diumenge, 19 de setembre del 2010

ARA TOCA A PEU, ARA SOBRE RODES...


Al darrer ple ens assabentàvem que, a més a més de l’oficina del català i les Mainaderes de l’escola bressol, un altre servei quedava eliminat: el transport escolar. Els motius que es donen són els mateixos que per a la resta de serveis suprimits: s’han de retallar costos en temps de crisi. Els grups de l’oposició reclamen la continuïtat d’aquest servei pressupostat i, segons ells, consolidat, necessari, doncs els instituts es troben a les afores del municipi, i que pot servir per a potenciar l’ús del transport públic i sensibilitzar als joves en temes de sostenibilitat i medi ambient.

En resposta, els governants asseguren no eliminar el servei sinó integrar-lo dins el transport urbà: els alumnes podran agafar el transport públic el qual els deixarà a la parada més propera al institut. En el cas del IES Sant Feliu els alumnes baixaran front els Mossos d’Esquadra. En canvi, els alumnes del IES Sant Elm baixaran a la parada del restaurant l’Amura, allà els esperarà un monitor que els acompanyarà per la pujada de Sant Elm fins a la porta del institut. Tot i així, aquestes mesures no els fan el pes als grups de l’oposició, doncs el que demanen que si s’integra el circuit escolar dins l’urbà, l’autobús hauria de deixar als alumnes a la porta de l’escola. La ex-regidora d’educació fins i tot afegeix que els alumnes que arribin al institut acompanyats d’un monitor serien la riallota dels seus companys.

El govern es negà a mantenir el transport escolar i acaba per a traslladar aquesta responsabilitat als grups de l’oposició recomanant-los que proposin al Consell Comarcal que es faci càrrec d’aquest servei. A més afegeixen que si els alumnes pugen a peu no els passarà res, no és cap horror, doncs ells quan estudiaven ja ho feien. I finalment la resolució de la moció acaba amb un atac personal i fóra de lloc per part de l’Alcalde i l’actual regidor d’urbanisme, contra el portaveu d’ICV. Realment és vergonyós que aquells que ens representen acabin discutint qüestions importants, com és l’eliminació d’un servei, amb faltes de respecte i sortides de to que fan pensar en les picabaralles de pati d’escola, i que fan caure per terra la imatge del Govern Ganxó que, de moment, només ens dóna inseguretats als ciutadans i desprestigi als polítics municipals.

Com és que si hi ha la possibilitat de que el Consell Comarcal es faci càrrec del transport escolar l’Ajuntament no ho aprofiti? Com és que no s’ha mogut i ha preferit passar la tasca als grups de l’oposició? Que no va haver-hi una moció de censura fa uns mesos? Qui mana ara? Ens hem perdut...

El transport escolar és un servei necessari al nostre municipi, doncs els nostres Instituts es troben a les afores de la ciutat i són molts els pares que per diferents qüestions (laborals, manca de transport, ...) no poden acompanyar als seus fills fins els recintes escolars. És cert, tal i com deia el senyor Alcalde, que molts quan estudiaven ja hi anaven caminat. Però sense ànims d’ofendre senyor Motas ...quan temps fa d’això? Els temps canvien, les ciutats canvien, la societat canvia, i molt! A més a més, li recordem que ara els alumnes comencen l’institut amb 11 anys, no amb 14, són nens encara!

És del tot cert que en els darrers cursos el servei de transport escolar no era rentable, doncs som molts els que veiem cada matí passejar el bus amb un màxim de 5 alumnes i, molts dies, completament buit. Per tant, és comprensible que l’ajuntament es plantegi l’optimització del servei (que no és el mateix que eliminació), per exemple, incorporant el circuit escolar dins l’urbà. I si per motius d’horaris, parades, ..., el bus no pot arribar fins la porta del institut, que el monitor acompanyi als alumnes fins al recinte escolar assegurant la seva assistència és totalment lícit i segur. Clar que, no sabem si l’Ajuntament ha revisat lleis, doncs és legal que un menor viatgi sol dins el transport públic? Per què qui es fa responsable del menor dins el vehicle? Els alumnes no haurien d’anar acompanyats pel monitor també dins l’autobús?

Recalcar, en especial a la ex-regidora d’educació, que el servei d’acompanyament per part d’un monitor als alumnes fins al recinte escolar o fins a les parades d’autobús és tan lícit i segur com el bus que els aparca front la porta. Des de l’espiell Ganxó podem assegurar-li que cap d’aquests alumnes esdevindria la riallota de ningú, doncs li recordem que el monitor és en gran part educador i responsable dels menors al seu càrrec, als que ha de protegir no només contra factors físics. El seu comentari ofensiu pot semblar que infravalora i desprestigia, a aquells que es dediquen al món del lleure. L’acompanyament d’alumnes és un servei que pot esdevenir CONSOLIDAT , tant com el bus escolar, i així ho pot comprovar parlant amb poblacions veïnes que tiren d’ell sense cap tipus de problema.

Ens sembla correcte l’optimització del servei per tal d’evitar la seva supressió, sempre i quan s’estudiïn bé les mesures: lleis del menor dins transport públic, preus, acompanyament, marquesines... Tot i així, aquestes mesures no s’haurien d’utilitzar si es potenciés amb diferents campanyes el transport escolar i possibles avantatges, no només pel que fa a medi ambient sinó a temps i economia del jovent: han pensat amb el carnet escolar, els bono-bus,...? Poder podrien demanar consell a poblacions veïnes, com Santa Cristina d’Aro, Calonge-Sant Antoni de Calonge, etc, les quals de ben segur els seus ajuntaments pateixen els mateixos problemes econòmics que els nostres, però tot i així aconsegueixen que el transport escolar sigui gratuït pels seus alumnes, fet que dóna una eficiència del 100 per 100.

