dijous, 2 de setembre del 2010

SALVEM LES MAINADERES !

El "Servei de Mainaderes" de Sant Feliu de Guíxols és un servei públic, educatiu i flexible que acull als infants en grups de quatre en el domicili familiar d'una mainadera professional de l'educació infantil. Actualment el servei comptava amb 7 mainaderes. El servei es posà en marxa principalment per solucionar la manca de places a l’escola bressol i per a poder atendre els infants dins la franja d’edat dels 5 als 18 mesos, els quals no tenien cabuda dins l’escola bressol, doncs per manca d’espai no hi ha “P 0”. Les “Mainaderes” funciona diàriament tot l'any ,inclosos festius i períodes de vacances, oferint horaris més amplis que els que dóna l’escola bressol municipal Oreneta facilitant així la conciliació de la vida laboral i familiar dels usuaris.

A mitjans del mes d’agost ens arribava, a través de diaris digitals locals la noticia sobre la intenció de l’actual govern de suprimir el servei de mainaderes. L’Ajuntament assegura no poder assumir el cost total del servei després de la retallada de la subvenció per part del Ministeri de Sanitat i Política Social. Són molts grups que, després de conèixer la notícia, començaren a moure’s i fer soroll descontents per aquesta acció: grups polítics de l’oposició, pares usuaris del servei, i les pròpies mainaderes. La regidora d’educació no tardà en reunir-se amb un grup de representants de pares per tal d’aclarir els motius del desmantellament de les mainaderes, els quals varen quedar descontents, doncs la senyora regidora no va voler respondre a algunes qüestions plantejades pels usuaris com és, per exemple, mostrar quin és el cost real que suposa el servei. Tampoc va tenir en compte l’esforç que feien els pares al proposar augmentar la quota, doncs estan disposats a pagar més per a poder mantenir aquest servei.

El passat dijous 26 d’agost, el grup socialista presenta una moció on es demana no suprimir el servei de mainaderes i buscar solucions per a poder mantenir-lo amb el mateix nivell de qualitat que fins ara. L’actual regidora d’educació assegura que no s’ha suprimit el servei sens més, si no que s’ha reconduït i s’han buscat i trobat solucions pels petits problemes que hagin pogut sorgir, doncs segons ella:

- El servei queda integrat dins la nova escola bressol Mas Balmanya: s’ha obert una nova línia de P0 i hi ha la possibilitat de poder-ne obrir una altra o fer una aula mixta

- El servei de mainaderes seguirà en actiu però només per famílies amb dificultats socials i personals, amb dificultats d’inserció laboral, o famílies en seguiment de Serveis Socials

- Ha promès que tots els infants usuaris de mainaderes tindran plaça dins la nova escola bressol o a l’antiga.

- S’ha solucionat el problema laboral de les mainaderes: cinc d’elles treballaran com a educadores al centre Mas Balmanya i dues d’elles seguiran com a mainaderes

I ara ens toca analitzar. Passem a les matemàtiques, temàtica que suposadament deuen controlar molt bé el senyor alcalde i el portaveu de CiU, doncs ja els hem sentit parlar de números en diferents plens.

1. El servei disposava de 7 mainaderes cadascuna de les quals acollia a 4 infants, tenim una trentena d’usuaris, com a mínim.

2. En una aula de P0, tutoritzada per una educadora i amb el recolzament de l’educadora de suport, hi tenen cabuda aproximadament 8 nadons. Per tant, si 8 entren dins l’aula, on és col•loquen la vintena restant? Clar, poder no tots són dins la franja d’edat dels 5 als 18 mesos, cert.

3. Si el centre de Mas Balmanya ja tenia les places cobertes abans de la supressió del servei de mainaderes (repassin preinscripcions), i només s’ha dotat el centre d’una aula més de P0 (8 places) amb la possibilitat de crear-ne una més de mixta (aprox.15 places), on es “recol•locaran” els deu infants que no hi entren?

4. Si al projecte de construcció del nou centre no s’hi tenia en compte l’eliminació de les mainaderes i la incorporació dels usuaris d’aquest servei a la nova escola bressol, d’on es traurà l’espai per a poder crear aquesta aula de mes (de P0 o mixta) i augmentar el nombre de noves places de 8 a 30?

5. Imaginem-nos que es crea una aula mixta i així augmentem el nombre de places de 8 a 15. La quinzena d’infants restants no tenen escolarització? Doncs segons les directrius del nou servei de mainaderes, no podran ser-ne usuaris sinó formen part de famílies amb risc d’exclusió social?

6. Imaginem-nos que els usuaris que queden sense plaça dins l’escola bressol poden seguir amb el servei de mainaderes, però...només donen servei dues educadores, per tant, són 8 infants, aleshores segueixen quedant 8 infants exclosos de tot servei?

7. Si actualment només hi haurà 8 places per a mainaderes, no li suposarà un dèficit a l’Ajuntament? Doncs les quotes d’aquests infants s’hauran de reduir, ja que recordem que són usuaris amb problemes socials/laborals/personals... Doncs si no s’adaptessin les quotes estaríem donant la raó a aquell regidor de dretes al que es feia referència en el darrer ple i el qual assegurava que s’eliminava el servei de mainaderes perquè és un servei elitista, no?

Senyora regidora, al igual que els ha passat a molts pares, els nombres no quadren. Poder hauria de repassar llistats de nens inscrits a les dues escoles bressols, més la quarantena que demanaven el servei de mainaderes, i més els espais dels quals disposa la nova escola bressol. Però seguim amb les matemàtiques:

1. L’Ajuntament rebia cada any una subvenció aproximadament de 198 mil euros, dels quals uns 140 mil anaven destinats a Mainaderes. La resta anava destinat al servei d’”Espais”, un servei que bàsicament consisteix en un espai on infants, junt amb els seus pares, es relacionen amb altres famílies a través del joc i activitats programades per una monitora d’activitat de lleure i el suport de dos psicòlegs.

