divendres, 2 d’abril del 2010

ENS NEGARAN EL NOSTRE DRET A DECIDIR?

Com ja era anunciat, la setmana passada els grups de l’encara oposició varen entrar per registre la famosa Moció de Censura. Serà el proper 12 d’abril, durant un Ple extraordinari, quan es farà oficial el canvi de govern i el senyor Carles Motas passarà a ocupar el lloc del encara alcalde Pere Albó.

Durant aquests darrers dies hem pogut escoltar i/o llegir diferents rodes de premsa, declaracions i entrevistes donades pels diferents grups polítics, tant governants com de l’oposició, que ens han cridat força l’atenció:

Tot just després de que TSF, CiU i Amics anunciessin el pacte d’aquests tres grups polítics per a tirar endavant la moció de censura, l’actual alcalde declarava estar sorprès per l’acció. Sorprès senyor Albó? A nosaltres si ens sobta la seva sorpresa. No ho va percebre? No ho entenem... que no ha llegit vostè la premsa durant aquests dos darrers mesos? No va veure les declaracions del líder d’Amics a principis de febrer quan ja anunciava aquest pacte? De veritat no ho esperava? Si fos així, poder caldria dir-li que el govern ganxó a pecat d’ingenuïtat, doncs era evident que si ja s’insinuava, aquell rumor de moció esdevingués real. Poder si no s’haguessin esperat a tenir-la damunt la taula, si s’hi hagués actuat des d’un principi, amb les armes o pactes polítics que calguessin, Sant Feliu de Guíxols no es trobaria en la situació actual, no hagués estat protagonista de molts titulars de varis medis de comunicació i que tan ens avergonyeixen com a ganxons que som.

Els grups de l’oposició, en especial TSF, justifiquen la moció de censura principalment per una aturada dels diferents projectes deguda a la sortida de TSF del govern. Però si fem un estudi d’aquests projectes no trobem aquesta paràlisi de la qual parlen. Hem sentit que pel que fa a l’herència Anlló, cap al maig –juny sortiran a adjudicació, que ja hi ha un conveni de sessió de les obres pel museu Tyssen, que ja hi ha un pla de barris per gestionar i concedit, que les obres del mercat han avançat i s’han arreglat els problemes que el senyor Motas tenia amb els marxants i el finançament de les parades que, des de la sortida de TSF, declaren estar més contents amb les correccions del projecte dutes a terme per l’encara actual govern. I etcètera. Per tant, on és l’estancament? Trobaran per tant la feina feta? Només hauran de tutelar els projectes ja encarrilats? O és que pretenen engegar de nous?

El que sí ens sorprèn és el nou cartipàs: la gran majoria de regidories seran dutes conjuntament per totes els nous regidors governants? Com s’explica això? Tots posaran mà a tot? No serà aleshores més difícil encara trobar aquell consens que tant han reclamat el grup de TSF durant aquests tres anys de govern? Sincerament, ho trobem complicat... per exemple, com s’ho faran amb el projecte de la reserva marina? Recordem que CiU hi va votar en contra. I com s’ho faran amb el tema del mercat? Recordem que el líder d’Amics era partidari de construir pisos en aquest terreny. Clar que, poder en aquest darrer punt no existeix ja cap problema, doncs segons declaracions del senyor Luque fa uns dies, “el cartipàs no el sap ni l’importa, doncs ell és ara el manobre d’en Motas”. Com s’entén això? No tindrà paraula? Les seves decisions vindran subordinades a les del alcaldable? Per tant, el líder d’Amics, per la resta de grups de l’encara oposició, és només una fitxa, un nombre, per a poder guanyar l’alcaldia?

L’equip de govern (PSC, ICV i ERC), proposen celebrar una consulta popular per tal que tots els ciutadans puguem decidir pel futur del nostre Ajuntament. L’Espiell Ganxó ja ens vam pronunciar a favor d’un acte com aquest doncs ens sembla honorable que es vulgui tenir en compte la veu dels ciutadans. El alcaldable senyor Motas, en unes primeres declaracions, declarà que no tenia cap problema en que aquest referèndum tirés endavant. Però hores més tard, llegim a un diari comarcal que “Aquesta opció no tirarà endavant ja que, segons entén Motas, la consulta popular ja es va fer el 2007 "i d'aquí a 15 mesos en farem una altra“. Significa això que els grups de l’encara oposició ens negaran aquest dret? Hi ha alguna por amagada darrera d’aquestes declaracions? Es desdiu el líder de TSF del seu primer “no tinc cap problema amb que es presenti un referèndum”? Si, té raó, la consulta popular es va fer al 2007 i s’hauria de tornar a fer al 2011, però no oblidem que és el seu partit qui ha trencat allò que la majoria de ganxons varen votar, per tant, ens haurien de donar l’oportunitat de declarar-nos a favor o en contra d’aquest canvi important pel municipi dins unes urnes. Els ganxons encara no li hem delegat cap legitimitat ni responsabilitat com el cap de TSF declarava, doncs no hem tingut l’opció de pronunciar-nos. Com bé deia el líder d’ERC “no es tracta només d’aritmètica”, i creiem que qui ha de donar els nombres més importants som els ciutadans.

Així doncs, VOLEM, RECLAMEM i EXIGIM que el proper 8 d’abril, en el ple extraordinari convocat a les 19h, es decideixi una data consensuada per TOTS els grups polítics que responsablement i legalment ens donaran un dia per poder fer ús del nostre dret a decidir.


ESPIELL GANXÓ
(espiellganxo@gmail.com)

62 comentaris:

  1. Així m'agrada! que l'Espiell exigeixi al Ple que voti quelcom! Que es presentin a les properes eleccions, perque si no em sembla que tothom s'ha tornat boig. Siguem seriosos, que les regles del joc son molt clares: la majoria del Ple tria l'Alcalde. El Pere Albó estava a primera fila aplaudint la Dolors Padilla a Platja d'Aro!