De totes maneres, el Govern anunciava fa un parell de setmanes que, finalment es fan enrere i decideixen mantenir el transport escolar tal i com existia. Clar que, només durant un mes, temps en que s’avaluarà l’ús que els alumnes facin del servei. Amb les dades aconseguides els governants acabaran de prendre una decisió i ens trauran de dubtes, doncs de moment seguim jugant al “ara si, ara no, ni blanc ni negre, ni mongeta ni cigró”.


ESPIELL GANXÓ
(espiellganxo@gmail.com)

82 comentaris:

  1. Sigueu innovadors!
    Sembla que no tenim en compte totes les vies possibles:
    A peu (o transport individual),
    Amb bus (o transport escolar) o..
    El "CARACYCLE" (o "caravana de bicis" que a França trionfa ja en la seva quarta temporada):
    http://www.carapatte-chatellerault.fr/documentheque.html

    I per les pujades.. tigueu en compte les "pédelec" (bici híbrida) que des del pricipi de mil·leni trovareu a e-copdegas (sis marques exclusives).

    Salutacions a tots!
    Alfred

    ResponElimina
  2. jajaja, en motas es pensa que fa quatre dies que anava a l'insti...tiu!! q ja deus ser cuarentón...o més!!! jajaaja. Ara els nens van a l'insti amb 11 anys, i per culpa de les lleis d'educació els fem perdre la inocència, perquè els juntem amb tius de fins 18 anys o més! aleshores van sols fins a l'institut i s'ajunten els més peques amb els més grans a la porta de l'insti, els més innocents amb els més gamberrus, i què tenim aleshores? nens d'11 o 12 anys fuman, i no només tabac, jugant amb altres drogues (heu sentit parlar de la queta? ells en saben molt...), demanant preservatius al PIJ, suspenent (no sigui que els etiquetin com empollons i els fassin la vida imposible), aprenent un nou idioma irrespetuós i incult, faltant a classe, i un llarg etcètera... I els pares que els envien sols, caminant cap a l'insti, confiant que ells tots sols siguin tan responsables de no caure en aquests forats... i funciona? noooo!!! i per això tenim el fracàs escolar que tenim, per això cada cop hi ha més nanos a les UAC o UEC, per això cada cop hi ha més adolescents amb problemes de conducta, per això cada cop tenim més programes tipus "hermano mayor" i un llarguíssim etcètera!! I no és preferible aleshores que els nanos vagin acompanyats d'un monitor que s'asseguri de que els nanos vagin a classe, que controli les companyies, que els protegeixi de les "males tentacions" de la porta dels instis...? Per mi un rotund SI!! i encara seria millor si hi haguessin tallers d'estudi dins els instituts com els que hi ha en altres pobles i on els tutors enviessin els nanos que comencen a flaquejar i hi hagi monitors titulats que evitin que aquests nanos acabin caiguent en el pou del "paso" i un gran "fracàs escolar2 en el seu expedient

    ResponElimina
  3. en fredi fent negoci, en motas que es pensa que estem al cuéntame, la vendrell que es pensa que els monitors són catetos sense estudis, ... hi ha algú amb 4 dits al front i que toqui de peus a terra??

    ResponElimina
  4. Com es passa la Julia, jo també soc monitor i m'he sentit ofès, és més, estic cabrejadissim!! es pensa que els monitors deixariem que ataquessin amb rialles o insults als menors al nostre càrrec? què s'ha pensat? nosaltres no som simples vigilants, guies o acompanyants, som més que això, som monitors amb totes les responsabilitats que comporta el càrrec! I de ben segur q cap monitor deixaria que ningú rigués dels "seus nens", i esperem que dins l'escola o institut tampoc passés, tot i que d'això se n'hauria d'encarregar els professors, clar que avui en dia alguns pensen només en "escupir" les lliçons dels llibres i deixen tota l'educació per portes enfora, els és fàcil rentar-se les mans........

    ResponElimina
  5. La senyora Vendrell amb el seu comentari no només desprestigia la feina dels monitors si no que també deixa per terra el companyerisme dels alumnes d'un institut. Es pensa que els nanos no entendrien els motius per els quals hi ha un grup que va amb un monitor? Jo treballo amb nanos i d'acompanyant i l asseguro que no són la riellota de ningú, és més, quan els duem cap al bus n'hi ha força de alumnes "acoplats" que, tot i no formar part del servei, s'uneixen al grup, i és que tot i ser qüestions d'uns minuts al dia el que aconseguim és més que un grup de transport, un complimnt de normes i prou, no senyor, el que aprenem i compartim alumnes-monitors és molt més. No en té ni idea senyora vendrell, jo també li recomano que es passi per altres instituts on monitors com jo portem endavant aquesta tasca, o de similars, o si no li podem prestar algun llibre d'educació social, poder aprendria alguna cosa...

    ResponElimina
  6. Jo no vaig sentir el ple però llegint això m'uneixo al grup de monitors ofesos pel comentari de l'antiga regidora d'educació (q té tela q haguent passat per educació pugui fer comentaris com aquest...). I parlant amb els monitors de les dues empreses que treballen a sant feliu, més d'algunes altresagrupacions de rodalies, som molts els emprenyats. I si formem un grup al facebook?

    ResponElimina
  7. Com corre la veu pel face!!!!! jo també m'uneixo al grup de monitors emprenyats! Tot i que poder hauriem de donar l'oportunitat a la Julia Vendrell de rectificar o si més no explicar-se no?

