dimarts, 19 de gener del 2010

Tal i com us vem informar en el darrer post, el dissabte passat 16 de gener hi va haver un atracament a mà armada en un domicili del carrer Metges del nostre municipi. Avui la noticia ja ha estat publicada al diari El Punt, també trobareu els detalls a http://infoguixols.cat/ . La noticia també s'ha pogut veure i escoltar als telenoticies d'avui dimarts 19 de gener.

Tot i que el responsable polític de la seguretat a la ciutat ens afirma que els índexs de delinqüència que està patint Sant Feliu de Guíxols són molt inferiors als que estan patint les poblacions del nostre entorn, són molt els ganxons que els segueix preocupant aquesta situació. De moment les dades estadístiques que comparen la delinqüència de certes poblacions amb d'altres, tenint en compte factors com el nombre d'habitants, no alleuja les angoixes pel que fa a seguretat dels ganxons. I poder és cert que hi ha algú que vol aixecar "alarma social" i la situació no és tan greu com sembla ser, tal i com ens explicava el Regidor de la Policia. Però de totes maneres, sigui com sigui, les notícies hi són i fan que els ganxons comencin a tèmer per la seva seguretat.

De totes maneres, Agraïm al senyor Juanjo García la seva atenció i apotació d'informació al tema, doncs ens complau saber de part seva que tant la policia local, amb les seves competències específiques, i els Mossos d’Esquadra, responsables de la seguretat ciutadana, estan fent un esforç important per aconseguir reduir les xifres (referint-se als índexs de delinqüència) i que l’Ajuntament, conscient de que la situació social i econòmica pot “alimentar” un increment dels actes delictius, no deixa de cercar mesures per a garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes, sent aquesta una prioritat. Si és així, podrem dir que és esperançador saber que l'Ajuntament i els cossos de seguretat, després dels darrers actes delinqüents i notificació d'aquests en medis públics, són, com a mínim, conscients de les conseqüències que aquests poden comportar i intentant no només vetllar per la nostra seguretat sinó que millorar-la.

ESPIELL GANXÓ

(espiellganxo@gmail.com)

11 comentaris:

  1. Caramba, quina raspallada...semblava de bon principi que seríeu més crítics, però veig que l'idil·li amb el govern és de color rosa.

    ResponElimina
  2. Anònim de les 15:55. tant poc seny tens com per discernir entre el que és la crítica i la opinió?
    Actes desgraciats com el que han patit els veïns del C/ Metges, en poden passar a tots, més en aquests moments de penúries econòmiques per molts. Per desgràcia atracaments se'n seguiran produint, aquí i arreu, no depen, doncs, del regidor de policia de torn, si no de una sèrie de factors que van molt més enllà. A més de la informació penjada per l'espiell, se'n despren una certa ironia que no s'ha de menysprear. Crec que et caldria una segona, (o tercera lectura) pert entendre-ho.

    ResponElimina
  3. Estamos solos ante el peligro ¡vaya novedad! ¿verdad?

    ResponElimina
  4. anònim, tota la vida estaràs "solo ante el peligro" que et pensaves!! madura una mica...

    ResponElimina
  5. i tant que han sigut crítics!! com et diuen més amunt, primer anònim tornat a llegir l'article i de pas, llegeix-te l'anterior article, que el compolementa molt bé. Però be, si necessites ajuda t'aclareixo: l'espiell no està possisionant-se ni dient q tot és rosa ni res... saps què és l'ironia? és el que estan utilitzant. L'espiell et penja la noticia que ha sortit als diaris i a la tele. I a la vegada et transcriuen (per aixo està en negreta i cursiva) el que els ha dit un regidor, q no vol dir que ells ho pensin!! si no q són paraules textuals que els ha dit en el article anterior aquest regidor. Llavors ells diuen q si fos veritat el q diu q poder la cosa no es alarmant (utilitzant el poder i els punts suspensius com ironia, noi) però de pas et diuen q els preocupa la situació i els robos aquests, i diuen contestant al regidor indirectament q els es igual si les altres poblacions tenen indexs de violencia més baixos q els nostres, el q els preocupa es q en tenim de violencia i q aquesta violència poder sera poca però és d'alta gravetat i q sigui pel motiu q sigui (pq algu fa alarma social o pq surt als diaris o pq surt a la tele....) els actes violents i delinqüents hi son, i q per tant, tan es q els parlin de indexs pq l'espiell com tota la resta de poblacio seguim preocupats.