    ResponElimina
  2. algú s'ha mirat la llei? Sóc advocat i us explicaré algunes coses: l'Ajuntament ha d'aprovar-ho i passar-ho a la Generalitat, que té un mes per entregar-ho a l'Estat (tres mesos per respondre). Després d'això, si es rep el vist-i-plau, l'Alcalde té un mes per convocar, en una data que es pot allargar fins a quatre mesos més. Total, nou mesos. Si es volgués escurçar algun termini, cal tenir en compte que no pot coincidir noranta dies abans o després de cap elecció (al novembre tenim el Parlament), per la qual cosa seria difícil fer-la aquest any...Qui guanya? L'Alcalde, que té la cadira assegurada fins al final. Perquè, de què tracta tot això? Mentrestant, la composició del Ple no varia, i tot el que porti li podrien votar en contra. I si guanya? I si perd? En tots dos casos s'ha d'entendre amb l'oposició, no té majoria. Això no ho canvia una consulta popular, encara que no ens agradi. Siguem seriosos, al final no parlem de tornar a fer eleccions sinó de fer el paperina, perquè no tenen cap validesa legal vinculant. I torno a dir, encara que no ens agradi, l'Alcalde el trien els regidors del Ple i no una consulta popular. Perquè no la va proposar quan es va trencar el govern, abans de la moció de censura? No em semblaria el que és ara, una altra tonteria més d'un alcalde que vaig votar i que ara ja no sé quina paret toca. No es tracta de fer volar coloms i de dir 'aquest m'agrada més que l'altre', sinó qui té la paella pel mànec. La resta, conversa de cafè amb llet i croissant.

    ResponElimina
  3. ni consulta popular ni punyetes, manifestació devant de les seves botigues, boikot!!

    ResponElimina
  4. Anònim de les 22:58, és curiòs però les teves paraules són molt semblants (per no dir pràcticament iguals) a les que va "recitar" el senyor Lobato en una de les seves rodes de premsa. No estarem parlant amb la mateixa persona?

    diu vostè (i el mateix Lobato)que l'alcalde l'escullen els regidors del ple? No hi estem d'acord. Tots sabem que, si TSF no haguessin pactat amb Luque i Lobato (que era el més coherent, doncs recordem que TSF i CiU es tiraven els plats no fa gaire), no hi hauria un canvi de govern, encara que la majoria la tingués l'oposició. Per tant, el que dius és una tonteria.

    Qui ha d'escollir l'alcalde som els ciutadans. Qui ha de decidir si ha d'haver un canvi de govern som els ciutadas, i a les eleccions del 2011, no ara. Però si per collons 8o pels collons del Motas) s'ha de fer ara aquest canvi, els ciutadans hauriem de dir quelcom d'això, hauriem de dir si el canvi plantejat és el que ens agrada o no. Per què, i si preferim en Lobato d'alcaldable que en Motas? de fet, que sapiguem, CiU va tenir més vots a les eleccions que TSF.

    I com diu l'espiell, en Motas es basa en mentides, pues si us adoneu ells prediquen un consens que no han complert dins TSF, perquè com ja sabem molts no tots els seus integrants estan a favor d'aquesta moció de censura, fins i tot alsguns militants han marxat.Per tant, on és aquest consens? és un mentider! l'únic que vol és ser alcalde al preu que siga, i com que sap que per eleccions no ho aconseguirá mai, l'única arma que li quedava era aquesta. D'això se'n diu Traidoria.

    I pels que no paren de comparar el nostre cas amb el de platja d'aro, que eren per motius molt diferents, ( i que curiosament també sembla extret de les declaracions fetes per Motas i Lobato...) haurien de pensar més en la nostra ciutat. Com hem vist en molts plens, és típic de, per exemple, TSF (ho feia molt el senor Valls) comparar el que es fa ara amb el que va passar fa no se quants anys, amb el que feien o no els de CiU, etc... Que no saben que tot això ho jutgen els ciutadans en les eleccions. S'ha de mirar pel present, i sobretot per la nostra ciutat. ens és iual el que va passar o no a Platja d'Aro. El que ens importa als ganxons és el que passa a Sant Feliu. No és escusa dir "fem una moció i l'alcalde hi ha d'estar d'acord perquè va aplaudir la de platja d'aro". Això és ridícul! de nens petits!

    Sincerament, hi ha molt poca responsabilitat per part de TSF, a qui de veritat molts li negarem el vot a les properes si segueixen així. I ens sorprèn, fins i tot decepciona, que el senyor Lobato així entrat en aquest mateix joc, al que estem segurs que CiU (i no parlem de només l'agrupació de sant feliu) no ho veu amb bons ulls. Sort que a les properes canviaran el cap de llista i això els farà no acabar de perdre tots els vots...

    En resum, com diu l'espiell, els ciutadans volem decidir, doncs hi ha una llei que ens recolza. Ens treuran aquest dret?

    ResponElimina
  5. TsF i CiU no paren de passejar-se per aqui, pel que veig xDDDDD I això que si no recordo malament en Motas va enviar a l'espiell al correu basura? jajajaja. Com a mínim podrien donar la cara, perquè només fan que escriure sota anònims. Però clar que és més fàcil criticar d'amagat, com covards que són. Mira a mi els de psc no són de la meva devoció jo soc d'esquerra, però una cosa si haig de dir, com a minim els sociatas no s'han amagat i escoltant les entrevistes com a minim diuen les coses clares, i com a minim si escriuren per aqui donen els seus noms. en canvi els altres... Si s'ha de fer un canvi de govern jo vull que en Jordi D'ERC sigui el nostre alcalde, perquè és l'únic que no ha deixat una taca a l'expedient de sant feliu, l'únic que no ha fet el ridícul sortint pels diaris amb aquestes peleas d'infant. Joder, a veure si n'aprenen.No havia passat mai això a sant feliu. TSF ens esta deixant en ridicul a traves dels diaris, la gent de fora deuen penar que aqui es prenen la politica com un joc. Es mofaran de nosaltres. Jo voto que tots per sant feliu se'n vagi a l'atur (parlant de politica em refereixo)

    ResponElimina
  6. si carles Motas, si, tens raó, la consulta es va fer al 2007 però tu no vas sortir escollit!!!!!!!!! per tant, ets tu que estas canviant allo que vem decidir abans del temps que pertoca. Si no t'has volgut esperar a les eleccions de l'any que ve, ens has de donoar l'oportunitat de dir si hi estem o no d'acord. jo en el meu cas estic dacord que ha d'haver un canvi però crec que toca escollir-ho votant l'any que ve, no ara. I el canvi que jo vull t'aseguro que no es un carles motas com a alcalde perquè als comerciants que teniem paradeta al mercat ens ha arruinat les vides, pero son els que hi ha encara ara els que han arreglat algunes de les seves pifies. Fora senyor Motas, vete ya.