    ResponElimina
  8. Ostia, però no deien a no ser on q els espiells eren sociatas? pues per ser sociatas els donen molta canya eh? clar que no oblideu que en aquest article també donen canya als tots per sant feliu o als de ciu

    ResponElimina
  9. copdegas, està molt bé lo de les bicis però si retallen lo del bus perquè no hi ha pressupost, com vols q l'ajuntament compri bicis? perquè no voldràs que les comprin els papes...que no tots poden!!

    ResponElimina
  10. anònim de les 18.29, jo ja ho deia q els espiells no eres socialistes, si no que la majoria venen d'esquerres joves, com la jerc, però que es deurien cansar de que els manipulessin (tot i q la cabra sempre tira...), i es que si són aquests hippis que quiden dels nostres fills durant l'estiu! jajaja, en el bon sentit eh? que jo estic encantat amb els monitors que tenim a sant feliu.Així que de socialistes no crec que tinguin res.

    ResponElimina
  11. però hi ha o no diners per tenir transport escolar. Clar que, si n'hi ha però el transport no s'utilitza, per què tirar aquests diners? que els utilitzin per mantenir el servei de les mainaderes no???? que per cert, on és aquell albertí? no deia que la setmana passada ens anunciarien els de l'ajuntament novetats en el servei? però si tot segueix iual, sense mainaderes!! serà possible...

    ResponElimina
  12. Aqui tothom agafa el que vol...ens estem centrant amb la Exregidora per un comentari, si tu vols desafortunat o fora de context, però crec fermament que en cap cas va voler se ofensiu, per ningú...tot sabem com son les criatures i avegades fins i tot son cruels, i que nens vagin acompanyatsde monitors en algun cas pot ser que els més grans puguin fer algun que altre comentari, si neguem això esque som curts de vista. Estic convençuda que la Ex regidora aprecia la feina dels monitors i que consti que jo si vaig escoltar el ple i no sóc precisament fan d'ella . El tema no son els monitors, el tema és el transport escolar que se suprimirà si en un més(forma d'últimatum) i els responsables d'això son els que ara governen...TSF CIU i LUQUE enparant-se en l'excusa de la crisi. Com va dir algú: Al loro que no estamos tan mal!!!

    ResponElimina
  13. És cert que han acomiadat a les dues mainaderes que quedaven?

    ResponElimina
  14. Vendrell deixa de tocar-li la flauta al panxut i estudia una mica dona...que no en tens ni idea

    ResponElimina
  15. Anòmin de les 12:13, tu classifiques a les persones pel nivell d'estudis??? això demostra la classe de "persona" que ets. Quins estudis tenen els altres regidors/es??

    ResponElimina
  16. L'Alcalde Motas, ja va dir en el seu discurs de pressa de possesió, que s'haurien d'aplicar retallades doloroses a la població en aquests anys de crisis. Sembla que no us en adoneu que aquestes retallades no son vogides per ell, ni per els altres companys de grup, però que són necessàries per tirar endavant. Ara quan es retallin les subvencions a les entitats del poble, que direu els ressentits de sempre?. En Motas ha demostrat la intel·ligència i la la valentia que vosaltres, progres de cafè, no vau saber demostrar, endavant Carles, no et tallis i estalvia al poble tots aquestes despeses elitistes i per quatre afortunats!!!

    ResponElimina
  17. perque no es retalla en publicitat?o en el festival de la porta ferrada?o en protocol? o en festes diverses? o en sopars amb entitats esportives? La Crisi és la excusa...MOTAS FORA!!

    ResponElimina
  18. Potser la millor solució fora que el bus urbà, en les hores d'entrada i sortida de l'Institut anès a fer la volta fins a Port Salvi i així podria deixar els alumnes més aprop. Perdria 3-5 minuts i tots feliços i contents !!! Cal que ens barallem com criatures en cada post de l'espiell?

    ResponElimina
  19. Xavier, n'estem d'acord, però el que passa és que sarfa s'hi ha negat, no vol canviar els seus circuits, és per això que l'ajuntament ha proposat lo dels monitors i jo, com els espiells, no ho veig tan malament i més si diuen que en altres poblacions funciona (si funciona deu voler dir que els nens no passen per cap mal tràngul i no són acosats pels companys). Així que aquesta mesura la veig molt bé perquè com a mínim no han eliminat el servei si no que han buscat alternatives, I si, poder n'hi ha de millors, però algo és algo.

    ResponElimina
  20. Doncs jo dic que si la senyoreta vendrell no pensava ofendre als monitors, que el comentari està fora de lloc o equivocat, li proposo que s'expliqui, o que demani disculpes, o que ho aclareixi, però mentre no digui res i només tinguem el que va dir al ple ("si els nens van a l'institut acompanyats per un monitor seran la riallota dels companys més grans"), doncs pensarem el que pensem.

    I per al que diu que tenim poca vista si pensem que no té perquè haver-hi faltes de respecte entre els nanos per aquest tema li dóno l'oportunitat d'acompanyar a un dels monitors en aquest servei i ho podrà comprovar per vosté mateix. truqui als espiells que n'hi ha uns quants que en treballen d'això, o si no li podran dir algu que ho fa, de segur. No tots els nanos són tan garrulus, que estem parlant d'un institut, no d'infantil, i el que s'enrigués d'això és que riuria d'altres coses també, per tant el problema ja seria general, parli amb els professors noi!