    En l'article anterior ja va preguntar q què estava fent l'ajuntament per solucionar aixo i et transcriu en el ultim article el q els han respos: q la poli i l'ajuntament estan estudiant com millorar la seguretat o algo aixi, i llavors l'espiell diu q si és aixi, (però no ho afirma, per tant, no es posisiona) doncs q ja es una esperança.

    No se si m'he explicat, però és q llegint els articles queda clarissim noi!! L'espiell segueix sent crític i dient el q molts ganxons pensem a traves de les seves paraules en un blog

    Anims espiell, seguiu aixi.

    ResponElimina
  6. Sempre m’ha agradat la crítica a les meves actuacions, i si són constructives molt millor. Per això, quan he tingut l’oportunitat d’intervenir en algun debat virtual, he animat a l’Espiell Ganxó a continuar amb la seva tasca informativa i de recull de les inquietuds dels ganxons.
    En el tema de la seguretat de la ciutat, la meva afirmació de que els índex de delinqüència són els més petits en comparació amb les poblacions del nostre entorn, no implica cap tipus de relaxació ni de justificació, sinó tot el contrari. Aquí no val allò de que mal de molts consol de tontos. Repeteixo, els cossos policials estan treballant per aplicar mesures preventives per a aïllar a aquells que volen delinquir a la nostra ciutat, i els índex sí que indiquen de manera constatada, que ho estem aconseguint.
    Malauradament la premsa s’ha fet ressò d’uns fets puntuals que, pel seu tractament mediàtic, han generat certa alarma social que puc afirmar, avui està completament injustificada.
    Com diu en Siva, Anims espiell, seguiu aixi.

    ResponElimina
  7. Tranquilos que ahora el Sr. Alcalde que es tan inteligente nos sacara de la quiebra sistematica, lo de la historia esta de la delincuencia "Cabories" siempre alguno estara peor, no? anda que encomendemos nuetras almas al altissimo que vamos bien... xD, el Sr. Alcalde que esta muy versado en "letras" nos rescatara a todos ya veran... (perdonad este era el segundo valium)... ja ja ja

    ResponElimina
  8. Me parece que en el fondo después de un análisis profundo de la información (no sólo de estas dos noticias referentes a la seguridad) me parece que no me ACLARO esto podría ser mas o menos complejo pero ciertamente resulta como la adivinanza de Sansón lo que la miel es al león...

    ResponElimina
  9. ultimo anonimo, que es lo que no tienes claro? que te confunde? en que no te aclaras? a lo meor podemos ayudarte....

    ResponElimina
  10. hola como estamos aqui un replicante a lo de la adivinza de Sansón, muchas gracias por leerme pensaba que nadie lo hacia que era algo así como "un corazón solitario en el cosmos" es excitante esto de probar cosas nuevas desde que me autoaumente "un poco" la dosis de pregabalina encuentro que estoy más creativo, me reencontre a mi mismo y vuelvo a poder conciliar el sueño, incluso mis escritos ya no parecen cartas "apolípticas" si después de todo esos estudios que asocian a la pregabalina con la tentativa de suicidio (en mi caso, lo todo lo contrario me ayuda a ser más creativo), bueno, pues a mi me preocupa todo hijo mío desde el aumento del volumen de trabajo en los juzgados (porque claro pues hay "menos" delincuencia probablemente ahora esten en una nueva huelga pero esta vez a la japonesa... hasta que a muchas personas se les acabará el paro y no podrán hacer frente a las hipotecas, el aumento de la edad de jubilación dos años más : para cuando a los de mi generación les toque seguro que ya la subieron veinte años más fijo, el lamentable estado de las vías públicas en general y el derroche de energía en centros públicos, el uso de voz ip en ciertas dependencias municipales qye cuando estas hablando se entrecorta y no oyes na de na o te confunde lo que te hablan (telefonia ip) , pasear por el paseo del mar se convierte en una carrera de salto de obstáculos hay algunos agujeros de dimensiones considerables... si te da por salir en bici cuidado que los parches que hay en las calles te recuerdan que eso de hacer ciclismo en la zona puede ser algo dañino para esa zona anatómica ya saben dónde la espalda pierde su buen nombre... en fin, soy un hombre de estos tiempos supongo atormentado por ver quizás un futuro muy gris para nuestra queridissima "ciudad", a más ver, ...

    ResponElimina
  11. Supongo que para poder dar una respuesta a la mayor parte de los problemas y no únicamente al que se refleja en el cuerpo de esta noticia los que Gobiernan deberían de leer un poco más Marco Aurelio y encontrar en la lectura comprensiva de sus obras la solución a la problemática "global" que atenaza a la "ciudad" aunque claro que si no quieren verlo eso es otro problema... a más ver, XXX

    ResponElimina