    ResponElimina
  7. És lamentable la poca cultura política que demostren alguns!

    Té raó l'anònim de les 22:58 i ja vaig comentar alguna cosa en aquesta línia en l'anterior post.El que cal és recordar-ho a l'hora d'anar a votar el Maig del pròxim any.

    El govern d'un ajuntament és una cosa molt seriosa i no es decideix de manera assemblearia.

    Tan legítim és el primer pacte de govern com el que volen fer ara. Una altra cosa és que ens agradi més o menys, o és que si ens agrada és legal i si no, no? Tots els regidors han estat votats per veïns de Sat Feliu, amb el que no es pot dir que no sigui un pacte democràtic.

    I aclareixo que no pertanyo a cap d'aquests partits

    ResponElimina
  8. EEEEEEEEE! però que dieu!!!! per la tele costa brava va sortir que en carles deia que si, que estava d'acord en la consulta popular? es desdiu ara???? no m'ho puc creure! Pero no era ell el que estava d'acord en aquest tipus de consultes? Ara hi votarà en contra? Ostres, això es que té por i el seu afan de poder farà que voti en contra d'aquest referendum. I aquest és un futur alcalde que actua amb responsabilitat, leieltat, legitimitat...???? I una merda!!!!!!!!

    ResponElimina
  9. No se n'adona en Motas que abans de començar la gent està demanant ja la seva dimisió? xDDDD és un fals i per quedar bé va dir que estava a favor de les consultes però ara diu lo contrari perquè li ha agafat el cangueli perquè sap que ningú el votarà com a alcalde si en el seu equip de govern hi va en Luque. Lobato va ser més llest i no es presenta d'alcaldable.

    ResponElimina
  10. cultura política? Ens insultes MºAngels? No saps escoltar. ningú ha dit que no sigui legal. El que diem és que ens sembla un acte irresponsable i que, si es volgués, no tindria perquè tirar endavant: no és obligatori que CiU, Luque i TSF pactin, de fet, en un primer moment, després de la sortida de TSF, deien que no tenien intenció de pactar amb ningú (tot i que en Luque ens assegurava que si a diferents diaris).

    I si tu tens tanta cultura política com dius tenir, sabràs que la consulta popular és tan legal com la moció. Per tant, 1 a 1. Ningú a prohibit que tirin una moció endavant, per tant, ells no ens poden prohibir participar d'una consulta popular.

    I jo si soc d'un partit, el meu vot el vaig donar a esquerra i cada dia estic més orgullosa d'haver-ho fet. No a la moció!!!!!!!

    ResponElimina
  11. Com diu carles Motas, toca decidir a les properes eleccions, tal i com o vam fer al 2007. Per tant, és ilògic que presenti una moció de censura...Jo també dic NO A LA MOCIÓ!!

    ResponElimina
  12. En Mota no sap el que diu, diu blan i negre a l'hora, i després a sobre es desdiu d'una de les opcions i es queda amb la que li fa més favor a ell, no a la ciutat. No el volem com alcalde. Volem al Lobato. Per tant, No a aquesta MOCiÓ!!

    ResponElimina
  13. Mal que nos pese, todo es cuestión de sumar o no sumar.

    El resto.....a esperar las proximas elecciones

    ResponElimina
  14. NO HI HA DRET!!! EN QUIN PAIS VIVIM!!!! Amb el segón comentari publicat ja n'ha tingut prou. 9 mesos per a fer una simple consulta popular que decideixi qui ens ha de dirigir? Doncs si és així: On és la democracia? Nois i noies, els regidors de Tots per Sant Feliu, CIU i amics no tenen en compte la opinió del poble, de la gent a la que han de dirigir. Lo únic que els interessa és tenir poder i poder fer anar el poble al seu estil i per imposició a lo plan dictadura. Asaltar el poder sense la opinió del poble!!! On és aquí la democracia? EL POBLE DE SANT FELIU DEMANA LA SEVA OPINIO!!!!

    p.d. Si aquests 3 partits polítics es fan am,b el poder d'aquesta manera combido a tothom a no votar a aquesta gent a les pròximes eleccions per ANTIDEMOCRÀTICS.

    ResponElimina
  15. He viscut 3 nevades ( 62, 85 i març del 2009.
    També he visctut 2 cops d'estat el 23 F i el del 29 de març.
    No m'agraden les dictadures.
    No m'agraden els cops d'estat.
    Totes dues coses es poden evitar.
    Les nevades m'agradi o no no es poden evitar.

    A l'escola m'agradava l'aritmètica però puc assegurar que no era la mateixa que li van ensenyar a en Carles Motas.

    Jo vaig aprovar els examens. I tú ?
    Mira que li has sortit car al teu pare, pobre home.

    Saps el que és quedar tercer ? Tercer va quedar en Valls. Tu de propina gràcies al vot de càstic de sant Feliu a CiU que no els volia.

    Pobres sociatas que han dormit amb el seu pitjor enemic i ara han de pagar el llit.

    Si és que el temps posa a cada cosa al seu lloc.

    La DRETA a la dreta, amb els de sempre ( no falta ni el PP-Luque).
    L'esquerra a l'esquerra, intentant donar pases endavant, però noi ! sempre surten els colpistes.