    ResponElimina
  21. però si els alumnes anessin amb bus fins la porta de l'institut no anirien igualment acompanyats per un monitor? aleshores de que es queixa senyora julia? tan a peu com caminant tenen acompanyament, serien aleshores la riallota igualment...corregeixi el seu comentari, de veritat

    ResponElimina
  22. Què vol dir que "la Sarfa s'hi ha negat", que "no canviar els circuïts"? Si això és així, no ho trobo bé. Qui és el client aquí? No paguem els ciutadans i/o l'Ajuntament aquest servei? Doncs busquem plegats la millor solució per a tots...

    ResponElimina
  23. si si, ja ho varen dir, si l'autobus deixa als alumnes a l'amura és perquè és la parada més propera a sant elm on sarfa vol parar, es veu que no els deu sortir a compte allargar el trajecte 5 minuts més ... serà possible!! com si tinguessin sempre el bus ple! que els costa?? i per què l'alcalde no ha lluitat més perquè sarfa baixi del burru? aixi no hi hauria cap problema, tindriem transport escolar, i tan estudiants, com pares, com els que governen i els de l'oposició no tindrien perquè està discutint-se, oi?

    ResponElimina
  24. Al final el que és important es que es volen carregar el servei de transport escolar. Deixeu de desviar la atenció cap a comentaris desafortunats i comencem a posar-nos les piles tots plegats per a que no ho aconsegueixin.
    Com a pare d'un noi que fa servir aquest bus, puc entendre el que va voler dir aquesta Sra., oh és que cap de vosaltres ha tingut 13 anys????.
    El que jo vull és que el meu fill pugui continuar pujant al institut amb bus. I al que considera que aquests servei és elitista, que em perdoni, però no entén res.

    ResponElimina
  25. A qui l'hi interessa el tema de les mainaderes.
    Si, els hi van prometre que els hi farien un contracte d'un any i que continuarien fent de mainaderes però per a nens de serveis socials.Però aquesta setmana els hi han fet saber que estaven al carrer.
    Promeses, promeses,promeses....
    mentires,mentides, mentides....

    ResponElimina
  26. Como diu algun anònim lo important es que els nanos arribin a la porta del institut en bus, amb un monitor. Alguns volen desviar l’atenció interpretant lo que va dir la senyora Vendrell al ple. Lo important es que defensava el transport escolar que el batlle Motas volia treure. Ara el senyor Motas es passeja amb el bus per comprovar els nanos que pugen després de dir que treia el transport. A lo millor vol recordar quan tenia pocs anys i feia que estudiava. Jo era companya de classe.
    És cert que han fotut fora a les mainaderes. La senyora Cosp es una mentidera i una falsa i una covard. Volien carregarse a les mainaderes i ho han fet enganyan a tothom. I dona la culpa a la interventora i a la senyora de serveis socials com si ella no tingués cap culpa

    ResponElimina
  27. Els pares no entenem perquè amb els diners que ens estalviem de NO TENIR transport escolar - una vertadera passa endarrera - no es compensa montar que el bus urbà vagi a l'institut. Em sembla que no ha de ser tan difícil si es vol solucionar el problema.

    ResponElimina
  28. Així doncs les mainaderes les han fotut fora al final. Però no van dir que en mantindrien dues???

    ResponElimina
  29. Perdoneu però qui té un títol acadèmic que val el mateix que una etiqueta d'Anís del Mono comprada a USA i que et donen si ets un nen de papa i t'ho pots pagar és el Sr. Motas de la university d'oklahoma o massachussets - que ara no m'en recordo -

    ResponElimina
  30. La Sra. Vendrell ha estat una magnífica regidora d'educació i la seva formació ha estat la millor: maternitat i molts anys a les Ampes.

    ResponElimina
  31. TPSF = Tea Party Sant Feliu

    ResponElimina
  32. El Sr Motes es passeja amb el bus escolar,comprovant quans nens hi pugen. Ja us ho dic jo, un promig de 10/12 nens per viatge, encara que hi ha moments en que va ple,sobre tot a l'hora de dinar.(Cal dir que aquest autobus és de 23 places). El meu fill també l'utilitza molt sovint. Sempre mira d'estalviar-se algun dels viatges a peu ja que te mitja hora de camí fins a l'IES Sant Elm.
    Jo valoro aquest servei i no vull que ens el treguin.

    ResponElimina
  33. No entenc la fixació d’alguns a criticar a la ex-regidora , pel que jo sé el que ha fet és defensar el servei d’autobús escolar i demanar que no el treguin.

    ResponElimina
  34. Si parlem d'estalviar.....
    Encara ningú ha vist al Sr Alcalde passejar amb els seus guardaespatlles??????
    Això quin preu te?????
    Aquests policies municipals que l'acompanyen quan va ha voltar carrers, quina feina deixen de fer???

    ResponElimina
  35. estimats espiellets torracollons, ara sí ja m'agradeu més

    ResponElimina
  36. I no és millor promocionar el bus i evitar els embossos que es formen al carrer que puja al IES, cada matí. On és alló de la sostenivilitat?.Quin exemple donem als nostres fills?.
    A més, on són els policies a les hores d'entrada i sortida d' alumnes del St. Elm?

