès l’estat de la ciutat, pel que fa a economia, neteja, cultura, turisme, etc. que no pas si una de les noies de l’OIAC és xicota del fill d’un Regidor, o si per exemple una interina de l’àrea de medi ambient fos cosina d’un altre Regidor, o si, per exemple, després d’unes suposades “banyes”, un antic Alcalde hagués destituit el company sentimental de la seva exdona, a la qual, per exemple, anteriorment també hagués inclòs dins la plantilla de l'Ajuntament, i molts altres exemples de "titulars" típics de revista del cor. No ens interessa la premsa groga. És més, la rebutgem i no hi tindrà cabuda mai dins el nostre blog.

Per més voltes que hi donem no entenem l’objectiu d’aquestes declaracions llençades pel portaveu principal del grup de l’oposició... Realment CIU troba que aquest suposat favoritisme és el fet més destacat de la gestió que està duent a terme el Govern Ganxó? És realment el tema que més els preocupa? I és realment el tema què creuen que als ciutadans més ens preocupa? Significa això que per ells la resta de qüestions, com són la gestió dels parcs, les basures, l’estat de les voreres i l’asfalt, l’estat d’alguns monument, els aparcaments, ... funcionen d’excel·lent manera?

Poder aquests atacs entren dins la normalitat a l’hora de fer política. Però no són justos. Quanta raó té un dels nostres seguidors quan ens deia: si aquestes acusacions fessin mal únicament al membre del Govern atacat personalment tindria una importància relativa, ja que ha sigut la seva decisió el dedicar-se a la vida pública de Sant Feliu i, encara que barroer, es podria considerar part del joc. El que és immoral i condemnable és intentar atacar políticament a un Regidor utilitzant a persones que no són responsables de les decisions d’aquest i que, fins i tot, no tenen relació personal ni professional amb ell. És injust i reprovable en tots sentits. Molt encertat. Doncs quina culpa tenen totes les xicotes, filles, nebots, amics, cosins, veïns,etc., de membres del Govern Ganxó de tenir un lligam, fort o feble, amb algun d’ells? És que si existeix aquest lligam deixen de tenir noms i cognoms i passen a ser simplement “parents de”? És que, com marca la Constitució, no tenen els mateixos drets què aquells que no tenen parents, i poden optar per una feina dins l’administració o qualsevol àrea de l’Ajuntament?

També és espantós que un important diari comarcal accepti publicar una noticia sense contingut, digne de catalogar-se com a sensacionalista. Tornem a trobar-nos en una situació de pati d’escola? Fulanitu diu que Menguanitu a fet “x” però Menguanitu diu que ell no ha estat i el seu company diu que Fulanitu és “y”. Quin embolic. I a qui hem de castigar ara cap al “racó de pensar”? Vergonyós. Realment un diari amb seny, abans de publicar una beneiteria, es dedicaria a fer periodisme investigant, estudiant, prèviament la notícia. Però és evident que aquest pas se l’han passat per alt, doncs la notícia està totalment incompleta, i articles com aquests són els que poden portar moltes vegades a confusions o mal entesos.

Gràcies a algunes declaracions rebudes, suposadament certes, doncs nosaltres de moment ens refiem al 100% de les nostres fonts, podem informar que la noia que esmenten a l’article no ha estat contractada ara, si no que, com totes les treballadores que formen part de l’OIAC, (informació pública, no estem revelant cap dada personal) té una antiguitat mínima com a treballadora de l’Ajuntament de quasi dos anys, ha hagut de superar unes proves supervisades per la Gerent del Servei i segueix, com la resta, en formació continua. A part, el primer contracte que firmà fou, com la majoria de contractes, gràcies a l’informe favorable, després d’una entrevista laboral, d’una Cap d’Àrea. Per tant, totes les treballadores han rebut el mateix tracte, han passat pels mateixos processos, així doncs, on és el favoritisme?

En principi, l'Espiell Ganxó no tenia intenció d'escriure sobre l'article al que fem referència. Però després de la gran quantitat de correus electrònics rebuts aquestes setmanes creiem que era necessari, doncs no volíem que cap d'aquests "missatgers" creguessin que aprovàvem els seus intents de manipular-nos amb aquests correus (suposem que aquesta era la seva intenció...). Correus plens d’acusacions, insinuacions, informació personal, etc., fent referència a aquesta noia, o a altres treballadors, persones innocents, a les que ningú encara déu haver donat l’oportunitat de defendre’s, que fan bé la seva feina (doncs no hi ha cap queixa de lo contrari), que han superat unes proves per ocupar el lloc que ocupen, i que l’únic “pecat” és mantenir una relació sentimental amb el fill d’un Regidor, o ser marits d'una altre Regidora, o ser cosins, o ser veïns,....

I la mateixa actitud és la que prenem en el cas dels dos policies també esmentats en l'article del diari comarcal, els quals defenem al igual que en el cas de la noia, doncs segurament també deuen haber passat uns passos, processos, proves, per guanyar-se el seu grau i lloc de treball, al igual que la resta de treballadors, doncs si no fos així, de ben segur que els seus companys ja ho hauríen denunciat.