    ResponElimina
  16. Perquè no deixeu fer a la gent el que te tot el dret de fer ?. El pacte que es va fer després de les darreres eleccions, era legítim?, si, però antinatura, i així ha acabat. No heu anat seguint els Plens? jo si, i han passat moltes coses, tant sols en el tema de personal, han volgut fer fora molta gent, més de la que ha sortit a la llum, de mala manera i sense arguments. I en el seu lloc hi volien i algunes vegades ho han fet, col.locar-hi els seus familiars. Això ho trobeu legal ?.
    També dir que molts dels projectes fets o en camí, ja venien d´una legislatura anterior, el que passa ès que l´Ajuntament no te una vareta màgica per voler fer una cosa i l´endemà ja està feta, no, hi han moltes més passes que les que ha de fer un privat.
    No sabeu com està el tema diners a l´Ajuntament, doncs molt malament, tindrieu que saber-ho, i ja no pensarieu així, sinó que voldrieu que algú hi poses ma. Si heu mirat el pressupost que han presentat per aquest any, veureu que ni en somnis es poden cumplir els ingressos, això vol dir entrar en un Pla de sanejament èsser intervinguts per l´Estat, i no poder en 4 anys,tapar ni un forat del carrer. Vol dir la paralització total d´una Ciutat.
    A mi hem sembla que no hem se ser tant crítics, donar una oportunitat a tothom, i jutjar-ho en unes quan toca amb el vot. Però mentrestant tot ès legítim, i els socialistes consoliden tota classe de pactes, al Parlament, al Pais Vasc amb el PP, en fi, feu memòria, fan el que volen. Perquè si altres creuen que els problemes es poden millorar o arranjar amb les seves aportacions desde el Govern, nosaltres hem de jutjar-ho, no ès just. Deixem fer, i després parlem.

    ResponElimina
  17. Perdona? anònim de les 10, qui no deu escoltar els plens deus ser tu. No s'ha volgut fer fora mai a ningú sense arguments. Si et refereixes a la cap d'àrea que portava les basures en cap moment la van voler fer fora si no treure-li aquella àrea, però si haguessin volgut fer-la fora d'arguments n'hi havia, i molts! o no recordes com estaven abans els contenidors? quans contenidors faltaven al posar aquest nou sistema? Quans carrers no es netejaven en setmanes? i un llarg etc!!!! Però des de que li van treure l'àrea d'escombraries el meu carrer el netegen cada dia i quan vaig a tirar les escombraries no m'he de recorrer dues illes per trobar un contenidor i a sobre els contenidors els buiden més d'un cop al dia. Així que, aplaudiment per aquesta destitució.

    Una altra cosa, és de immadurs comparar el que fan altres grups socialistes, els pactes que si al parlament, pais basc, etc. Estem parlant de sant feliu! no crec que l'Albó hagi anat a pactar amb en rajoy oi? doncs deixi's destupideses. No és pot justificar la moció del nostre municipi dient que no se quin socialista ho ha fet a no se quina ciutat, això no té cap ni peus.

    I perdona una última cosa: és molt baix tornar a caure en ficar les famílies dels regidors, del grup que siguin, pel mig. A qui es referia? Però ja que vosté ho nombra recordar-li (si no revisi els diaris i els plens) que cap regidor dels que encara estan governant (ICV, ERC i PSC) han ficat cap familiar durant el seu mandat. En canvi, un que hi ha ara a l'oposició si que n'hi ha ficat un. Perquè, sap de qui és cosina una noia que va entrar per substituir una altra? I de qui és amigueta una altra que també feia substitució però tot i haver-la acabat encara segueix enclada a l'ajuntament perquè algun ara ja no regidor governant no la volen fer fora? Totes dues, i alguna més (passat per turisme...) porten etiqueta de TSF. Així que deixi's de beneitades i abans informis, i si no digui les coses clares.

    I en resum, com diu vostè, l'oposició té tot el dret de presentar una moció, és legitim. Clar que també és legítim presentar una consulta popular (revisi les lleis). El que si sé, és que no és gens democràtic negar el dret a aquesta moció, a poder dir la nostra. Ningú està dient que a la moció s'hagi de votar NO, també hi tenen cabuda els que vulguin votar SI. Per tant, si ens neguen el dret a participació, estan dient que saben poder que el NO són la majoria i tenen por de no poder guanyar aquesta cadira que amb tan afan fa mesos que busquen, al preu que siga. Vergonyós.

    ResponElimina
  18. Benvolgut anònim de les 10:02 hores, amb tot el respecte i per aclarir.

    Vull pensar que les seves afirmacions són fruit d’una mala informació que li han fet arribar de manera interessada i que les fa de bona fe. No vull pensar que les fa interessadament per a justificar una actuació (seva o dels seus companys) com és la moció de censura, que com sempre he dit, respon a la legalitat de la normativa, encara que no a la legitimitat.

    Encara que també entenc totes les interpretacions que sobre legitimitat jurídica, política i ètica es poden fer, des de la visió i la situació que es viu a Sant Feliu de Guíxols.

    De primera ma, amb documentació que, fins i tot, li poden fer arribar els que han presentat la moció de censura i que han compartit responsabilitats de Govern durant més de dos anys i mig, li puc assegurar que mai, repeteixo MAI, l’equip de Govern ha volgut fer a ningú al carrer, més enllà de la situació viscuda amb una treballadora de l’Ajuntament per qüestions que s’han fet públiques tant per la premsa com debatudes en el Ple Municipal.

    De la mateixa manera que mai, repeteixo MAI, aquest equip de Govern ha col•locat a dit a cap familiar de cap polític de l’Ajuntament. Això també pot contrastar-ho documentalment, amb els representants legals dels treballadors i, fins i tot, amb els que fins el dia 2 de febrer compartien responsabilitats de Govern.

    En el que fa referència a les comptes municipals, li puc assegurar que som un dels Ajuntaments que gaudeix de millor salut econòmica. Que acusar de falsejar els ingressos es acusar als responsables tècnics de falsejar la comptabilitat municipal, no als polítics, i que aquesta sí és una afirmació prou greu i que demostra un desconeixement total del funcionament d’un Ajuntament.

    Igual que afirmar que l’Ajuntament està a un pas d’un Pla de Sanejament. He sentit afirmacions, per part d’alguns promotors de la moció de censura, de que les arques municipals estaven en números vermells, amb dèficits impressionants i, pràcticament, en la bancarrota. El qualificatiu que mereixen aquestes afirmacions fetes per polítics que van aprovar en el Ple Municipal l’estat de comptes i la liquidació del 2009, és com a mínim preocupant, inconscient i, pràcticament, permeti’m l’expressió, políticament rebutjable i indecent, encara que siguin arguments que s’utilitzin per a justificar la pròpia moció.