    ResponElimina
  37. AMPA IES ST ELM:

    "L'autobús no es rentable: dons fora, el traiem. Ja voldríem fer el mateix amb totes les coses de l'administració que no funcionen, L'AMPA està indignada. Si l’ institut està des-ubicat, en un lloc de complicat accés i com a zona única, això li dóna un altre plus per no triar-lo com a centre. A més, retem al senyor alcalde, que tan li agrada el populisme, que en lloc de pujar-hi per controlar el número de passatgers, el posi gratuït com va estar la setmana que celebràvem la mobilitat ( curs 2009-2010 ): a petar com un ou, no s'hi cabia. Amb 4€ que són els quatre viatges, el meu cotxe pot fer 60 Km."

    http://sites.google.com/site/ampasantelm/

    ResponElimina
  38. Diu el diari

    http://www.diaridegirona.cat/comarques/2010/09/23/castello-subvenciona-transport-public-als-escolars-linstitut/434104.html

    ResponElimina
  39. el mateix que han fet a castelló també es fa a santa cristina d'aro, a castell d'aro, a platja d'aro, a sant antoni i a calonge

    ResponElimina
  40. Ja vaig comentar a on tocava que el responsable de la supressió del transport públic era el ex-regidor Frenández, que ser incapaç de fer una sola cosa com Deu mana!! Espiells no el defenseu que se us veu el plumero, masses ensabonades al bomberu, no creieu?. Aquest govern s'està deixant moltes hores d'estar amb els seus per adreçar les misèries de l'anterior i sembla que els ciutadans de Sant Feliu comencen a adonar-se del perque els vam tenir que fer fora.

    ResponElimina
  41. Si, a tot arreu menys a Sant Feliu es troben solucions.

    ResponElimina
  42. Màrius, ens sembla que és a tu a qui es veu el plomero i no als epiells. Endavant espiells!!!

    ResponElimina
  43. Màrius!! que els d'esquerres només varen governar sols 2-3 mesos a veure si t'he n'enteres...estan arreglant el que ells mateixos varen fer malament en el govern durant 3 anys no ho oblidis, no siguis demagog. Si troben a faltar als seus perque es ficaven en politica, be que cobren no? no els posis de victimes...que no ho son...

    ResponElimina
  44. Màrius, els teus arguments sòn molt semblants als del portaveu de CiU el dia del ple, s'et veu massa el pèl, bueno el pèl no el plumero...

    ResponElimina
  45. Apa Màrius! dius moltes tonteries! com vols que en Jesus fernandez sigui culpable de si els nens pugen o no al bus? de si els que hi ha ara volen o no eliminar el transport escolar? el que dius té tan poc sentit com les paraules de l'alcalde. Que per cert, diga-li al teu amic Motas si ja paga el bus cada cop que puja per inspeccionar si els nens hi pugen o no...o va de gorra? ais Màrius, si no és que se't vegi el plumero sinO que ja se't olora des d'aqui, jajaja. i com els de tots primer deieu que els espiells eren socialistes, ara com els critiquen dieu que són dels verds, si entreu als eventos del facebook dels espiells els tatxeu d'esquerra...què passa? no heu pensat que poder són una mica de tot? que poder són únicament del poble? que criticaran tan el que fa bé uns com altres, o malament, independentment del grup? no ho veieu? poder que en comptes de dedicar-vos a fer de CSI's us dediqueu a currar que és el que us toca,que de lo altra no en teniu futur (clar que de lo vostre...també es discultible....)

    ResponElimina
  46. Heu vist com els politics socialistes ja no fiquen el nas per aqui? Abans era cotidià veure'ls comentar per aqui, fins i tot amb nom i cognoms, i donant explicacions del que feien o no feien o del que opinava l'espiell o els que els seguim. I a mi peronalment m'agradava, no només com a ciutadà que va votar al PSC, si no també com a ciutadà. Ara què passa? que com que no estan governant ja no han de fer la pilota i `ja no diuen ni el "mu"? Doncs no estaria de res que com a mínim aclarissin la pixada fora de test que va tenir la seva regidora en el últim ple, si més no com a mínim per disculpar-se amb tots aquests nanos que a través del twiter mostren la seva emprenyada, no? M'han decepcionat, jo esperava que com a mínim fessin algun tipus de declaració, d'aclariment...Perquè ara què passa? que aleshores el tema de que els que hi ha ara eliminen un servei queda en segon plà, i no es taquen tan la seva reputació, i és un gran error! perquè la seva cagada és també grossa, d'aqui que s'hagin fet enrera i com a mínim ara estudiin si eliminar o no els busos. No o veieu?

    ResponElimina
  47. Al comunicant de dalt. Feu el favor de mantenir el servei. En Fernández i la Júlia just el que van fer va ser no suprimir-lo després de comentar la qüestió en el Consell Escolar.

    ResponElimina
  48. Ben dit. Aquesta mesura i la de les mainaderes havia de passar pel Consell Escolar. Perque serveix sinó el Consell si no s'ens té en compte???

    ResponElimina
  49. Els socialistes no creiem que les paraules de la ex-regidora d'Educació(aprofito, per felicitar-la públicament per la feina feta durant el govern) siguin ofensives per cap dels monitors, i si en algun moment ho han semblat, demanariem disculpes. Tots sabem com son les criatures, i en ocasions poden arribar a ser molt "cruels", és la nostra naturalesa i no hi podem fer-hi res. A l'institut hi ha nens des de 11 vs. 18. Crec que us agafeu a un clau roent...I desviar l'atenció és el que us interessa, voleu fer una cortina de fum. La realitat: el servei es suprimeix, bé ara no, un mes més(dubten de la seva pròpia decisió).Si el PSC no hagués fet la moció al ple ara ja no tindriem servei de bus escola, i ningú en parlaria.L'objectiu del govern és suprimir-lo això està clar. La meva pregunta: si han donat una moratòria d'un mes per tal de mantenir-lo....s'està fent algun tipus de campanya als pares? la resposta és clara, el servei es vol suprimir...allargar-lo un mes és de cara a la galeria. Per cert anònim de les 20:21 els socialistes no ens amaguem com insinues, donem la cara com queda reflexat en aquest post. A l'últim ple va haver-hi moltes pixades fora de test...en recordes alguna? els que han d'aclarir el que fan amb el transport és el govern.