No ens queda més que aquest cop, donar suport a les declaracions de l’Alcalde i tatxar de nauseabund el fet que alguns grups polítics fiscalitzin la vida privada d’alguns treballadors de l’Ajuntament. Al igual que qualifiquem com a ruïnosa i vergonyosa l’actitud d’aquells que segueixen aquest joc com si es tractés d’un programa del cor d’aquests que estan ara de moda. Dins els grups que ens representen no volem “Patiños” ni “Mariñas” que degradin la imatge del municipi.

Sisplau, demanem sisplau, deixin enrere les trifulgues de pati d’escola i els safareigs. Ja seria hora de que tots plegats es posessin a treballar seriosament, a treballar per Sant Feliu de Guíxols, i s’impliquessin en les qüestions que realment ens preocupa als ganxons, i que comencessin a tirar endavant tot allò que porti el bé per la ciutat. Sisplau, ho demanem sisplau.


ESPIELL GANXÓ

dissabte, 5 de setembre del 2009

<< I ARA M'ENFADO I NO RESPIRO, XINXA >>

El passat 27 d’agost, com cada últim dijous de mes, l’Espiell Ganxó va estar escoltant el Ple Municipal. Molts dels nostres lectors encara ens pregunten per què?. Poder és que encara tenim l’esperança de que en aquestes sessions es discuteixi, valori i decideixi tot allò que faci bé al municipi. Però entenem que ens llencin aquesta pregunta, doncs si repassem els Plens dels darrers mesos podem comprovar que tot aquest acte ha anat degenerant.

La primera part de la sessió, on s’aproven, es discuteixen, es proposen, diferents qüestions, encara és “suportable”: sí que trobem les diferències pel que fa a visions entre els governants i l’oposició, i això queda sempre reflectit a l’hora de les votacions. Tot i així, creiem que molts cops els oposants donen un vot contrari per inèrcia, simplement per trobar-se en el bàndol contrari, sense tenir en compte què és el millor pel municipi i els seus habitants. Però bé, algú pertanyent a una de les forces de l’oposició a l’Ajuntament ganxó, ens va explicar què això és “lo normal” dins la política... No hi estem d’acord però com que no pertanyem ni dominem aquest món, ho haurem de respectar, que no és el mateix que compartir.

La segona part de la sessió, on es dóna lloc als precs i preguntes, és on nosaltres, com a oients, ens perdem i, molts cops, ens hem de dur les mans al cap. Una amiga nostre feia un paral·lelisme comparant el Ple Municipal amb l’esbarjo d’una escola, i realment té tota la raó. Són uns minuts llargs, alguns cops hores i tot, on trobem tot un seguit de faltes, retrets, conflictes, insults, baralles, trifulgues, menyspreus, ... típics d’una baralla de pati entre infants.

Resumint, el que podem trobar són varies situacions:

- Uns demanen explicacions de certs fets o actes i els altres, sense arguments, decideixen respondre retraient actes duts a terme pel passat govern.

- es tornen a demanar explicacions per algun fet i els governants responen mitjanament de manera correcte però, l’opositor no content sempre replicarà amb to incrèdul.

- uns, suposadament molt contents per com funcionen les coses a Sant Feliu, no tenen altra queixa que qüestions personals d’alguns Regidors i es dediquen a realitzar petits atacs fent referència a familiars, càrrecs laborals, etc.

De manera que governants i forces de l’oposició es dediquen a burxar-se reiteradament per a aconseguir el no sabem què, però obtenint com a resultat un vergonyós intercanvi de faltes de respecte.

Dos no es barallen si un no vol ens repetia sempre una vella mestra del CEIP l’Estació. I quanta raó tenia. Si ens trobéssim realment en mig d’una trifulga de pati d’escola, hi hauria un mestre que de seguida aturaria la situació i que, a través de diferents mètodes pedagògics i educatius, aconseguiria que féssim les paus amb una simple abraçada i un “tornem a ser amics”. Però dins el Ple Municipal no trobem cap mediador. Tots són adults i es suposa que prou madurs i responsables per no entrar en aquest tipus de “jocs”.

Però lamentablement no és així. Si tornem a l’últim Ple Municipal veureu que ens trobem davant un lamentable espectacle. Si féssim cas de la notícia publicada a un diari comarcal, entendríem que l’Alcalde perd els papers i arremet contra el portaveu de la principal força de l’oposició amb insults després que aquest fes un prec on insinuà algun tipus de nepotisme a favor d’un regidor pel que fa als horaris establerts per realitzar festes. Però repassant amb atenció tot el Ple Municipal ens trobem que les faltes de respecte són mútues: primerament l’oposició carrega contra els Regidors, d’Obres públiques i de Mobilitat i Ocupació de via pública. La sessió segueix amb la rèplica del senyor Alcalde contra el portaveu de l’oposició. I finalment finalitza amb la retirada del grup de l’oposició dolguts per la resposta. Si afegíssim al darrera un “i ara m’enfado i no respiro”, veritat que no seria gaire diferent als finals de “batalles” que vivien dins l’esbarjo en la nostra infància?

Lamentable, penós, vergonyós, irresponsable, deshonorable, i molts més adjectius són els que fem servir per qualificar aquests Plens i a tots els membres que el composen, tant governants com oposició. I aquests són els nostres representants? I aquests són els qui han de vetllar per nosaltres i per la nostra ciutat? Sincerament, els Ganxons no ens ho mereixem.

ESPIELL GANXÓ