2. Amb les quotes dels usuaris del servei s’ingressaven a l’ajuntament uns 71 mil euros, per tant, el cost de les mainaderes seria d’uns 69 mil euros? Que restats de la subvenció obtenim que el cost dels espais és de 121 mil euros?

3. I ens preguntem, els 121 mil euros són realment invertits en la seva totalitat al servei d’ “Espais”? Doncs l’Ajuntament no té guanys a través del que anomenen “estudi de costos”?

4. Actualment la subvenció és de 98 mil euros. Si restem els 69 mil del cost de mainaderes ens quedarien 29 mil per a Espais. No seria suficient? I si tenim en compte que aquest fons podria ser major acceptant la proposta dels pares usuaris d’augmentar la quota del servei de mainaderes?

Els nombres segueixen sense quadrar-nos gaire... I si estudiem la resolució al problema laboral de les mainaderes? Cinc d’aquestes professionals han estat recol•locades com a educadores a la nova escola bressol Mas Balmanya, però...què ha passat amb el personal que, després de passar una selecció, tenia plaça assegurada al centre? Ja us ho expliquem nosaltres: aquestes educadores han quedat fora, sense feina, injustament i sense cap mirament per part de l’equip governant. Vergonyós... I si us diguéssim que alguna de les mainaderes no ha passat el procés de selecció però tot i així se li ha hagut de donar plaça per “ordre” del govern ganxó, i que l’empresa encarregada de gestionar el nou centre està desconcertada i descontenta a inicis del nou curs escolar? Quina seguretat dóna aquest fet als pares i mares que han matriculat els seus fills a la Mas Balmanya?

La lògica i la raó parlen per si soles, no és necessari cap estudi matemàtic per evidenciar que es poden plantejar altres alternatives abans de suprimir un servei de qualitat del que hi varen gaudir el darrer curs una quarantena d’infants. No es va plantejar la regidora d’educació que el servei de Mainaderes dóna un major servei, i menys costós, que no els Espais? Quin tipus d’ètica i moral els mou a l’hora de treure la feina a unes professionals, haguent passat unes proves de selecció,per a oferir-la a unes altres? No s’han plantejat senyors regidors que els pares que han quedat fóra dels serveis i han optat per serveis privats com el “cangur” de tota la vida, estan fomentant llocs laborals precaris i fins i tot il•legals(baixos sous, sense assegurances,...)? És així com volen contribuir a l’estabilitat laboral, econòmica, personal i social dels ganxons? Suprimint serveis sense cap estudi previ, consensuat i vàlid?

Senyor Alcalde, senyora Regidora d’Educació, i resta de membres del govern: comencin a deliberar, estudiar, treballar i actuar amb la responsabilitat i maduresa que els pertoca. Deixin de jugar al Monopoly: GAME OVER.

ESPIELL GANXÓ

(espiellganxo@gmail.com)

46 comentaris:

  1. A veure....
    Us tenia per una gent que contrastaveu al 100 % les notícies (sempre us he felicitat per la feina ben feta).
    Però personalment, no us puc felicitar pel cobriment/comentari d'aquesta. Lamento que us hagueu deixat influir per segons qui que és pare d'alguna noia que s'ha quedat fora (legalment) del procés de selecció. Us en faré un petit resum, ja que com a pare de 2 criatures amb edat de mainaderes i d'escola bressol m'ha tocat viure'l en primera mà):

    - Tant de rebombori, i a P-0 encara hi ha places vacants. Tinc entés que ja s'està programant un curs que començarà al gener.

    - A P-1 han entrat tots els nens de SFG i algun de Santa Cristina i tot. I a Santa Cristina se n'han rentat les mans.

    - A P-2 també han entrat tots els nens de SFG, i encara queden places vancans a l'Oreneta. (les meves filles aniran allà).

    - Em vaig informar ahir mateix sobre el nou servei de "mainaderes" i em van dir que s'està treballant en oferir un nou servei del qual se n'informarà la setmana vinent.

    El conte de les matemàtiques, doncs, no és que estigui ben fet, perquè no s'ha contrastat la notícia.

    - No entraré a discutir el tema dels pressupostos, ja que a mi també m'agradaria saber-ho. Des de l'ajuntament li tenen POR al Sr. Director de l'Oreneta i no s'atreveixen a cridar-lo a files (no ho han aconseguit aquests, ni ho van aconseguir els altres, OJO!!)... També vull saber el cost real de les mainaderes..

    - Aquestes noies (totes!!) van haver de passar un procés de selecció com tothom (REPETEIXO, COM TOTHOM). I segons ens m'han dit fonts internes, tot i la presió de l'ajuntament per a que contractessin les mainaderes, l'empresa va dir que havien de passar pel procés. L'empresa concessionaria, va queda gratament satifesta amb el nivell que presentaven, sobretot, aquestes noies. Per tant, no s'ha fet cap tipus de XANXULLU, al contrari com s'intenta insinuar (hi ha sectors dels PSC local que deuen estar emprenyats, perquè serà??) i ho intenten fer pagar a les mainaderes. A més, s'ha de tenir en conte, que es tracta d'una empresa privada amb una solvència contrastadíssima en contractació de personal.

    Tot i que entenc que el Sr. Alcalde i la Sra. Regidora en són responsables. Soc del parer, que aquest servei (el de mainaderes) se n'ha anat en orris "gràcies" al Sr. Vicenç de Febrer (lamentable director de l'Escola BRessol Oreneta), una persona que s'ha "apoltronat" i no té cap típus d'escrúpols a l'hora de prendre decisions. I per cert: que durant el temps que ha durat el conflicte elll estava de vacances i no ha donat senyals de vida.

    P.D. Espero que no em titllin de col·laborador de TPLB (Tots per la Botiga) perquè en el seu moment em vaig oposar radicalment a la farsa de la MOCIÓ. Però, al Cèsar el que és del Cèsar !!

