dimecres, 15 de juliol del 2009

EL DOLGUT ESPIELL GANXÓ

Com ja us vem fer saber a molts via e-mail, des de que l'Espiell Ganxó és obert, ha tingut força ressò, fins a tal punt, que alguns regidors s'han dirigit a nosaltres via correu electrònic. En un principi, nosaltres estàvem molt contents, doncs el fet de que llegeixin el blog, ens fa pensar que ens escolten i presten atenció.

Un d'aquests regidors, en un dels seus correus, mostrava la necessitat de parlar amb l’espiell, tot fent un cafè, al voltant d’una taula on ens veiéssim les cares, per tal de donar explicacions o aclarar dubtes sobre un dels temes que, actualment més ens preocupa: el sistema de neteja.

Agraint la seva invitació, l’Espiell vem contestar que nosaltres som un blog d'opinió, la veu d’aquells ganxons i ganxones que ens envien les seves inquietuds. Cansats de 4 mesos de paraules, l'Espiell, al igual que la majoria de ciutadans, demanem fets, sol·lucions, no reunions que no porten enlloc. I menys per explicar-nos de com funciona el seu grup “no polític”, com ell descriu en el seu mail. Per això li vàrem suggerir que invités a tot ciutadà ganxó interessat en aquesta trobada.

Però la nostra proposta no era del seu agrat. Així, al no aconseguir el seu principal objectiu (veure'ns les cares, conèixer els nostres noms i cognoms) ens ha respòs tractar-nos, amb tot el menyspreu, d’ SPAM ( correu basura ). A més a més, ens acusa de ser els integrants d'un blog existent en una legislatura anterior... de quin blog parla? qui es pensa què som? Si l'únic que li interessa aquest senyor és els nostres noms, ens hem de sentir amenaçats? Poder que aquest home tingui en compte que el nostre grup està format per joves d'entre 17 i 28 anys, i per tant, hi ha MENORS d'edat!

L'Espiell respectem que aquest sr. Regidor estigui dolgut pel fet que nosaltres no volguéssim ser els únics en escoltar les seves explicacions i que, per això, suggeríssim convidar a tot ciutadà amb les mateixes preocupacions que nosaltres, i així compartir aquest "privilegi". Però el que no tolerem és la prepotència i la falta de respecte amb la que se'ns ha tractat, a nosaltres i als ganxons seguidors d'aquest blog, doncs compartim el sentiment de voler el millor per la ciutat, així doncs, tots som Espiells.

Però a casa nostre, a nosaltres ens eduquen amb bons valors i ètica, per tant, l'educació no la perdem mai. Així que per nosaltres no insultarem a ningú, ni a aquest senyor, no és necessari, doncs els fets (o en aquest cas, les paraules) posen a tothom al seu lloc, i ell solet s'ha retratat.

Una cosa si li voldriem remarcar altre cop al sr. Regidor: si relaciona "espiell" amb "espía" va mal encaminat. Un espiell és aquell forat en una paret o porta per on es pot observar des de dins el què passa a fora. I aixó és el que fem: des de casa observem la nostra ciutat, i després exposem tot allò que ens neguita o que ens fa sentir orgullosos, amb l'únic objectiu de vetllar per la nostra ciutat, per cuidar-la, per desitjar-li el millor.

Per sort, el sr. Regidor, va reenviar el nostre primer correu al seu company, el qual ens ha atès coordialment i amb la correcció que es demana a un regidor, sigui polític o no, entenent la nostra proposta i acceptant el afegir a la possible trobada als ganxons i, fins i tot, regidors, alcalde o tècnics que creiem necessaris. Potser la diferència entre un i l'altre és el saber ser “persona”, amb càrrec o no.

I tot plegat fa encara més forta la nostra preocupació pel funcionament del sistema de recollida selectiva d'escombraries, doncs si dos regidors d'un mateix partit, un dels quals en el seu mail promou ser "un grup independent que només és deu a la ciutat", són d'opinions, paraules, i actituts tan contradictories, com es poden posar d'acord en les decissions de partit? i en les seves regidories? com les poden tirar endavant? Si no són capaços d'actuar en conjunt, com un grup, no és d'extranyar que l'àrea responsable de la neteja del municipi tampoc rutlli, de moment, gaire bé... no creieu?