    I entenc que el Pressupost Municipal no agradi a alguns, i que sigui un argument justificatiu. Però li puc assegurar, i es pot comprovar documentalment, que respon als interessos reals de la ciutat i que millora, de manera substancial, el projecte pressupostari que es va fer abans del dia 2 de febrer, data en que els promotors de la moció, fins aquell moment, membres de l’Equip de Govern, va decidir deixar les seves responsabilitats, entre elles, la d’Hisenda.

    Miri, de manera seriosa, i encara que s’amagui sota l’anònim li vull proposar un repte. Si vostè pot provar que les afirmacions que fa són certes, jo assumiré públicament el fet, i desapareixeré de l’espectre polític de la ciutat.

    Ara, si el que vostè afirma es fals, vostè ho reconeixerà també públicament, amb noms i cognoms, i també desapareixerà de la vida política si és el seu cas, o reconeixerà també públicament que l’han enganyat i qui l’ha enganyat.

    És qüestió de valentia i responsabilitat

    ResponElimina
  19. Ole els collons del senyor Juanjo. Miri jo no soc sociata, més ben el contrari, però aplaudeixo la seva valentia ja que de moment és l'únic amb collons perparlar amb veu alta, on sigui, i amb noms i cognoms, no com molts fan, per exemple, per aquí, que de ben segur molts d'ells són polítics. A veure si aquest anònim (que per el que diu ja s'entreveu qui és o simpatitzant de qui és) accepta el repte...

    ResponElimina
  20. Molt valent senyor JUanjo. Així es diuen les coses. També vaig sentir per la radio que l'alcalde deia que si el motiu principal per tirar endavant la moció era que els Tots, ciu i en luque creien que ell no ho estava fent doncs que si ho deien clar ell agafava els trastos i marxava, és a dir, es sacrificava, marxant del govern per tal que la resta d'equip puguin seguir treballant incloent als mateixos de l'oposició. Això si és tenir legitimitat. A veure si aprenen els de tots, que per aconseguir la cadira de l'alcalde estan trepitjant molts caps inflant-se de mentides.

    ResponElimina
  21. I una cosa més, en una qüestió se equivoca senyor Juanjo, suposo que ho deu fer perquè vostes son uns senyors i no juguen a això de tirar draps bruts però si cal ja ho diem nosaltres: si es va contractar a algú a dit, ja ho diuen més a munt, i ho diré amb "suposadament" perquè ningú ara es vulgui querellar, però...i la cosina del futur alcalde? és cert que treballa a l'ajuntament? no sé, son suposicions, rumore rumore.... juasjuas

    ResponElimina
  22. He tornat a escoltar el Ple Extraordinari de Març i el Ple Ordinari i m’he convençut plenament de que necessitem un canvi de govern.
    Us convido a que els escolteu i després valoreu.

    ResponElimina
  23. Una questió d'estadístiques....

    dades a dia 05.04.10

    dies en marxa 23.06.09 >> 05.04.10 = 287 dies

    Visites : a 05.04.10 : 11808

    mitja de visites x per dia: 11808/287= 41 visites

    El grup de l'espiell ganxó és de +/- 20 persones.

    numero de seguidors registrats 16,
    numero de seudonims habituals: +/- 15
    Anònims: 72,6% dels comentaris
    Amics al facebook: 212

    Número de posts: 18
    total de comentaris: 18+20+52+68+14+38+127+151+24=512



    Conclusions.

    Si cada membre fundador, seguidors, i "pseudonistes" habituals, entresin un sol cop al dia des del primer dia, ara hi haurien 14637 visites. Tot això sense comptar els amics del facebook (212). que llavors serien moltes més
    visites. però no.

    Qué vol dir això? que els 512 comentaris entrats, han estat entrats per grup de 25 a 30 persones diferents. un 0,14% de la població total de Sant Feliu (21.000) o un 0,2% del cens amb dret a votar. (14.901)

    Menys d'un 0,2% del total de persones amb dret de votar, i dic menys, per que n'hi han que opinen el contrari, diuen que volen una consulta popular...

    ... conclusions.??..

    Margarida Recolons

    ResponElimina
  24. jajaja, Margarida, no tens ni idea d'estadistica, doncs no has tingut en compte factors importants. el més important és:

    1. no pengen posts cada dia, per tant, no s'hi entra cada dia. N'hi ha molt pocs posts, per tant, divideix les entrades pels posts i veuràs que els numeros creixen

    2. Per què contes als espiells? ells no han d'entrar per veure el seu blog, ho sabries si tinguessis conta bloguer, amb un simple gmail van que xuten, i si ho tenen ben configurat no els contarà ni entrada des del seu ordinador (sobretot perquè tindàn la conta oberta, que és seu!!)

    3. No tots els que entrem comentem, de fet aquest és el meu segon comentari des dels inicis del blog, per tant, no pots utilitzar-ho com a factor per comptar vots a favor o en contra de la moció. Això si, perquè no has contat els percentatges dels comentaris en contra de la moció? que poder sumen el 99% jajajaja

    4. Molts posts no cal llegir-los des d'aqui, doncs si ets usuari registrat (perquè has col·laborat en certes coses amb l'espiell), no cal que llegeixis des d'aqui, perquè ens envien els posts directament per mail. Així que no estas contant amb la part més important dels espiells, que poder som 200 persones????

    5. No tots els membres del facebook llegeixen a través del blog, et torno a repetir. No se si fins i tot a través del face, depenent de l'enllaçada, ja ho pots llegir.

    Conclusions? no tens ni pajolera d'estadística, jajajajaja. Ara, això si, de rabieta moltissima (sembla treta del dels tots per santfe....). Apa, ves a fer sudokus que poder se't donen millor

    ResponElimina
  25. Anda ja margarida!!!!!!!! torna a classes de mates!!! xDDDDD I si tan clar ho tens tu, com els de tots o els de ciu, que la gent vol la moció, doncs per què no tiren endavant la proposta de la consulta popular? de què tenen por aleshores? Que se t'ha vist el plumeru!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  26. un ciudatà sosprès...o la biga a l'ull aliè6 d’abril del 2010, a les 15:10

    Així doncs, per molt que digueu VOLEM, RECLAMEM i EXIGIM.... i encara que no us agradi la moció de censura és legal i legitima, els que presenten la moció representen els que els van votar el 2007, si ho fan malament, s'el trobaran el 2011 .... i els altres també

    ResponElimina
  27. I la consulta popular també és legal i legitima, però resulta que alguns ens volen treure aquest dret.... I els que presenten la moció no van ser els que la majoria van votar al 2007, per tant, per aquesta regla de tres que s'esperin ells al 2011 a veure si son o no votats, o segueixen en segon pla com ara.