    ResponElimina
  2. Andreu!! Quin Procés de selecció?? hi han bases? qui l'ha portat? Qui ha format part del tribunal?No tinc cap dubte que les mainederes son molt prefessionals però m'hauràs de reconeixer que no ha estat del tot transparent...Saps quina experiencia presentaven altres candidates? Jo personalment crec que l'ajuntament s'ha volgut treure un conflicte laboral de sobre i ha pressionat per que es contractessin a les mainaderes...i això no vol dir que no s'ho mereixin però fa lleig. El culpable és el director, si, però hi ha d'haver algú que el controli i en aquest cas és l'Alcalde i la regidora tan culpables uns com els altres.

    ResponElimina
  3. Així doncs Albert Albertí hi ha hagut "presions internes" però no hi ha hagut "xanxullo". Podries explicar-ho millor perquè no s'acava d'entendre.

    ResponElimina
  4. Els responsables de la seleccio del personal són els mateixos responsables de RRHH de SUARA cooperativa. El procés el marquen ells i ja està.

    Presions per part de l'Ajuntament, es tan fàcil com que l'ajuntament ha ajudat a que es tingui en compte la profesionalitat de les mainaderes i ja està.

    Però aquestes noies, sabien sobradament que algun dia s'acabaria el servei, no ?? Quin conflicte laboral hi havia, doncs??

    I de ben segur, que s'hagués pogut trobar una sortida !!!

    ResponElimina
  5. No yan bases per qué es trata d'una empresa privada. EL parsonal de la escola son treballadores de la nova empresa, no??

    ResponElimina
  6. Així doncs han contractat a qui han volgut després de que "els presiones" qui els paga cada més la factura. Queda prou clar. A partir d'aquí tothom s'alegre per les mainaderes. A qui s'hauria de donar explicacions però és a aquells a qui es va fer creure que es faria d'una altre manera. En som uns quants i ens van enganyar fent-nos perdre el temps amb entrevistes i altres pantomimes.

    ResponElimina
  7. D'entrada voldria dir,per no donar lloc a confusions,doncs jo no me'n amago,que soc el pare d'una de les mainaderes,precisament d'una de les que no han entrat a la nova escola bressol,en primer lloc dir que trobo completament inadequat,que es posi en dubte la professionalitat,d'aquestes noies,totes titulades,i amb una experiència contrastada d'uns quants anys,i considero de molt mal gust,que es qüestioni la honradesa de les dues persones que van dirigir les proves d'accés ,i que pertanyen a l'empresa que gestiona l'escola bressol Mas Balmanya,per acabar dir,que evidentment m'hagués agradat,que la meva filla fos entre les que hi han accedit,però ho considero un fet aleatori.Per qui ho vulgui saber,soc en Manel Mayor i Lecuona

    ResponElimina
  8. RETALLEM, RETALLEM, RETALEM..., I LES BUTXAQUES D'ALGÚ JA OMPLIREM...

    ResponElimina
  9. Com ja es va dir en el ple, la qüestió, o no tota, és què passarà amb les mainaderes, sinó amb el tipus de servei que s'ofereix, més flexible i adaptat a cada família, i obert la majoria dels dies de l'any...
    per tant, el que perdem tots i totes els ganxons i ganxones és aquest servei!!
    i que quedi clar, que per altra banda me n'alegro que a l'hora de contractar gent per la nova escola bressol, les mainaderes hi hagin pogut optar i passar un procés, no dubto ni del procés ni de la professionalitat, no com en altres molts casos de contractació de personal laboral de l'Ajuntament.
    Ara queda veure com queda el servei reduït a famílies amb risc d'exclusió social, i que farà la resta de famílies els dies festius i de vacances amb les criatures.
    Geòrgia

    ResponElimina
  10. La nova escola proporciona el mateix servei per a les vacances i dies festius, com les mainaderes.

    ResponElimina
  11. Escolti andreu Albertí, si vostè tal i com insinúa´ha estat seguint la feina dels espiells sabrà de sobres que sempre contrasten les notícies abans d'afirmar res i quan tenen varies versions difícils de contrastar solen jugar amb els supòsits, sense afirmar mai res, cosa que no fan la majoria de portals informatius ganxons. I xapó pels espiells! Vostè abans d'acusar als espiells de mentiders o de deixar-se menjar el cap pels socialistes, ha parlat o contrastat el que diu? perquè si la informació que vostè diu la extret dels que ara governen va molt malament!! perquè què espera, que li diguin que si, que l'han cagat? vamooos...

    Miri, en primer lloc jo també sóc pare de dues nenes que van a l'escola bressol, i ahir vaig parlar amb un dels espiells. Fa dos dies vaig parlar amb les que encara són mainaderes. En fa tres vaig parlar amb un responsable de la nova escola MAs Balmanya doncs estic preocupat per qui se'n responsabilitzarà de les meves filles i si està o no qualificada per fer-ho, enten?

    Li diré una cosa, si hi ha tantes places com vostè diu, com és que hi ha nens en llista d'espera? perquè jo en conec! quan vulgui li presento els pares. En segonn lloc, què té a veure si hi ha nens de santa cristina inscrits a sant feliu? i els de santa cristina se'n renten les mans de què? no l'entenem...Sàpiga que hi ha varis nens de sant feliu que també començaran el curs a l'escola bressol de santa cristina. I?? on hi ha el problema??

    en tercer lloc, ningú diu que les mainaderes no hagin fet el procés de selecció, sino el que li estan explicant els espiells és el que tots sabem ja, sobreto els pares dels nens de les escoles bressol, doncs fa setmanes ja hi havia el personal pràcticament escollit però, gràcies a les pressions de l'ajuntament que vosté nombra, a aquest personal, el qual SI havia passat un procés de selecció, se li ha donat patada al cul per tal de donar cabuda a les mainaderes que quedaven sense feina. Vosté ho troba just? Les educadores que tenien ja la feina assegurada han quedat al carrer, i són segurament tant professionals, o més, que les mainaderes, i són també noies del poble! Vol que li presenti a alguna? ellas li poden explicar com els han donat la patada. I li asseguro (fet contrastat!! vagi ha parlar-ne si vol) que l'empresa que porta l'eescola bressol mas balmanya no està del tot contenta, sobretot pel que fa a aquestes noves contractacions, el que passa es que no s'ha fet públic (de moment...) per les pressions de l'ajuntament que també reben. O és que no sap com funciona la política i sobretot els polítics? No hi ha res net aqui!

