dimecres, 17 de febrer del 2010

ESTAVEN JUNTS AQUEST CARNAVAL A SANT FELIU DE GUÍXOLS?

No, no era una broma carnavalesca. El passat divendres 12 de febrer us avançàvem la notícia sobre una “suposada” moció de censura de la qual ens n’havien informat a través de la nostra bústia. Tot i rebre crítiques negatives d’alguns simpatitzants dels grups de l’oposició, i d’acusar-nos d’alarmants, mentiders, subjectius, etc., un dia més tard, els diaris comarcals mostren en primera plana la mateixa noticia: l’oposició de Sant Feliu de Guíxols ultima una moció de censura amb Carles Motas d’alcalde.

No ens volíem quedar amb els titulars i em tornat a repassar les noticies a fons per si havíem comés alguna errada a l’escriure el darrer post. I no. No anàvem mal encaminats. Les dates no concorden. El passat 3 de febrer es fa públic l’abandó de TSF del govern i, només deu dies més tard, apareix en portada de dos diaris una anunciada moció de censura. En una setmana s’ha pactat, amb el consens que TSF sempre exigeix, un programa alternatiu, s’han repartit les regidories i consensuat un alcalde? Organitzar un govern no és un joc de rol. I com que no creiem que l’oposició sigui irresponsable, o això desitgem pel ve del municipi, segurament aquests pactes feia mesos que s’estaven debatent.

Tot i les declaracions de Luque (Amics) i el cartipàs publicat, sorprenentment tan TSF com CiU no han admès encara obertament l’acord. Segons els regidors, s’estan estudiant les diferents possibilitats. De fet, segons els diaris, als dos grups de l’oposició la presentació de la moció de censura ha originat importants discussions internes. Significa això que no hi ha consens? Significa això que els caps d’ambdós grups tiren d’un carro que no va del tot ple?

Portant la contrària, el portaveu d’Amics explica que les declaracions de TSF i CiU són falses i el tema de la moció de censura ja està tancat. Aquí tampoc hi ha consens? Els està tractant de mentiders? Abans de que la moció entri en acció i abans de que els tres grups de l’oposició formin part d’un mateix equip de treball ja hi ha discrepàncies?

Realment tot és un embull. Les declaracions de l’oposició i el silenci dels governants només fan incrementar la preocupació dels ciutadans, crear desconfiança, desconcertar als ganxons i ganxones. Poder per minorar aquesta confusió seria bo, tal i com suggeria un membre de l’actual govern ganxó, que tots els partits polítics del municipi (PSC, CiU, TSF, ERC, Amics, ICV) s’asseguessin en una mateixa taula i com en un foc creuat i PÚBLIC, donin rèplica a les acusacions d’uns i altres i, sobretot, donin explicacions de l’actual situació del govern ganxó a tots els ciutadans. demanem un debat obert, públic i sincer. Creiem que ens ho mereixem. Ja n’hi ha prou d’aquest espectacle del que formen part TOTS PLEGATS i del que ens volen fer partícips als ganxons sense abans haver-nos consultat. Lo únic que demanem és seny, responsabilitat, la veritat.

ESPIELL GANXÓ

30 comentaris:

  1. si senyor, ja n'hi ha prou!!!!!!!!!!!!1 que parl l'alcalde. Ja no hi ha cap pacte, no es suposa que l'ha trencat? doncs ja no ha de fer silenci, volem que respongui a lo que diuen tots per sant feliu d'ell i del seu grup, volem saber la veritat!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  2. molt bé espiells, canya a TOTS PLEGATS

    ResponElimina
  3. un pequeño chochin desplumao17 de febrer del 2010, a les 23:57

    Bueno si uno hace caso a los diarios y a los plumillas que escriben esos a veces infumables articulos... en fin, yo creo que mi querido y admirado chochin, ese ave pequeña de timbre intenso (mas en estas fechas) tiene una de las claves para la solucion deseada, aunque parece evidente la existencia de pequeños feudos que imposibilitan que los intereses generales y el sentido comun prevalezcan frente a las aptitudes individualistas y poco responsables especialmente en el marco de crisis en el que nos movemos, crisis economico-social y casi existencial una agonia de un sistema economico herido de muerte... John F. Nash y su teoria, su conocido "equilibrio de Nash" parecen ni tan solo ser aplicables en este pequeño terrucho perdido un lugar recondito, perdido en el mediterraneo... a vista de pajaro las cosas no mejoraran con una mocion de censura y creedme que Albo a mi no me cae precisamente "bien", pero en fin, espero que alguno en su pequeña batalla individual por hacer prevalecer su derecho natural a ocupar la posicion de "dominio" encuentre un rayo de sentido comun y saber hacer...