    ResponElimina
  50. richard, si ningú ha dit que no, si llegim bé el post dels espiells veuràs que no es centren només en el tema del comentari de la vendrell, per tant, no crec que elsespiells vulguin derivar l'atenció a cap lloc com dius tu. Si llegeixes bé veuràs que parlen del transport, i estan en contra de la supressió d'aquest, però no estan en contra de incloure'l a la ruta urbana sempre i quan hi hagi els monitors dins el us i fora el bus, durant tot el tragecte fins la porta de l'institut. Per tant, suposo que esteu demanant el mateix, però a mitges, perquè segons les declaracions de la júlia vostés estan en contra de l'acompanyament d'un monitor i l'única raó que doneu és q poder son la riallota dels més grans...hmmm...no són maneres de defensar una moció, o creus? A més, és lògic que dient coses com aquestes aquests nanos es sentin ofesos perquè hi treballen en el ram, enten? I és cert que varen haver més pixades fora de test, ja ho diuen els espiells, si segueixes llegint veuràs que parlen de les continues faltes de respecte que tenen els que hi ha ara VS el jesus fernandez. Per tant, ho comenten tot! ara que, si per aqui alscomentaris es centren més en el que va dir o va deixar de dir la vendrell no significa que els espiells derivin cap atenció enlloc! Només vol dir que hi ha un grup de monitors ofesos per aquell comentari i poder si la vendrell ho acalris o es disculpés la magnitud seria menor i el debat es podria centrar més en l'eliminació o no del transport, no creu? De veritat, jo com a treballadora en escola de formació de monitors conec molt bé a la majoria d'aquests xics, i t'asseguro que t'equioques, no estan defensant en cap moment que es suprimeixi el servei, si no que el que defensen és la seva tasca com a responsables d'un grup de menors, doncs sí, els nanos són cruels, però la feina ben feta d'un monitor evita que es puguin donar aquests casos.

    ResponElimina
  51. Finalment a l'octubre ja no hi ha servei de bus escolar. La meva filla haurà de carregar a peu la motxil·la amb material de 5 assignatures patint escoliosi. Pleguen a les 13:30, han de baixar fins a l'Amura... els donarà temps a agafar la montdela per anar a dinar? A partir de les 14 ja no hi ha servei... i per començar a les 15:30? El servei de Montdela a la tarda no comença fins a les 16 hores...

    ResponElimina
  52. Eva en cap moment m'he referit al l'espiells, em referia alguns comentaris de persones afins al règim que escriuen en aquest blog, reitero les meves paraules, en cap cas la exregidora anaven encaminades a ofrendre als monitors simplement va voler manifestar una possibilitat, tu mateixa m'ho has reconegut que les criatures son cruels. La veritat sembla que tingui més pes el que va dir la Júlia que no pas la veritable esencia del problema. Les retallades per segons quines coses...

    ResponElimina
  53. Richard, tal vegada puc estar d'acord amb les afirmacions que fas respecte al tema de transport escolar, però amb comentaris com.... afins al règim, no creus que demostres que tots els polítics sou iguals? El vostre problema, de tots els qui ens representeu a l'Ajuntament, és que dividiu a la gent entre els "amics" i els "enemics", els que comparteixen les meves idees i els que no, els que em fan de claca en les meves decisions i els qui les critíquen.
    Afortunadament cada dia la gent és més crítica i als qui ens preocupem pel nostre municipi i veiem aquestes actituds la veritat es que no sabem per qui decantar-nos.

    ResponElimina
  54. No t'equivoquis anònim de les 11:10 tinc amics, coneguts i fins i tot familiars de tots bàndols i de tots colors. Tots tenim la mateixa idea, fer de Sant Feliu una ciutat millor però diferim en les formes i en les prioritats però en cap cas la meva intenció es dividir.

    Et deixaré la definició que hi ha al diccionari de la llengua catalana de règim en una de les seves excepcions:

    2 1 m. [AD] Organització política, econòmica i social d’un estat. Canviar de règim un estat. Règim democràtic. El règim constitucional.

    que no te perquè ser despetiva i qui ho pensi així es que està anclat al passat.

    ResponElimina
  55. Voldria començar a fer una porra, com la que es fa al futbol.
    El pròxim servei que es carregaran serà la UEC o sigui el que tots hem conegut com pre-tallers. Tal com diu la nova regidora d'educació total hi van quatre bretols. I es queda tan ampla la dona. S'ho faci mirar.

    ResponElimina
  56. no es poden carregar la UEC, perquè no depèn de l'ajuntament si no d'educació (la Generalitat). És una aula més de l'institut tot i que externa al que és el centre, per motius pedagògics.

    ResponElimina
  57. Si el sr alclade te temps de passejar amb bus també podria anar a fer un vol amb un camió d'escombreries que ja es necesita tenir estòmeg per pujarir perque estan ftes caldo, desprès doni la seva visió del poble.

    ResponElimina
  58. BLA,BLA,BLA,BLA.....,el que cal es fer una manifestació,no només els afectats per aquest servei,també els pares que no els utilitzem,tenim que se solidaris i anar tots junts,també estaria be agafar firmes,en fi ens tenim que mobilitzar,ja sigui per demanar que el servei segueixi com ara o per demanar el nou institut,deixem de parlar que no serveix de res, en d'entrar a l'acció.