    I per últim lloc, no sé qui li ha dit això del nou servei de mainaderes, però és il·lògic que si l'han tret i canviat el projecte, que ara és per nens amb problemes socials, doncs que ara l'ajuntament es tiri enrera i faci un servei paral·lel per cobrir el que els pares estem reclamant. és totalment absurd! perquè aleshores ens estan donant la raó i significa això que són conscients de que l'han cagada?

    Bé, no tinc res més a dir. Bé si, una última cosa, el senyor vicens pot ser millor o pitjor director, no entrarem a discutir-ho perquè segurament estem del mateix bàndol. Però el que sí és segur que ell no s'ha carregat elservei de mainaderes. Vosté va venir al últim ple? Si no escolti'l, esta penjat a radio sant feliu, i aleshores tregui conclusions.

    ResponElimina
  12. Els que treballen a l'ajuntament sap que la Julia Vendrell també anava a tallar les mainaderes abans de la moció de censura i ara presenta una moció contra el govern per fer-ho. Això ha estat planejat des que van començar la nova escola sota el govern de Pere Albó!

    ResponElimina
  13. Quina poca memòria que tenen alguns...el comentari de les 12:40 té raó i, a més, es deixa que la Sra. Júlia es va carregar els psicòlegs dels espais del centre 0-3 com a primera acció política de la legislatura. Quina barra, defensar ara el contrari!! Tot per les eleccions, quin fàstic de política a Sant Feliu! Algú algun dia serà honest de veritat i dirà i farà el que pensa, o només el que li dicta el 'partit'? El PSC està còmode allà on estava fa quatre anys, amb política de destrucció massiva...però a l'hora de fer, res de res. Els del teatre tenen sentències judicials que diuen que han de tornar, els psicòlegs van costar 35,000 euros acomiadar-los (amb manifestació inclosa, que ningú 'progressista' va recolzar), etc etc etc...i ara es queixen? JAJAJAJAJAJAJAJA, tot és l'amargor de perdre el sou a final de mes!

    ResponElimina
  14. Resposta als dos anònims anteriors

    Psicòlegs. La sentència que condemnava l'Ajuntament pel tema dels psicòlegs és de l'època de CiU. El conflicte l'havia generat CiU tot solet i el PSC el va tenir que afrontar amb aquesta llosa prèvia. Els espais de l´escola bressol es van mantenir i aqui la diferència amb les mainaderes.Per cert, el nou govern tampoc ha fet previsió de més psicòlegs a la plantilla del personal. Durant aquests tres anys el debat ha estat si s'havia de fer una segona escola bressol municipal. CiU defensava que no, per cert, i assegurava que no hi hauria prous nens matriculats. El PSC va poder aprofitar l'últim any en que van sortir subvencions per a fer escoles bressols noves i també va aprofitar les últimes línees de subvencions per adequar l'escola bressol oreneta que no reunia les condicions necessaries per funcionar segons la normativa. A partir d'aquestes diferència de sensibilitat política és ridícul que algu vulgui fer creure que l'anterior govern "hagués fet el mateix" amb les mainaderes.

    Teatre. Els usuaris demanaven un canvi dels gestors del teatre. Resultat final sep2010: s`han canviat els gestors del teatre i no s'ha pagat cap euro d'indemnització. Pregunteu als usuaris del teatre si els sembla bé la gestió o no. El govern va aguantar totes les pressions i es va aconseguir el que era millor pels usuaris.No és això el que ha de fer un govern?? Aquesta és la diferència amb els anteriors govern de CiU que també volien afrontar el problema però no tenia prou valor o capacitat. Per cert, que la treballadora en qüestió a tornat a demanar la seva incorporació al teatre amb el nou govern i li han dit que ni parlar-ne i l'han fet fora del despatx de l'alcalde.

    ResponElimina
  15. Benvolgut Jordi,,,,

    Com diria el Sr. Cateura: "vostè no enten resss" o més ben dit "vosté enten el que vol""".

    A la vida no es pot viure de rumors. Per aixó ja està la noria.

    I ho torno a dir, FELICITATS ESPIELLS per la feina que feu, però aquesta notícia l'havieu d'haver contrastat millor. (i ja està )

    Hi ha un grup de pares que està esperant que el sr. director de l'Oreneta dongui explicacions. I prefereix no sortir tant als diaris i a la tele...

    "Veieu com som els catalans/ganxons. Som del mateix bàndol, però ens tirem els trastos per sobre entre nosaltres"...

    L'any que ve si voleu en tornem a parlar, i tan de bó no manin els que hi ha ara SIUSPLAU !!!

    ResponElimina
  16. perdona andreu, però et torno a dir que el que jo dic no són rumors, jo hi era al ple!!!! i tu? de segur que no... En canvi, el que vosté diu sí són rumors!! en cap moment, cap membre de l'ajuntament va dir que per la setmana que ve hi haurien canvis pel que fa a mainaderes, ja que si fos així ens estarien donant la raó a tots aquells que portem setmanes protestan! I perdona, si com tu dius hi ha places lliures (que no sé d'on ho has tret però no és del tot cert, doncs quan vulguis et presentopares amb nens en llista d'espera), com és que l'altre dia hi havia més de 14 nens a les mainaderes quan per llei només en poden dur 8?