    ResponElimina
  4. Un consell: en referència a temes polítics, mai s´ha de fer gaire cas al que publiquen els diaris, doncs realment el que pretenen ès crear polèmiques i provocar que la gent faci declaracions, quan encara ningú te tota la informaciò. No ès cert que fa mesos que el tema es tracta per part dels grups, això va començar dos dies abans de fer-se públic. No ès cert que hi haguin discrepàncies entre els grups. Tal i com està ara econòmicament l´ajuntament entrerem a fer fallida econòmica,i això vol dir passar a ser intervinguts per l´estat en un pla de sanejament. Això ès el pitjor que li pot passar a una ciutat, doncs no es podria fer res, tot quedaria paralitzat durant molt temps. Penseu que 11 a la oposició també ès govern però si tenen conciència,responsabilitat... i estimen sant feliu i volen salvar la situació,
    tenen de intentar fer govern encara que sigui la decissió més difícil. Suposo que passi el que passi i amb paciència tindrem les explicacions que ens mereixem com a ciutadans per part de tots els grups.

    ResponElimina
  5. a no? no fa mesos? això vol dir que en dos dies, com dius tu, s'ha organitzat un govern? quina irresponsabilitat!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  6. i com que no hi ha discrepancies? si en Luque (no es cosa dels diaris, ell ho ha dit en persona per la radio fins i tot) diu que en Motas i en Lobato són uns mentiders perquè segons ell porten planejant amb ell mateix la moció des de feia temps i que està ja tot pactat, com pots dir que no hi ha discrepàncies? si s'insulten i es desautoritzen abans de començar! ja poden plegar doncs... Quina llàstima, quina vergonya. Mira, si l'ajuntament no funcionava també té part de culpa els TOTS, recordem que eren un quatripartit. No val l'escusa de quan les coses es posen lletges marxo i dic que no es culpa meva i inicio un joc de les cadires per a veure qui guanya la millor. Això és d'irresponsables i de crius d'escola, que no ens estem jugant el paper de delegat de classe, si us plau, serietat

    ResponElimina
  7. CiU i Tots per Sant Feliu refreden els ànims i de moment no presentaran cap moció de censura
    Actualitzat a les 15:30 h 18/02/2010
    Sant Feliu de Guíxols (ACN).- CiU i Tots per Sant Feliu (TSF) han refredat els ànims i, de moment, no presentaran cap moció de censura al tripartit de Sant Feliu de Guíxols. principis de febrer Tots per Sant Feliu va abandonar el govern i el va deixar en minoria. La renúncia del seu portaveu, Joaquim Valls, ha fet però que calgui ara esperar a finals de març perquè entri la nova regidora que substituirà el seu ascó. Un cop entri, l'oposició (CiU, Tots per Sant Feliu i Amics) tindrà un regidor més. Aquesta situació havia provocat rumors d'una possible moció de censura que ara els portaveus del CiU i Tots per Sant Feliu han desmentit. Ara bé, han avançat que si l'acció de govern 'es bloqueja' aniran endavant amb la moció.

    ResponElimina
  8. No en fes cas de la premsa!! aquests traidors encara estan negociant amb el GILuque i amb el sector trampós de CiU. Només esperenn a fer temps.
    Analitzem:
    Motas diu que donarà suport als pressupostos si es respecta les obres que ells ( els botiguers)estaven gestionant, el mercat. Sembla lògic, doncs que hi votin a favor.