    ResponElimina
  28. si, 11 és més gran a 10, i???? no té res a veure, això no vol dir que estiguin obligats a fer una mocio de censura. I menys encara quan no compleixen ideologies ni objectius o finalitats per la ciutat(mercat, reserva marina, entre altres...).Clar que, a no ser que l'únic interés sigui el posar mà a l'ajuntament (o cul...), al preu que sigui és clar. Beneïts....

    ResponElimina
  29. Crec que TxS'Agaró s'ha equivocat. O no? Si volia ser alcalde i pasaar a la història com un d'ells, aquesta és la seva única oportunitat (si els seus nous companys l'aguanten).
    Si el que vol és seguir en política malgrat digui que no és polític, s'ha equivocat. En les properes eleccions no els votaran ni el TATO. I aixó també passarà factura a CiU.
    Quina decepció.

    ResponElimina
  30. No només no podrem donar la nostra opinió sinó que a més, resulta que proposar una consulta no és legal, o com a mínim és qüestionable?????
    Així ho ha dit un bufet d'advocats. Clar que el bufet l'ha contractat qui vol presentar la moció i ja diuen que "qui paga, mana".
    Si preguntar al poble sobre una qüestió tan important, és il·legal, ja podem plegar.

    ResponElimina
  31. No ho voleu entendre.

    Una consulta popular només és possible en casos extraordinaris, com P.E. que els grups no es posessin d'acord (no sumessin) i no es pogués triar un alcalde amb el consegüent desgovern. O En el cas de greus irregularitats com el cas de Marbella, llavors seria el consell de ministres a instàncies de la comunitat autònoma qui decidís si noves Eleccions o una Gestora
    La resta són ganes de marro

    ResponElimina
  32. i tan que ho entenem. No costa gens fer una cosnulta popular, no cal que siguin casos extraordinaris, informate'n bé. A més, preguntar a la gent si hi està a favor o encontra, no hi ha cap mal, no cal fer-ho com a referendum o consultes populars marcades per gent, es pot fer segur com algu "inocent", només com aquell que recull enquestes, entens? per tant, no ens vinguis amb tonteries. Aqui el que passa es que es té molta por de que es faci públic i formal el que ja saben: que la majoria NO VOLEN LA MOCIÓ!!!!!!! Així que l'únic marro que hi ha és el que estan fotent aquests pringuis

    ResponElimina
  33. http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/04/08/informe-qualifica-dquotaberracioacute-juriacutedicaquot-mocioacute-sobre-consulta-sant-feliu/398156.html

    http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/155769.html

    ResponElimina
  34. I qui ho pagara si es fes la consulta? Donc tots! De la nostra butxaca I Jo no estic per gastar mes calers!

    ResponElimina
  35. l'informe aquest desfavorable l'ha fet un advocat pagat per TSF!!!! clar que dirà que la consulta és un frau....jajajaja, a qui volen enganyar aquests? veieu com a l preu que siga volen aconseguir la cadira, i faran el que siga perquè la gent no poguem dir la nostra?

    I fer una consulta popular val diners? anda ja, no em facis riure, només es necessiten paperets per posar en una urna. Si cal ja portem el paperet i el boli de casa. Bufff per favor, quina vergonya.

    Que no senyor, que la gent volem fer-nos sentir, ja sigui a favor o en contra de la moció, però a de quedar registrat públicament. Això és una democràcia? Una dictadura és el que estan fent els Traidors per sant feliu, que miren per tot menys per nosaltres.

    ResponElimina
  36. Hola Miquel, Victor, Quimet, Laura i la nova que no sé com es diu ! I Quasi tots els Tots de la nova era! Ja torneu a ser per aquí ? Quina (possa-hi el adjectiu que vulguis) presumptament clar, que ara que tots sou advocats !
    Dos mira noia jo soc de poble. De Vila que en deien els meus grans.
    Si no vos agrada que parlem tranquils ja parlarem ja. Ara, no tornis mai més a la meva botiga a demanr-me el vot. Per que jo seguiré tinguen parada pero gràcies a vosaltres.
    Una salutació al regidor Juanjo.
    Serà com volgueu que sia però no ens ha mentit mai.

    ResponElimina
  37. Ui... Falta el Bombero... On és el bombero? ara ja no es té unanimitat.


    L'equip de govern no hi és...TOT!!

    Vet aqui un gos, vet aqui un gat, aquest compte s'ha fos...

    ResponElimina
  38. A quina botiga haig d'anar a comprar a partir d'ara?

    ResponElimina
  39. fa gràcia com en Quimet deia després del ple: I aquests de l'espiell porten dues setmanes tocant els collons xDD Ostres com pateixen eh? doncs més què patiran no espiells? ara si, és hora de fotre canya de labona, aquests si que s'ho mereixen bé, no son politics, son podrits, que no és el mateix (o no sempre....). I els guardas d'en Luque? penòs....

    ResponElimina
  40. Com justifiquen ara el canvi. COm es pot acceptar que una persona que ha insultat i ha menyspreat als membres de l'actual equip de govern pugui arribar on arribarà.

    Senyor Motas i sr. Lobato, dir que es fa un cop d'estat no és cap insult; és la veritat. Quan TOTS encara estaveua l'equip de govern ja us reunieu amb l'oposició per fer fora l'alcalde. Definició: COP D'ESTAT.

    Sr. Motas, ahir va actuar molt bé com a alcalde. S'ha passat 2 mesos tirant carbó del dolent al foc i ahir a darrera hora se les fotia de persona conciliadora (com dirien els castellans "sinvergüenza"). Jo el vaig votar, perdó, jo vaig votar Tots Per Sant Feliu; per la senzilla raó que estava fart dels robatoris de convergència. Vostès van prometre que no pactarien mai amb ells. I arriba el sr. Xargay i el primer que fan es pactar amb ells. Se'n va la llum i vostè és dels primers en tenir llum; va i pacta amb l'impresentable més gran de Sant Feliu.