    ResponElimina
  17. Informasió fresca davui:

    encara kden 2 plases a p-1 i2 mes a p-0.
    la llista despera de nens de p-0 sestà programant per obrir un nou p-0 al gener.

    a sobre que ens han kuidat els nens durant uns dies 2 mainaderes tagrada buscar brut jordi. encara grasies que ens han ofert el servell.

    jo era al ple !! i l'albertí també !!

    ResponElimina
  18. "Encara gràcies que ens han cuidat els nens durant dos dies les mainaderes"... Que fort!!! La tesi del servei elitista!! Si ets d'aquesta opinió segur que eres al ple, assegut a les cadieres del govern. Encara us haurem de donar les gràcies per haver-ho fet només malament. No us podeu imaginar els mals de caps que ens heu donat als pares.

    ResponElimina
  19. Pare cabrejat, molt cabrejat!5 de setembre del 2010, a les 18:05

    Totalment d'acord amb l'últim anònim! I afagiria que els mals de caps encara alguns els tenim, perquè jo em nego, per molt professionals que siguin, a deixar la meva nena a casa d'una de les mainaderes on s'acumulen més de 15 nens al mateix temps! a part que és ilegal, és totalment inhumà! vergonyós...és aquest el nou servei de mainaderes que diu l'albertí que anunciaran la setmana que ve? perquè si és així, els asseguro que ens veurem als jutjats, perquè no sóc l'únic pare que està cabrejat!!!!

    I per aquest que diu que hi ha places lliures, expliquim aleshores perquè hi ha pares que encara no els han trucat per dir-los que deixen d'estar a la lista d'espera? que el curs per molts comença la setmana que ve!! a més, una nova classe de P0? qui li ha dit això? els que ara governen? doncs no en tenen ni idea! on la ficaran aquesta classe? posaran barracons? perquè si no veniu a veure les dues escoles bressol, no hi ha cap aula buida!! no sobra espai per fer noves aules!! o es que ens trauran el menjador després del que ha costat que ens en donguessin un?

    ResponElimina
  20. Ja ni ha prou i no intoxiqueu més !!!!!

    Encara hi ha 3 places vacants a p-0. No sigueu mentiders !!! Jo també soc pare i usuari de mainaders fins el dia 31 d'agost i m'he buscat la vida.

    Aquestes mainaderes han atès els nens a l'Oreneta com a mesura preventiva (atenen que hi havia 12 nens i no 15 com diueu alguns!!))

    A Mas Balmanya, de moment, encara hi ha una classe buida (torno a repetir que sou uns mentiders anonims) i la nova línia de P-0 el curs vinent s'ubicarà a l'Oreneta.

    Si esteu en llista de mainaderes, potser que us busqueu una mica la vida i no espereu en una cadira. I us ben asseguro que hi ha molta gent que se l'ha buscat la vida.

    I si, hi era al ple, donant suport a les mainaderes i evidenment criticant el que no feia bé el govern. Però no busquem més potes al gat. I diem les veritats de veritat...

    ResponElimina
  21. Cateura no t'exaltis que no es bo per la salut. Veig que hem d'estar molt contents perquè al treure les mainaderes hem exercitat la nostra capacitat d'improvització i de buscar-nos la vida. Sort que encara hi ha algú que pensa en donar-nos l'oportunitat de no deixar que s'ens adormin aquestes facultats. De fet el servei de mainaderes l'han tret pensant en exercitar les nostres neurones. No te jode el tio "..."

    ResponElimina
  22. 12 o 15 nens, tan és, cap de les dues xifres és correcta, perquè les mainaderes per LLEI només poden tenir 4 nens al mateix temps, hi atès que són dues, només poden tenir 8 nens com a màxim!! a més, si els estan atenent a l'escola bressol no estan fent de mainaderes (veieu les basses per ser i fer de mainadere´s!). Per tant, es tant fent d'educadores en un centre infantil però amb un contracte de mainadera (que recordem que són autòomes però sota el mandat dels de l'ajuntament...com s'enten?), això és legal? vamoooos...quina vergonya! A més, no és ara les mainaderes per nens de families amb problemes socials? no crec, més ben dit, sé perfectament,que no tots aquests 12 (més aviat cap) tenen aquests tipus de problemes, per tant, es torna a incomplir les bases d'aquest servei. ja ho sap això la generalitat? que s'està estafant la subvenció? poder algú truca per posar-los al dia...

    A més, qui li ha dit que hi ha una aula buida al mas balmanya? no és veritat!! si vol demà a les 9h del matí quedem a l'escola i li ho mostro! i una aula de més a l'oreneta al gener? a on????? si no hi ha espai ni per un menjador!!! que mengen a les aules!! o és que ara ens col·locaran barracons com es va fer a santa cristina? tenint una escol nova? però ens estem tornant bojos o que??

    Mira, està clar que el que s'ha aconseguit és treure un servei de mainaderes que funcionava a la perfecció, que els diners de la subvencióque arribaven per això algu se'ls embutxacarà (perquè no han dit per a que faran servir aquest estalvi...per tant...més clar l'aigua...), que prefereixen el servei d'espais que si que és pot dir que és elitista que les mainaderes, per què a veure, perquè o treuen els espais, ja que si estem en crisisperquè n van a jugar i coneixer gent al parc com s'ha fet tota la vida? pffffffff, aqui fa pudor....

    Així que cateura, no sé si menteixes o t'han mentit, però el que dius no té sentit, jo si vols et torno a repetir que pots quedar amb qualsevol dels pares que et mostrarem que no hi ha espai per aquestes noves aules que prometen i si no fes com jo i 4 mares més i posa't en contacte amb els espiells que ells et poden ensenyar uns "paperets" que et faran caure de cul a terra (o millor, et farà caure la vena dels ulls...)