    ResponElimina
  59. Motas saps una cosa,avui t'he vissssst,si,estaves a la Rambla de Joan Bordàs esperant el Bus escolar i he pensat que potser tenies que anar a l'insti per que estaves castigat.Castigat!!!,tens que escriure 1.000.000 de vegades,-No faré mai mes una moció de censura per fastidiar la vida dels ganxons,apuntat aquesta també,-No tornaré a fer cap infracció amb el meu cotxe,encara que no passi ningú.Clar.. i pensaràs que he fet,doncs com en Motas,si et dic simplement Motas,perquè a tu la paraula Alcalde et ve massa gran.Mira Motas per a tornar agafar la Rambla Joan Bordàs tens que creuar la carretera de Girona,ficar-te a la mitja rotonda de L'esclat i tornar a creuar la carretera,no val girar cap a dalt de la Rambla girant per la mateixa Rambla,però clar no es la primera que fas una infracció ehhhh?.La pena es que no has pujat al bus escolar,nomes estas investigant si funciona.
    ara farem mates: tenim en compte que el pes de la motxilla te que ser el 10% del pes d'un nen,per que aquest no tingui problemes d'esquena,li plantejo el següent problema,si la meva nena pesa 45 kl i porta a la motxilla un pes de 8 o 10 kl,quin sobre pes porta?,gairebé el doble.

    ResponElimina
  60. Ana Maria, no sóc partidari d'en Motas ni molt menys, però podries crèixer una mica? Veure comentaris com els teus parlant de temes importants per la ciutat fan pensar que estem davant la Patiño a Salsa Rosa.
    Per cert pel problema que plantejes respecte al pes de la motxilla de la teva filla, la resposta és..... esperem que la teva filla no hereti els teus gens.

    ResponElimina
  61. I tu tindries que tenir una miqueta mes de respecte, encara que sigui a la meva filla,la salut es un tema molt important,diga'm en que em semblo a la Patiño,jo dic el que he vist,que no t'agrada?,que vols que et digui,es la realitat,jo no veig que no siguis partidari d'en Motas,tot el contrari,tu mateix quan et fiques amb mi i la meva nena per lo del pes de la motxilla,sigues valent i posa el teu nom com jo,el Motas no pot fer el que li vingui en gana amb el seu cotxe,encara que sigui per decor,jo ho he vist i ja et dic que si no t'agrada el comentari no tens perquè ficar-te amb la meva nena,no tens vergonya,ara si vols criticar-me per haver dit que a fet una infracció,aixo ja es un altre tema,però ficar-te amb mi i la meva nena per el pes de la motxilla....,en fi tu quedes retractat

    ResponElimina
  62. A si jo plantejo el tema del pes,es per el comentari que hi ha mes a dalt d'una altre mare que diu la seva filla tindrà que carregar amb els llibres de 5 assignatures i pujar caminant,jo tinc la sort de poder portar a la nena fins a la porta de cole,per tal de que el dia de demà no pateixi problemes d'esquena,jo em solidaritzo amb aquesta mare,per aixo penso que el bus te que seguir com abans.

    ResponElimina
  63. I ara es carreguen la reforma de l'escola de música. No ho puc entendre sinó és que es tracte d'alguna fobia personal en el tema de l'educació. Per cert, la regidora d'educació no hauria de dimitir - per dignitat - si com es veu és la regidora amb menys pes que ha passat mai per un ajuntament?

    ResponElimina
  64. Pot ser que sigui això que dius,una fòbia,si n'hi han mes ignorants es mes fàcil enganyar-los.

    ResponElimina
  65. En Motas va dir que feia la moció perquè els projectes no sortien endavant,be si tots els seus projectes eren retallar es tindria que haver quedat quiet davant del mirall i no fer-nos la vida mes difícil,jo vull saber on vam a parar els impostos que paguem per millorar la vida dels ciutadans de Sant Feliu de Guíxols,perquè TXSF,sembla que no millora la vida dels Ganxons,potser TXSF,son de Sant Feliu de Codines o de Llobregat o de Boada o de Pallarols,perquè jo no veig cap millora a Sant Feliu de Guíxols a l'inrevés,moltes i moltes retallades.

    ResponElimina
  66. Espiells socialistes de mig pèl!!, vosaltres i tots els resentits que us aprofiteu de l'anonimat per carregar contra en Carles Motas i els altres regidors del seu grup: En el ple d'ahir va quedar ben clar que l'oposició actual nomès vol fer bollir l'olla per desprestigiar-los. El que va quedar més retratat va ser el Bumbero, i les seves ganes de figurar perdent el respecte a l'Alcalde Sr. Motas. Ara es despenja amb no se quina absurda idea d'un cami de 150.000 E, quan segur que el podem fer per 10.000 o menys. Tal com va dir un regidor del govern que no es mossega la llengua, alguna cosa deu tenir que amagar... i el que ens falta sentir.
    ENDAVANT MOTAS, NO T'ARRONSIS DEVANT DELS COMUNISTES RECLICLADORS, NO ELS VOLEM A L'AJUNTAMENT. COM VAS DIR, NO REPRESENTA A NINGÚ MÉS QUE ELL MATEIX I A QUATRE AIXELEBRATS QUE LI SEGUEIXEN EL JOC.

    ResponElimina
  67. Ana Maria ja veig com actues quan algú es fica amb tu. El to del comentari que fa referència al teu, és el mateix que fas servir tu. Però clar tu et pots "mofar" de tothom i la resta no ho poden fer amb tu.

    El mateix que deies en el post de les 8:47 ho podries haver dit sense faltar al respecte a ningú.

    Precisament perque dones el teu nom i no ho fas de forma anònima hauries de valorar com dius les coses, que si no quedes retratada.
    A vegades com es diuen les coses fan perdre tot el valor del que es vol dir. Aprén la lliçó per les properes vegades. Per cert em dic Josep.