    Us ho torno a dir VERGONYA !!!

    Si us estimessiu Sant Feliu, sabrieu el que haurieu de fer. Però ja us coneixem.

    Ni els que llegim l'espiell, ni els que passejem pels carrers, ni les vostres bases, ni a casa vostra (segur), estem d'acord amb el que farem.

    PUJEU AMUNT, MOLT AMUNT. QUE AIXÍ LA CAIGUDA SERÀ MÉS FORTA !!!

    Un ganxó emprenyat..

    ResponElimina
  41. jordi som molts els ganxons emprenyats

    ResponElimina
  42. Lobato i Motas han donat una lliçó d'educació. Luque, Vilà i Vicente no heu donat la talla.

    ResponElimina
  43. què dius anònim de les 21.43??????? una lliçó de què? tu hi eres al ple? perquè jo si!!! En Motas recordem que va insultar indirectament a en Jesús Fernández el qual no es podia ni defensar perquè no era present (un altre que defuig de les seves responsbilitats...). I seguí amb les seves faltes de respecte fins que el senyor Luque passa la línia de sobres demostrant el que ens espera amb ell durant aquest any. Vicente és qui amb molta educació lo únic que va fer és demanar la dimisió d'aquest personatge, sens faltar al respecte! I en Vilà tot un senyor. Així que noi o noia, no sé on eres tu ni el que vas veure o escoltar, però poder ho hauries de repassar....

    És vergonyós, de guatamala a guapapeor. Fa fàstic els que ens representen.

    ResponElimina
  44. què dius anònim de les 21.43??????? una lliçó de què? tu hi eres al ple? perquè jo si!!! En Motas recordem que va insultar indirectament a en Jesús Fernández el qual no es podia ni defensar perquè no era present (un altre que defuig de les seves responsbilitats...). I seguí amb les seves faltes de respecte fins que el senyor Luque passa la línia de sobres demostrant el que ens espera amb ell durant aquest any. Vicente és qui amb molta educació lo únic que va fer és demanar la dimisió d'aquest personatge, sens faltar al respecte! I en Vilà tot un senyor. Així que noi o noia, no sé on eres tu ni el que vas veure o escoltar, però poder ho hauries de repassar....

    És vergonyós, de guatamala a guapapeor. Fa fàstic els que ens representen.

    ResponElimina
  45. OK Xavi. Tu mateix ho dius. Luque, Motas, Fernandez, Albó, Vilà, Vicente: colla de maleducats i mentiders. Queda un que se salva, CiU segona força mes votada. Perquè no agafen ells l'alcaldia? No hi entenc res! Prefereixo en Lobato abans que tots aquests beneits!

    ResponElimina
  46. exacte anònim de les 14:33. tu prefereixes en Lobato. Poder un altre prefereix en Vilà. Poder un altre pensa que ja li està bé amb l'Albó. I etc. Però no t'han donat oportunitat d'escollir. ells t'han imposat al sr.Motas. És vergonyós.

    ResponElimina
  47. Si algun valor polític li quedava al sr. Lobato la va perdre dijous. Mira que era fàcil : No volem consulta popular. Ja està
    Però als ara oposició dilluns govern, el verí que els han injectat els va perdre. La categoria més baixa com a persona que es pot tenir va sortir tota soleta en les seves intervencions. Com a polítics que pleguin abans de començar.
    Com pot el Lobato culpar al alcalde de no haver tret la paraula a qui s’estava passant la fina línia de la legalitat ? Què volia ? Que amagues les vergonyes aquell Senyor que volen fer fora? Això ja és el colmo dels colmos.
    Un español que vota la consulta de la independència, que vol arreglar les seves obres aturades on hi té gent vivint (potser els romanesos guardaespatlles) que treballa a canvi d’un ja ho trobarem, que es permet dir que ell vol marxar de Sant Feliu, que es vol endur les seves empreses d’aqui, Tot això és l’AMIC-Luque, el que si Deu no fa un miracle serà el nostre governant el dilluns.
    L’alcaldable que o està molt mal informat o menteix, Fins el 2 de febrer era al govern. Els que més han parlat en nom de tot el govern han estat en Valls i en Motas sempre ficant cullerada, que això és el que li agrada – escoltar-se – afegint la seva opinió personal que NO LI IMPORTA A NINGÚ.
    En Lobato crec que té una funció molt clara, li han encomanat una feina: Primer de tot carregat a en Luque, dóna-li el que calgui per que marxi o ten-lo entretingut preveient emergències. Que vagi a les espanyes a comprar el que sigui per poder desprès revendre-ho. Desprès desmarcat dels Tots que queden, un Xargay de camisa blava i pistola al cinto i el guapo Motas que tot solet per la boca s’anul•larà ell solet.
    Un cop feta la feina no et presentes a alcaldable i abandones la política en favor del veterinari que és el maquiavèl•lic que ha muntat l’estratègia per a treure rèdit a les urnes. Resurrecció del nen BO. L’altre Albó. Ve això si guanya la Generalitat CiU i pot tornar cap aquí.
    De veritat creieu que us tornaran a donar la majoria ???
    El poble no us vol.

    ResponElimina
  48. No a la moció de Censura...demà a les 12 tothom que a la sala de plens de l'ajuntament...manifestem-nos!!

    ResponElimina
  49. anònim de les 22:51: hauries de veure la pel·lícula de Mel Gibson, Teoria de la conspiració. Tot quadra! Tanta por li teniu al veterinari? Serà -potser- perque us passarà la mà per la cara, treura majoria absoluta i farà callar els qui parlen en nom del poble i només son un vot mes, com el meu o el de qualsevol persona. En tot això CiU s'esta portant amb mes dignitat que tots vosaltres, que ja us va be un tripartit on ningu s'enten a la Generalitat i un quatripartit a SFG on s'esbatussen des del primer dia.

    ResponElimina
  50. perdona anonim de les 11:31, però s'esbatussaven quan hi havia Tots per sant feliu al govern, ara que no hi era les coses rutlaven: no hi havia crisis, no llegiem notis als diaris a lo salsa rosa, els marxants del mercat estaven contents perquè els hi havien arreglat el que en Motas va espatllar, i un llarg etcetera. Per tant, qui és l'ovella negra aqui?