    Lobato diu que si el govern es bloqueja, aniran endavant amb la moció.
    Sabeu com es pot bloquejar una govern o una ciutat? no tinguent aprovats els pressupostos!!, noés qüestió de capacitats del que hi estan al capdavant, simplement és questió de procès.
    Per tant si El TxSF, acepten negociar el pressupost amb els que es queden, no te sentit amenaçar amb una futura moció de censura, atès que ja s'anirà avançant en els projectes de ciutat. Perquè ho fan això? molt sencill s'han acollonit de la resposta popular de rebuig a la seva traició. No és agradable que t'aparegui algú a la botiga i devant de tots els clients t'acusi de traidor. Però no us confieu massa, aquesta gent son mercaders, i a la que vegin que hi ha possibilitat de presentar-la hi tornaran!! Els interessos urbanistics d'en GILuque així ho requereixen. Temps al temps.

    ResponElimina
  9. Y yo me pregunto, ¿a quién representa Luque, además de si mismo? ¿a los intereses de quién responden sus movimientos políticos? ¿ es verdad que fué el el que repartió el gobierno? ¿porqué ni Motas ni Lobato lo desmienten?. No se, demasiadas dudas como para creer la sinceridad de las declaraciones hechas ayer por los dos representantes de CiU i TxSF.

    ResponElimina
  10. Us parlo per darrera vegada des d'aquest espai;
    d'entrada segueixo pensant el que pensava fa uns dies, sobre que en Carles Motas fos l'alcalde que Sant Feliu es mereix. També crec que s'hauria de fer fora als socialistes del govern, d'aqui i de tots. I amb els meus comentaris no volia atacar a ningú de Vilartagues. Els regidors de TSF sòn gent honesta que nomès volen el millor per Sant Feliu, i prou. Pel que m'han dit, les coses que demanaven segons qui per fer la moció no es poden acceptar, i per tant de moment no passarà res. Però creieu-me, no anem pas bé amb aquesta gent, enfosaran Sant Feliu com ja ho han fet altres vegades.
    Adeu.

    ResponElimina
  11. Saps que, Enric? doncs que m'en alegro que ens deixis en pau, tot i que pel que veig ja has començat a escampar el teu verí amb comentaris a Infoguixols.cat. Conec a molta gent dels Tots, i t'asseguro que per sort ben pocs pensen com tu. Ara estan dimitin en massa pq la seva decència no els fa sentir be en un partit polític que es ven a la primera de canvi. Tu deus ser dels que et quedes, no?. Escampant odi i rumors sobre la gent que intenta tirar endavant la ciutat. Saps tan be com jo, que TSF està acabat, els vostres militants més decents us han abandonat, i us heu quedat els més amargats liderats per un "galan hollywodiá" dels anys 5. Que trist! I els teus comentaris amb aquesta mala bava respecte a la gent de Vilartagues o que s'expresa en castellà?. Els que us quedeus sou els que pensen com tu, rencuniosos, incapaços, amargats i xenòfofs. Quina llàstima!!
    Adeu per sempre, Enric i els que penseu per tu!!

    ResponElimina
  12. Yo también me alegro de que nuesto "estimado" Enric H.G. desaparezca de este blog. Por lo que veo, lo único que tenemos en común és que los dos votamos a TSF, aunque yo soy unos de los muchos decepcionados, y él debe ser uno de los pocos que aún les apoyan. El rencor que algunos de sus comentarios desprendian, era sintomático de lo que algunos (espero que pocos) de sus votantes piensan respeto a los que no somos como ellos, sea por nuestra de expresarnos, o el lugar de la población donde vivivamos. Afortunadamente, por lo que me cuentan amigos locales, solo estos, que son pocos, permanecen. Dejen trabajar en paz a los que se quedan, y si no les gusta su trabajo al final de la legislatura voten por otros.

    ResponElimina
  13. tots aquets comentaris estan mol be. Pro jo vull sentir les raons de tots, el que ha marxat i el que esqueden. Vull que es faixi un debat a la ràdio com altres anys i espliquin tot el que saben.
    debat ja!!!

    ResponElimina
  14. Ara cal que tothom es posi a lloc, uns a treballar i els altres a fiscalitzar la feina que es fa. Els projectes que estan engegats s'ho mereixen. D'aquí un any caldrà tornar a anar a votar, i hem de donar la nostra confiança als qui no ens hagin decebut. A casa podeu estar segurs que no tornarem a caure en el parany dels independents, però segur que anirem a votar.

    heu vist la carta que en Pere Luque ha publicat a Àncora? i aquest és el "pavo" que té la governabilitat de Sant Feliu? patètic.