Per sort també, som joves però valents, no tenim res que amagar. I el nostre "anonimat" és sempre entre cometes, doncs ja són molts els que ens coneixen, els que ens envien escrits, propostes, suggeriments, fotografies, els que ens truquen, els que col·laboren, els que entrevistem,... I per tant, sense por, seguirem opinant dins aquest blog i convidant a tothom a participar-hi. I si aquest grup polític finalment convoquès aquesta trobada, l'Espiell hi assistirà junt amb tots aquells de vosaltres que ho necessiteu, esteu tots convidats, doncs tornem a repetir, TOTS SOM ESPIELLS.

L'ESPIELL GANXÓ
(espiellganxo@gmail.com)

6 comentaris:

  1. Benvolguts integrants de l’Espiell Ganxó, llegint aquesta entrada entenc que algun Regidor de l’Equip de Govern del nostre Ajuntament, del qual també formo part, us va escriure algun correu amb un to desafortunat.
    Ni sé qui és, ni vull saber-ho, el que sí estic segur, el contrari seria una desagradable sorpresa, que en l’ànim de cap membre del Govern Municipal està l’amenaçar ni retallar la llibertat dels ciutadans i ciutadanes per manifestar allò que creguin convenient.
    Com he dit sempre, les opinions dels ganxons han de servir per a que els polítics prenguem mesures per anar millorant la qualitat de vida a la nostra ciutat.
    Us encoratjo a continuar sent l’espiell de la ciutat, sense noms ni cognoms, i que ens feu arribar tot allò que veieu que es pot millorar, de la mateixa manera que us demano, i estic segur que puc fer-ho en nom de tots els regidors i de l’Alcalde, que ens feu partícips també de totes les vostres aportacions i inquietuds.
    Reitero les disculpes si en algun moment us heu pogut sentir dolguts, i em poso a la vostra disposició per a tot allò que creieu oportú.
    Ànim Espiell Ganxó!!!.

    Juanjo García
    Regidor

    ResponElimina
  2. Si cadascú s' agafa les coses pel seu conte així va desprès el poble.

    ResponElimina
  3. aquest parell de regidors tenen por de vosaltres, por de que feu públic allò que fan malament, que fan pitjor, o que estan destruint. Però no us atureu, la gent de sant feliu us escoltem i estem amb vosaltres. i amés, sempre trateu els temes amb objectivitat, sense partidismes, i sobretot, sempre amb molt de respecte, com a mínim, quan vau venir a la meva botiga a preguntar-me la meva opinió sbre l'estat del sistema de neteja em vvaig sentir agust parlant amb vosaltres i escoltada. segui així, M. Bonet

    ResponElimina
  4. sembla que les coses comencen a canviar. Potser els responsables us hagin escoltat, que em fa l'efecte que no entès. Seguiu sent una bústia de suggeriments i la nostra veu.
    Perquè si ha vosaltres us amenacen i insulten podeu imaginar quin tracte pot rebre un ciutadà que va sol.
    Potser seria bo començar a proposar millores perque les sabem els que vivim el problema, ho veiem tots els dias i ho patim.
    Aquí va una ! i crec que molt important. Que expliquin MOLT CLAR què va a cada contenidor, doncs sap greu veure com, per no cabre les borses en un, ho llencen a un altre qualsevol. Com tots són grisos crea molta confusion.
    Que expliquin molt clar que aquell que no separa per tipus les escombraries, que la seva borsa solament pot anar al rebuig.
    Si no separem bé i no es diposita com cal, de què serveis el nou sistema de recollida ? Tot anirà a l'abocador.
    Endavant vailets! No pareu i seguiu treballant, malgrat algú no pugui entendre que pot haver-hi grups, de moltes menes de ser i de pensar que apostin pel be comú i es puguin organitzar per posar a la nostra disposició la oportunitat de dir la nostra.

    ResponElimina
  5. Estic molt content d'haver trobat aquest blog. Sempre he pensat que a la gent ganxona li costa tirar projectes endavant, que la mateixa gent ganxona no els recolza, començant per l'Ajuntament. I aqui tenim un dels molts exemples. Per part meva espero amb il·lusió que seguiu amb aquest estil i denunciant que no va bé al nostre poble. Poc a poc, farem pinya! Ànims!

    ResponElimina
  6. Sant Feliu és una ciutat, a vegades encara amb esperit de poble. Amb això vull dir que a vegades es fan coses però no s'acaben. Les millores no llueigen perquè no les acben, no fan una continuitat. Semble inacabat.
    Si es treballes més en conjunt les millores serien "millors". un exemple, canalització de les rieres. No s'acaba i en conseqüencia hi ha inhundacions. Rsfaltat de carrers : fins la cantonada......

    ResponElimina