    ResponElimina
  23. cateura cateura....se't veu el plomeru! jajajajaja

    ResponElimina
  24. FEM MATEMÀTIQUES...

    PROBLEMA 1.- Si en una escola hi ha 6 aules, i hi ha una per a p-0, 2 per a p-1 i 1 per a p-2.

    Quantes aules queden buides ???

    PROBLEMA 2.- Si en una escola bressol hi ha un p-0 al setembre, i està previst l'obertura d'un altre p-0 al gener. I si queda una aula lliure (merda he resolt el problema 1!! )

    Podrem fer servir aquesta aula ??

    PROBLEMA 3.- Si s'obre una aula de p-0 al gener, podrà passar-se a l'oreneta al curs següent (que és el que marca la llei)? )

    PROBLEMA 4.- Algú em pot dir amb quina llei es regeixen les mainaderes?? Si resulta que és un servei inventat per l'Ajuntament. No confondre llei i subvenció (ALERTA).

    APOSTA: No cal que apostem res, pel que fa referència a la classe que sobra del Mas Balmanya, cada dia menjo i de moment no em fan falta sopars de duro.

    I... NO BARREJEM POLÍTICA !!! Que qui em coneix, sap el que penso de TPSF i tota la camarilla que els envolta. Amb en Pere estàvem millor, (però s'ha d'estar a l'alçada).

    p.d. No tinc cap mena de dubte que els nostres fills s'ho passaran molt bé !!

    VISC A SANT FELIU !! VISCA !!

    ResponElimina
  25. Segons l'Espiell i en Jordi,hi havien 5 educadores que tenien plaça assegurada al centre i que han quedat al carrer. Qui els va assegurar aquesta plaça? L'última setmana de juliol es va saber l'empresa que ho gestionaria i les proves de selecció van ser el 12 d'agost on es van presentar les mainaderes i les educadores que l'empresa va trucar per donar-los hora per la primera entrevista, el 16 d'agost es va fer l'última entrevista i el 19 es va trucar a les educadores per informar-les si havien estat o no seleccionades, dia en que van seleccionar a les 5 mainaderes, per tant es impossible que abans del 19 d'agost ningú tingués la plaça assegurada.
    Després diu que alguna de les mainaderes no ha passat el procés de selecció. Les 5 mainaderes que han sigut seleccionades van passar les proves de selecció igual que totes les educadores que van arribar a l'última fase (el 16 d'agost). Una mica de sentit comú, si fóssiu l'empresa encarregada de l'escola bressol Mas Balmanya per molt que l'ajuntament pogués presionar escollirieu a persones que no creieu adients per aquesta feina? estem parlant de 5 de les 6 educadores actuals, no veritat?, per tant prou de dir vejenades !!!
    Una altra cosa la senyora Júlia Vendrell no es volia carregar el servei de mainaderes, el volia reduir ja que al obrir la nova escola no feien falta 7 mainaderes,en cap cas es volia carregar el servei.
    Anem als psicòlegs, de veritat algú creu que fan falta tants psicòlegs en una escola bressol, no veritat? Actualment si no contem al senyor Vicenç encara en queden dos la senyora Begoña i la senyora Anna.
    Senyor jordi a la reunió que la regidora Fina Cosp va tenir amb els pares usuaris del servei de mainaderes es va comunicar que a partir del 31 d'agost el servei de mainaderes s'acabava i que a partir d'ara estaria dirigit a nens amb risc d'exclusió social que es pel que s'ha rebut la subenció i que fins el 7 de setembre s'oferiria el servei amb les mainaderes que quedessin i per els nens que ho necessitessin a l'escola bressol oreneta que es el que estan fent actualment les dos mainaderes que han quedat , amb això contesto també al pare cabrejat , ja que actualment no hi ha cap mainaderes que treballi a casa i que provissionalment (fins el 15 de setembre) estan treballant a l'escola bressol oreneta i que com qualsevol educadora poden tenir 7 nens cadascuna (recordo que totes les mainaderes tenen titulació d'educadores)ja que actualment no estant fent de mainaderes ja que el servei ja no existeix.
    Per cert a l'escola hi han 6 aules i el 7 de setembre només hi haurà un P-0, dos P-1 i un P-2, sabem contar no? Quen dos aules lliures una probablement s'obrirà al gener amb un P-0 i encara ens queda una altra no? Abans de parlar informeu-vos siusplau !!!

    ResponElimina
  26. ALGÚ COHERENT !!!!!!!!!

    JA ERA HORA !!! JA EM COMENÇAVA A SENTIR CULPABLE I TOT DE SER UN PARE QUE NO PENSA COM ELS ALTREEESSSS !!!!

    Una bona exposició, anònim de les 18:19

    ResponElimina
  27. A veure, jo sóc mare de l'escola bressol i he estat a l'AMPa els darrers dos anys. Primer de tot, no sé d'on terieu aquestes aules buides, doncs no és veritat. Passin de polítics i fins i tot de mares o pares i parlin directament amb les educadores, i elles els informaran de que no hi ha cap aula buida, pensin que els nens entern per tongades! no tots comencen el 6 de setembre. Les aules estan totes ocupades, no hi ha espai per fer aules noves, i menys encara a l'oreneta, qque és per això perquè es va crear la nova escola bressol, doncs a la vella no hi cap cap aula més, i no es poden plantejar el tenir P0 (bé, això ja ho va explicar la mateixa regidora d'educació l'alter dia, ella diu que si es fes una l'espai l'haurien de buscar a MAs Balmanya, i de moment, no n'hi ha.