    ResponElimina
  51. Demà res de res, ës un procediment que permet la llei. Ens pot agradar o no, però si els politics no es saben comportar, (Tots, tots, ...i tots) és culpa d'ells, no nostra, si hem d'anar a l'ajuntament, anem-hi de manera ordenada i civilitzada, a demostrar que nosaltres SÍ que ens sabem comportar. "Vamos", jo hi aniré com si anés a un enterrament, ...de fet és un enterrament, un comiat, un adeu, un... FINS MAI MÉS.

    P.D. M'agrada l'espiellet de l'espiell al twiter.

    ResponElimina
  52. qui espiellet al twiter?? l'espiell anxó no hi és al twiter!!

    ResponElimina
  53. Com a polítics SABEN perfectament que la moció de censura és un mecanisme legal i legítim pel que pot ser destituït l’Alcalde d’un municipi (Llei Orgànica del Règim Electoral General, concretament l’article 197).
    SABEN que per ser vàlida cal que es proposi un candidat a l’Alcaldia QUE POT SER QUALSEVOL REGIDOR.
    SABEN que la moció ha estat presentada i signada per onze regidors (Majoria absoluta), que representen a la majoria dels ciutadans que en les eleccions del 2007 varen votar. (No oblidem que les eleccions les va guanyar l’abstenció).
    SABEN que la recent aprovada Llei 4/2010 de consultes populars no té com a finalitat la que vostès li han volgut donar.
    SABEN que emparant-se en dita Llei han manipulat l’opinió pública exigint un dret de consulta que no és necessari, ja que els ciutadans ja estem degudament representats pels regidors elegits democràticament que són els que en representació nostre presenten la moció .
    SABEN que a la majoria dels ciutadans de Sant Feliu els hi és igual que l’Alcalde sigui el Sr. Pere Albó o el Sr. Carles Motas (ho demostra l’abstenció del 43,65% que va haver-hi al 2007) ... sempre i quan ho facin bé. Això és el que valora la gent, FER-HO BE.
    SABEN que si hi hagués més cultura política la majoria d’aquests comentaris posant verds a determinats regidors no s’haurien publicat.
    SABEN que el que està bé per uns pot no estar-ho per uns altres, i viceversa.
    SABEN que el ple per l’aprovació dels pressupostos va ser una “charlotada”.
    Els hi demano que siguin democràtics, que acceptin la situació democràtica sobrevinguda per la sortida del govern de TxSF, que deixin de bombardejar amb opinions i escrits constants que tenen com a únic fi manipular l’opinió dels ciutadans contra el futur govern municipal. Els hi demano que a partir de demà, i seguint les regles del joc democràtic, comencin a treballar, des de l’oposició, per construir ciutat.
    Potser d’aquesta manera no sentiré vergonya d’haver votat socialistes en les passades eleccions i tornaré a votar-vos, tal com he fet sempre, en les properes.
    Per cert, jo NO SOC PARTIDARI DE LA MOCIÓ de censura. Ni crec que hi hagi motius que la facin necessària ni crec que la gestió municipal hagi sigui dolenta. S’han fet coses bones i suposadament s’han comès errors.
    Per mi el Sr. Pere Albó és vàlid com Alcalde, però haig d’acceptar la moció i el seu resultat. Són les regles de la democràcia.

    ResponElimina
  54. Jajaja anda ja anònim de les 18:11, a tu se't veu més que el plomero! xDD Utilitzes parauletes que semblen extretes de la boca dels que encara, fins dilluns, estan a l'oposició: com xarlotada, majories, decrets,... a qui vols enganyar pimpinela? A nosaltres ningú, i ho dic ben alt, NINGÚ, ens menja l'olla, els ganxons i ganxones sabem molt bé el que volem, ningú manipula els nostres comentaris o no sé que. I aquest blog tampoc ens manipula, quina tonteria. Però tu llegeixes els diaris piltrafilla? si aqui no diu res més que el que diuen els propis diaris? estas menyspreant la tasca dels periodistes del punt, diari de girona o altres? Perquè dius tantes tonteries...

    I si tu, o els de tots, amics o ciu tenen tan clar que això d'aqui és manipulació i que la gent vol la mocio o el que siga, doncs va vinga, fem una consulta, i preguntem a la ciutat. Si volen després els resultats, tan si siguen positius com negatius, us els passeu pel forro, però com a minim que quedi constància del que volem.

    I en una cosa t'equivoques, si l'alcalde no ho ha fet bé, TSF tampoc, perquè recorda que formaven part del mateix govern i que els projectes que duia a terme TSF són els que han portat problemes i queixes de la població (pensi en el mercat o el tema de les escombraries,per exemple). Així que qui manipula el què?

    Au va, tornisen cap a casa, o com a mínim dongui la "cara" com altres polítics que escriuen per aqui i no s'amaguen com vostès. I si al que es referia vostè és a uns possibles politics dins l'espiell és que és cec, doncs és fàcil distingir-los pel carrer. i si no, envii'ls un mail i citis amb ells, sempre acudeixen.

    Au va, a pescar-la!

    ResponElimina
  55. Ei, si que hi ha un espiell al twitter!

    ResponElimina
  56. Si hi ha un Espiell al twitter us assegurem que no som nosaltres. Ens podeu trobar aqui, per e-mail, al facebook, o sms. Però no al twitter, de moment...

    ResponElimina
  57. Marc, saps interpretar el que llegeixes?

    Quan dius "nosaltres" suposo que no te refereixes als simpatitzants del PSC, ja que "nosaltres" NO ens identifiquem amb tu.

    ResponElimina
  58. No, quan dic nosaltres em refereixo a la gent de sant feliu!! i si no t'identifiques amb aquest nosaltres deu ser pq en Luque et deu haver enganxat alguna cosa, ja que ell diu que esta avergonyit de ser de sant feliu. Penòs.

    ResponElimina
  59. Tranquils , tranquils que ho teniu tot lligat i ben lligat .... com ho va deixar en Franco i mira com se li va espatllar :)

    ResponElimina