    El mateix podria anar per l'Enric H.C. Si els "ciutadans" no demostrem una actitud responsable, basada en el respecte i sense fanatismes, que volem demanar als polítics?

    ResponElimina
  68. Utilitzar la ironia per criticar la retallada(la moció no la va fer per engegar projectes que estaven aturats?,dir el que he vist amb els meus ulls quedo retractada?,mira amb mi fica't amb arguments quan vulguis però amb la meva filla no et consento,ho entens,si estas cabrejat perquè,en Motas no para de retallar o perquè l'he vist fent una infracció i ho dit,i ja et dic es veritat, que vols que et digui?,que jo sàpiga dir la veritat d'uns fets no es cap insult.

    ResponElimina
  69. A,una altre cosa Josep,no em comparis amb L?Enric,jo utilitzo la ironia con t'he explicat perquè considero que no hi ha cap millora des de la moció de censura i que per fer retallades no calia la moció,no insulto de manera explicita com fa L'Enric,no em fiquis al mateix sac.

    ResponElimina
  70. Amic Enric H.G, no entenc la teva devoció cap a en Motes a no ser que siguis el seu Alter EGO ( ego amb majúscules en aquest cas), com tampoc entenc la teva racúnia cap a en Fernández, que d'altra banda em sembla un tio gens perillòs, i els "rojos" en general. No se si vàres sentir el ple d'ahir, però l'actitud dels teus estimats Carles va ser de vergonya col.lectiva, feu-vos-ho mirar!!
    Per cert, aquest regidor que dius que no es mossega la llengua, no ho fa per por de morir enverinat... :-{

    ResponElimina
  71. No us baralleu companys. PAU!!! no desvieu el tema...
    1.Govern vol suprimir el servei
    2.Es presenta una moció: es crea debat
    3.El govern el manté 1 mes, segurament per por perque hi ha molta gent en contra.
    4.El govern obre els ulls i veu que l'oposició té raó i rectifica.

    Conclusió: L'oposició ha estat al seu lloc, el govern no sap on navega i va a remolc.

    ResponElimina
  72. Enric H.G. ha dit:
    "Espiells socialistes de mig pèl!" "progres de cafè" "resentits" "elitistes" "quatre afortunats" "Bumbero" "COMUNISTES RECLICLADORS" "QUATRE EXIALABRATS" "absurda idea" "alguna cosa deu tenir que amagar" "les seves ganes de figurar"

    Felicitats Enric, ni en Jose Mª Garcia de les millors èpoques. Amb aquests arguments de ben segur que pots convèncer a molta gent...

    ResponElimina
  73. molt bon comentari Xavier!! has fet diana...A l'enric el traeix el subconcient diu als altres el que ell vol ser... jjajajaja

    ResponElimina
  74. Molt bona Xavier,
    Cada cop que llegeixo a aquest Enric H.G. sembla que estic sentin parlar a en Quimet Clarà, amb tot el respecte i perdons per endavant.

    ResponElimina
  75. Ufff la vella guàrdia de CIU... torna l'ERA AMAT i TOPALXA encapçalada per J. A. Albó(això és renovació??

    ResponElimina
  76. estimat amic Xavier, i també als que us amagueu sota l'anonimat ( ni tant sols teniu imaginació per inventarus un alies, si escric el que crec i faig algun comentari que penseu que es puxat de to, amb sap molt de greu!!. Si faig aquestes valoracions del nostres polítics i fereixen algu ho sento, però hi han coses que shan de dir. Ja fa anys que segueixo intervencions de molts d'aquests i m'en recordo perfectament de quan en Fernandez estava a la oposició, i les bestieses que ens va dir, per no parlar dels desastres que va fer quan era regidor. Ara les coses tornen a ser al seu lloc, i estic segur que seguiran aixis molt de temps. Per cert, anónim perspicaç de les 18:59 segueix pensant que soc en Clarà, i jo seguiré apoiant a en Carles Motas, lògic, no?

    ResponElimina
  77. Anònim de les 12:52, ja tens raó. El problema per a ells es que com que molts no poden donar la cara, seguiran "dirigint" des de l'ombra. Tant de bó la gent tingui memòria i no es deixi enganyar dos cops.
    Llàstima que a ciu si que hi ha hagut gent que ha intentat renovar-la i que ara són fora. De fet en J.Alfons es l'"escut" que es va buscar la "vella guàrdia" per no perdre el control.

    ResponElimina
  78. ¿Algú sap si en Lobato continuarà amb Joan Alfons Albó, o si estarà fora?

    ResponElimina
  79. No m'importa gens la vida d'en Joan ALfons Albó. El que sé es que va marxar de l'ajuntament sent l'alcalde de la nit al dia, sense donar la cara. Va triar mantenir i millorar la seva feina de funcionari i la seva clínica veterinària i ens va deixar penjats. La seva vida política va ser una ESTAFA i no vull tornar a ser estafat. El crec prou intel·ligent per no tornar a entrar en política, al menys local. I els seus companys que va deixar a l'ajuntament ja ens van fer prou mal.

    ResponElimina
  80. Anònim de les 19:57, t'equivoques. Et puc assegurar que el tornaras a veure. Mentre els seus amics de ciu li van permetre estar a l'Ajuntament i cobrar de la Generalitat sense anar a la feina us va tenir a tots enganyats.
    Quan es va destapar va fugir amb la cua entre cames.
    Dels que va deixar, val més que no en parlem, ja els coneix tothom.

    ResponElimina
  81. HI HA VAGA d'ESCOMBRARIES???

    ResponElimina
  82. NO us desinfleu Espiells!!!torneu a escriure!!!Estan passant moltes coses que no us poden passar per alt!

    ResponElimina