    No sé ben bé les dates que es van fer les entrevistes de les mainaderes (que no és el mateix que proves de selecció), però el que sí sé és que ja dies abans s'havia dit a alguna de les noves educadores que tenien plaça. Puc donar les inicials, per exemple, d'A.G, o de N.V, noies de sant feliu de guíxols, amb anys d'experiència i que abans de l'estiu ja estaven terballant en escoles bressol. Tot i així han passat per damunt seu algunes mainaderes les quals alguna d'elles MAI han terballat com a educadores (només han fet pràctiques i després varen passar directament a ser mainaderes), dit per elles mateixes!! però no dubto pas de la seva professionalitat, jo crec que ho faran molt bé, però si estic d'acord que les pressions que ha donat l'ajuntament per força la seva situació laboral poden ser legals però gens étiques.

    I no sé si hi ha una llei o no que regeixi el servei de mainaderes, però si hi ha uns documents on es diu que les mainaderes poden tenir 4 infants a casa seva (amb les adequacions que hi demana). Aquests papers els he llegit jo, i molts dels que estavem l'alter dia reunits amb la regidora, a més diuen que són públics i si no els trobeu (jo no els vaig trobar) els espiells en tenen una còpia. Per tant aqui ningú inventa, ningú parla de rumors, tot és comprovable. I després d'un d'aquests an+ònims, m'he tornat a rellegir l'article dels espiells i no afirma en cap moment que les mainaderes no siguin professionals o que no hagin passat la selecció, si no que PREGUNTA que si es PODRIA donar-se aquesta possibilitat. Ells ens han fet costat als pares i també a les mainaderes, per tant aqui els únics que inventen són aquests polítics que s'amaguen darrera els anònims i que tots sabem qui són.

    ResponElimina
  28. Soc l´anònim de les 18,19

    Senyora Rosa , poder no ha quedat gaire clar però estem parlant de l´escola bressol mas Balmanya,(la nova).

    Respecte al segon paràgraf,jo si se les dates i a la teva exposició del tema hauries de posar dates,quan li van dir a aquestes dues noies que entrarien , qui li va dir ,i quines proves de selecció van fer ,hem de tenir en compte que no es sabia l´empresa que ho portaria fins l´última setmana de juliol i que les proves de selecció es van fer del 12 al 19 d´agost dia que es va comunicar les educadores que entraven.

    Anem al tercer,això de la llei de mainaderes els papers que has llegit no se pas que te que veure i mes ara que el servei de mainaderes ja no existeix, tal i com va dir la regidora.

    Per últim, que no sé si va per mi o no, no queda gaire clar jo no sóc cap polític sóc un ciutadà de sant feliu de guíxols gens involucrat amb la política .

    ResponElimina
  29. Benvolguda Rosa,

    Espero que questes dues noies no responguin (pel bé de la seva integritat). lamento profundament que hagis posat les seves inicials, ja que ara tots sabem qui són (els usuaris de mainaderes les coneixiem a totes). I per tant, t'he de dir que menteixes.

    Totes, repeteixo, totes les mainaderes i les altres noies que cobrien el perfil demanat per suara van passar el mateix tipus de prova. I a totes, repeteixo, a totes se li va comunicar el mateix dia la decisió final.

    Si el servei que s'està oferint actualment és excepcional (continuo dient) que és un servei al ual va renunciar alguns pares per a que altres que no tenien alternativa en vulguessin fer ús.

    I des d'aquí tots ens posem l'etiqueta de directors d'escola bressol, però. De cares al curs 2011-2012, s'ha de crear un grup de p-0 a l'oreneta. Per tant, s'haura d'eliminar algun grup de p1 o p2 per tal d'encabir aquest grup. Això no és gaire descabellat, tenint en compte que havent-hi 2 escoles bressol, es pot modificar l'orferta que hi havia fins ara.

    I si, repeteixo, si, a l'Oreneta no hi ha cap aula lliure; però a la mas balmanya encara en queda una de lliure.

    I no, repeteixo, NO !! Soc cap polític... Nomès miro de veure la realitat. I sí, repetixo, si, molts nomès es basen en rumors. I l'únic que vaig dir en la meva primera intervenció era que havia d'estirar l'orella als espiells, perquè potser no havien contrastat del tot la otícia.

    I des d'aquí torno a felicitar als espiells per la seva tasca. Gràcies a ells, s'han generat grans debats, espero que beneficiosos per la ciutat.

    ResponElimina
  30. clar que els espiells defensen a les mainaderes, perquè n'hi ha una que és un d'ells!!! no es deixarà per terra ella mateixa o els seus propis companys...jajajaja

    ResponElimina
  31. Alberti, les inicials que dono no són de cap mainadera, si no de dues noies que al juliol varen fer una prova de selecció (o entrevista, digueu com vulguis) i que, des de l'empresa que gestiona l'escola bressol mas balmanya, els varen assegurar plaça. Però com tu dius, a l'agost hi varen haver més entrevistes (les de les mainaderes i alguna més), quedant a fora aquelles que ja els havien aparaulat la feina. I no dic que sigui ilegal, i els espiells tampoc ho han dit (rellegeix el seu article, a mi m'ha servit), si no que és una QÜESTIÓ que plantegen, i més que parlar de legalitats s'està parlant d'ética! que és diferent. Jo no sé perquè dius que els espiells no han contrastat la noticia perquè el que AFIRMEN no és res que no es pugui comprovar no? a mi em sembla que tot queda clar i que el que diuen o bé ja ha sortit al ple, o bé ja ho hem llegit als diaris o webs de noticies de sant feliu, per tant, d'inventar no inventen res. ës més, els números que diuen són públics! demana'ls, en serio. I de pas, pregunta a la regidora què és això de l'estudi de costos...

    ResponElimina
  32. Avui encara s'estaven recol·locant nens de la llista d'espera, em penso que ja no en queda ningún. Però ha estat avui! A l'escola oreneta no hi cap una aula més de P0, a no ser que treguin el menjador, o aula polivalent.... A l'escola mas balmanya si que és cert que queden dues aules lliures però no sé si hi ha algun altre servei montat allà (com la sala polivalent de l'oreneta). Per llei ha d'haver-hi una mestra per cada dues aules, si ara mateix a l'escola mas balmanya hi ha 6 aules, hi ha contractades 3 mestres? perquè les mainaderes són només tècniques, no? estan fora de la llei el centre mas balmanya?