    ResponElimina
  15. Luque, recuerda:
    " A todos los cerdos les llega su San Martín"

    ResponElimina
  16. ULTIMA HORA!!!

    De fonts molt fiables m'ha arribat la noticia de que en GILuque donarà suport al Govern a canvi de la regidoria de Benestar Social. L'alcalde s'ho està pensant... Si no AMICS demanarà la regidoria de Medi Ambient, els d'ICV no ho veuen clar.

    Seguiré informant...

    ResponElimina
  17. en luque és un venut, només busca entrar al govern sigue com sigue

    ResponElimina
  18. la mortera de pueblo k esta kedando...

    ResponElimina
  19. me gustaria ver al alcalde por una mirilla a ver si ahora esta tan risueño...

    ResponElimina
  20. el alcalde si que esta adherido al sillin de mando y no hay quien lo despegue...

    ResponElimina
  21. no esta adherit a cap lloc, sino que ocupa el lloc que la majoria dels ganxons li van otorgar amb els seus vots. No t'equivoquis ell es va presentar, com la resta de partits, per ocupar aquest lloc però ell no l'ha agafat, sino que l'ha guanyat, sino que li vem donar els ciutadans ganxons. I si a tu no t'agrada, a les properes eleccions ves a exercir el teu dret a vot, a veure que hi diu llavors la majoria. No es poden barrejar les simpatitzacions. Que no estem parlant d'una dictadura, sino d'una democracia, per tant deixa de dir tonteries darrer anonim

    ResponElimina
  22. Avui he sentit que en Luque va dir que si la moció de censura no tira endavant d'aquí un mes, se'n va de Sant Feliu, algú en te informació?

    ResponElimina
  23. Rosa yo escuchaba con atencion la "linea con el alcalde" en RSF.fm y la escuche varias veces y se le nota como diriamos, sabes como los estertores cambian de silivancia desde el comienzo al fin del dialogo... se le ve preocupado por su reciente derrota, empequeñecido...

    ResponElimina
  24. a mi sinceramente me gustaria que el Ayuntamiento lo intervenga el Estado...

    ResponElimina
  25. vayase sr. alcalde, vayase... no les recuerda la situacion a la del gato y el raton o mejor dicho a la de Felipe y Coche-mari, vamos que nseguro que todo esto es otra de estas estrategias para salir en los diarios a ver si alguien le da por estudiar si existen fuerzas malignas implicadas en la no progresion de proyectos y ejecucion de los mismos en este terrucho perdido en un punto geo-estrategico del Mediterraneo...

    ResponElimina
  26. que passat ets ultim anonim..........

    ResponElimina
  27. si soy de alto tonelaje marc, peso un poquitin... anda y ...

    ResponElimina
  28. VOLEM UN DEBAT PÚBLIC JA!!
    ENVIEU A CORREUS DEMANANT-LO A LA RÀDIO:
    redaccio@rsf.fm

    ENTRE TOTS ELS FAREM PARLAR !!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  29. A tots aquells q critiquen a l'alcalde, sobretot aquest ultim anonim que ho fa sovint, no pots basar la teva critica en només q et cau malament. Un no pot dir "ho fa malamen" sense dir què és el que fa malament. Per què a veure, les basures? no ell no era, eren TSF... les carreteres i parquings? no ell no era, eren els verds.... doncs???

    ResponElimina
  30. Para abreviar espero una lista de obras que formaran la exposicion permamente del supuesto museo Carmen Cervera (alias el museu Thyssen) y un inventario de los gastos que hasta el momento la publicidad de un equipamiento inexistente le ha costado al ciudadano de Sant Feliu. El tema de la herencia Anllo, encuentro mal que ninguno de los "lotes legados" se destine integramente a usos sociales p.ej. hotel de entidades y la promocion y de proyectos "reales" de esta ciudad es cero patatero... muchas gracias por su atenta atencion sr. Josep A. les basures, alguno tiene riesgo de pasear por la calle a la noche y ser confundido por un objeto suceptible de retirada...

    ResponElimina