    ResponElimina
  33. Avui m'han sorgit uns dubtes: les dues mainaderes estan treballant com a educadores ilegalment? perquè segueixen tenint contracte de mainaderes, no? En el seu contracte, o directrius, o com vulgueu dir-li, hi diu que han de tenir un espai adequat pels infants a casa seva i que només poden atendre com a màxim a 4 nens (i ara han de ser nens de families amb problemes socials).I si estan treballant a l'escola bressol (no a casa) i portan una quinzena de nens, no estan incomplint el contracte? aquests nens entren dins el seguro de l'escola bressol? perquè oficialment no s'ha dit enlloc que no siguin mainaderes, tot el contrari, al ple diuen que si ho són (per això reben subvenció, oi?). I tot això "manat" per l'ajuntament...vaia....

    ResponElimina
  34. Lamentable el comentari de les 22:03 h. intentant desprestigiar els espiells. Jo no els conec i si el conec no sé qui són, però l'article que han escrit és molt complert, molt equanim, amb moltes dades i dona l'oportunitat a tothom de fer-se la idea del que cregui convenient. Igual que la resta de comentaris. Tots sabem treure el gra de la palla. El espiells coneixaran alguna mainadera amb tota la proximitat que es vulgui. Igual com les coneixem tots els que ens interessem per aquest tema. Com coneixem molts a regidors del govern i de la oposició. Ens escoletem a tothom i som prou grandets per establir una opinió. Quan els que volen defensar la mesura de la supressió utilitzen aquests recursos demostren que no tenen arguments ni categoria.

    ResponElimina
  35. Sóc la que ha fet el comentari de les 1:08 i em referia al comentari de les 22:03

    ResponElimina
  36. La qüestió no era que per aquest curs hi havia dues escoles bressols i el servei minaderes ?
    La qüestió no és que s'han carregat un servei públic i de qualitat sense pensar en les conseqüències ?
    Proposo que canviin el nom de la nova escola Bressol i que pasi de dir-se Mas Balmanya que recorda al desaparegut càmping i s'anomeni ESCOLA BRESSOL "MAINADERES".
    Ara que és temps de tornar a l'escola que sàpiguen els gestors (tècnics i polítics) que no han avancen adequadament. SUSPESOS. A repetir curs, torna a començar i replentageu-vos deixar-ho com estava que era el que havia de ser. Només feu que malmanar el que funcionava

    ResponElimina
  37. Posats a carregar-se un servei , aquests que ens governen, s’han càrregat l’agent d’igualtat que tans bons resultats ha tingut… davant de les dificultats…retallades. Avui mateix ha sortit una noticia que deia que el govern incrementarà l’aportació municipal per tant els ajuntaments rebran una mica més de diners…continuarant retallant… son el govern de les retallades.

    ResponElimina
  38. M'agradat molt el seguiment de l'11 de setembre que heu fet. M'encanta aquet bloc perque nacionalment es molt compromes...

    ResponElimina
  39. no ésun blog de política xatu, no tenen pq parlar del 11 de setembre. Però això no vol dir que no estiguin compromesos nacionalment, alguns ho estaran menys que altres segur, però això no té res a veure. A més, recordem q molts d'aquests nanos surten o són dels JERC, per lo tant...

    Però això no és el cas, estas en un blog d'opinió sobre sant feliu! no un blog d'opinions politiques, nacionalistes o no, etc... I si no t'agrada doncs no hi entris xatu...no hi ha més...

    ResponElimina
  40. LA CULPA DE TOT LA TÉ CIU!!!!!!PER PACTAR AMB XIXAREL·LOS DE TOTS PER SANT FELIU I EN LUQUE(l'estimat)NO US TORNARÉ A VOTAR MAI MÉS EN UNES MUNICIPALS

    ResponElimina
  41. Anònim de les 21:21, malauradament i cada cop és més evident, les sigles a nivell municipal són poc importants. S'ha de valorar les persones. Saps per quin motiu els regidors de CIU van acceptar la moció? 1200 euros al mes x 1 any i mig = 21600 euros.

    ResponElimina
  42. Els motius son els mateixos pels quals Joan Alfons Albó torna a la politica...$$$$ despres que no anava a treballar i cobrava,sinó perque va dimitir uns mesos despres despres d'una majoria?? fins que la Generalitat era de CIU el varen tapar...va marxar i ningú en va saber mai més res...ara torna com el salvador???serà que convergencia a Sant Feliu no pot tenir un bon candidat... increible...tornen els dinosaures i amb ells tot el passat.. TOPALXA, AMAT... FUM+FUM i +FUM

    ResponElimina
  43. Anònim de les 7:50 et puc dir que si que hi ha hagut gent a ciu que ha volgut buscar candidats nous i passar a una etapa nova, que ha volgut renovar el partit, però tal com dius "els dinosaures" sabien que en Joan Alfons els garantia seguir en el control. Per aixó en Joan Alfons ha tornat de la mà d'en Clarà i els altres. Hi ha gent que aniria bé que expliques per quin motius ha deixat CIU.

    ResponElimina
  44. Aquest article del blog no parlava de les mainaderes?. Què hi te a veure en JAA en tot això?. Espiells, si us plau, feu un nou article sobre el retorn d'en J.A. Albó, segur que donarà molt de suc!!! (caducat segurament...)

    ResponElimina
  45. És cert que han acomiadat les dues mainaderes que quedaven ?

    ResponElimina
  46. Si, els hi van prometre que els hi farien un contracte d'un any i que continuarien fent de mainaderes però per a nens de serveis socials.Però aquesta setmana els hi han fet saber que estaven al carrer.
    Promeses, promeses,promeses....
    mentires,mentides, mentides....

    ResponElimina